RSI – Relative Strength Index

Utgitt: 20. oktober 2020

Relative Strenght Index (RSI) er en indikator som sammenligner størrelsen på de høyeste punktene med de laveste punktene i en periode. RSI brukes som regel til å vurdere om et marked er overkjøpt eller oversolgt.

På en dagsgraf regner man ut RSI på følgende måte:

RSI = 100 – 100/(1+RS*).

RS = (gjennomsnittet av X antall positive dager/gjennomsnittet av X antall negative dager)

RSI kan også brukes på kortere grafer.

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her
I dette eksempelet vender markedet når RSI når ca. 80.

Som du ser av grafen ovenfor ligger RSI i området mellom 0 og 100. Et marked anses av noen som overkjøpt når RSI befinner seg rundt 80. Overkjøpt betyr at markedet kan ha kommet litt for høyt opp, og at sannsynligheten for at det kommer en korreksjon øker. Tilsvarende omtaler mange markedet som underkjøpt hvis RSI ligger under ca. 20, hvilket kan bety at det ligger en stigning og venter.

Dagsgrafen i olje (brent). RSI når ved flere anledninger opp til omkring 80, og prisen snur ned hver gang. Husk at RSI-indikatoren ikke alltid er like pålitelig som dette eksempelet.

Tradere bruker RSI når de handler bør være oppmerksom på at store prisstigninger og -fall kan påvirke RSI og skape falske kjøps- og salgssignaler. Derrfor er det best å bruke RSI som et supplement til andre indikatorer eller andre elementer i teknisk analyse.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her
Del denne artikel