RSI – Relative Strength Index

Utgitt: 20. august 2015

Relative Strenght Index, eller RSI, er en momentumindikator som sammenligner størrelsen av de siste gevinster, med de største tapene i en periode. RSI brukes som regel til å vurdere om et marked er overkjøpt eller oversolgt.

På en dagsgraf regner man ut RSI på følgende måte:

RSI = 100 – 100/(1+RS*).

Hvor, RS = (gjennomsnittet av X antall positive dager/gjennomsnittet av X antall negative dager)

RSI kan også brukes på kortere grafer.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplattformen Markets Klikk her

rsi - relative strength index

Som man kan se på grafen ovenfor ligger RSI i området mellom 0 g 100. Et marked anses av noen som overkjøpt når RSI kommer opp i ca. 80 og over. Dette betyr at markedet kan ha kommet litt for høyt opp, og at sannsynligheten for at markedet vil trekke seg tilbake har økt. Tilsvarende snakker man om at markedet er underkjøpt hvis RSI ligger under ca. 20.

Hvis RSI ligger i ca. 20 eller under kan det indikere at markedet kan være undervurdert, og at en stigning er mulig. Hvis man som trader bruker RSI i sine handler, skal man være oppmerksom på at store stigninger og fall i prisen kan påvirke RSI og skape falske kjøps- og salgssignaler. Derrfor er det best å bruke RSI som et supplement til andre indikatorer eller andre elementer i teknisk analyse, og ikke handle utelukkende på RSI.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.
Del denne artikel
Tags:

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære