Kicker Signals

Utgitt: 31. mai 2017

Kicker-signalet er et kraftig signal som finnes i både bearish og bullish utgave. Signalet består av to candles. Det første candlet, som skal være forholdsvis langt, åpner og beveger seg i samme retning som trenden i markedet. Candle nummer to skal være ca. like langt, åpne på samme sted som det første åpnet, men bevege seg i motsatt retning av det første candlet. Derfor vil Kicker-signalet bestå av to candles i forskjellige farger. Signalet indikerer en kraftig endring i investorenes oppfattelse av hvilken vei markedet skal bevege seg i.

kicker-signals1

 

Vi anbefaler nettmegleren Markets.comKlikk her

Eksempler

General Electric, primo 2014, dagsgraf.
General Electric, primo 2014, dagsgraf.

General Electric-aksjen var i en oppadgående trend i store deler av desember 2013. Det første grønne candlet i formasjonen oppstår ultimo 2013 og har en ganske lang kropp. I alle fall i forhold til de foregående. Deretter kommer det er langt rødt candle som åpner ca. der det grønne candlet åpnet. Pilen peker nå nedover og i dagene som følger bekreftes vendingen i aksjen, og prisen faller fra ca. 28 til 25. Videre ses det at RSI er på over 70. Det indikerer at aksjen var kraftig overkjøpt.

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Empiriske studier

Den anerkjente spesialisten innenfor chart patterns, Thomas Bulkowski, har blant annet undersøkt og backtestet flere candlestick-vendingsmønstre. Bulkowskis undersøkelser av Bullish Kicker-mønstret har vist at signalet resulterte i en bullish uptrend i 53% av tilfellene. Mønsteret er altså ikke overbevisende. Det oppstår også meget sjeldent og den etterfølgende breakout-trenden er kortvarig. Les mer om Bulkowskis Bullish Kicker-undersøkelse her.

Bulkowski undersøkte også Bearish Kicker-mønsteret. Her fikk man en bearish vending i 54% av tilfellene – altså ikke spesielt mye bedre enn Bullish Kicker. Mønsteret dukket opp kun 116 ganger av 4,7 millioner undersøkte candles, og kan sies å være et relativt sjeldent mønster å komme over. Les mer om Bulkowskis Bearish Kicker-undersøkelse her.

Hvis man studerer grafer og leter etter candlestick-mønstre vil man ofte se at ikke alle forutsetningene for mønstrene er oppfylt nøyaktig. Men man kan si at det allikevel ofte er et tegn på vending – spesielt hvis trendvendingen etterfølgende blir ytterligere bekreftet. Som nevnt er det imidlertid langt fra hver gang at et slikt mønster følges av en etablert vending. Vendingen behøver heller ikke være spesielt langvarig, noe som gjør at det ikke alltid er like lett å handle på denne type signaler.

Effekten og styrken av signalet kan naturligvis variere fra marked til marked. Generelt anbefales det å kombinere candlestick-signaler med andre verktøy. Det være seg glidende gjennomsnitt, RSI eller andre ting.

Vi anbefaler nettmegleren Markets.comKlikk her
Oversikt over artikler i Candlestick-serien*.
Forstå candlesticks på 5 minutter
12 candlesticks du bør vite om
Dojis
Engulfing Candlesticks
Hammer
Hanging Man
Piercing Pattern
Dark Cloud Cover
Bullish og Bearish Harami
Morning Star og Evening Star
Shooting Star
Inverted Hammer
Kicker Signals
Strong White Line
*Artikler uten link er under utarbeidelse.
Del denne artikel