Markets.com – Anmeldelse & erfaringer

Utgitt: 28. mai 2021

Hos nettmegleren Markets.com kan du handle verdipapirer i en lang rekke produkter. Som en av få meglere tilbyr Markets.com to ulike handelsplattformer hvor du kan handle både aksjer og CFD-er til konkurransedyktige priser.

markets1

Markets.com ble etablert i 2009, eies av Safecap Investments Ltd (inngår i FTSE-250) og holder til på Kypros. De er derfor godkjent av den kypriotiske tilsynsmyndigheten, Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), og har tillatelse til å drive finansiell virksomhet i Norge.

Få backtestede tradingsignaler på mobilen – GRATISKLIKK HER

Når Markets.com er underlagt kypriotisk tilsyn og lov, betyr det også at nettmegleren er omfattet av en felles europeisk finanslovgivning. Det betyr at Markets, blant annet, er underlagt reglene om minimumsbeskyttelse for private investorer (f.eks. opptil 20 000 euro i garanti ved konkurs).

Handelen hos Markets foregår på handelsplattformen MarketsX. Her tilbys CFD-kontrakter i de fleste aktivaklasser.

[ez-toc]

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Derfor bør du velge Markets.com:

  • Brukervennlig handelsplattform – både for nybegynnere og erfarne tradere
  • Grafmodul med stort utvalg investerings- og analyseverktøy
  • Adgang til XRay – Markets´ egen videonyhetstjeneste med direktesendinger på alle hverdager
  • Gratis demokonto
  • Stort produktutvalg og konkurransedyktige priser
  • Muligheter for gearing og shorting via CFD-handel
  • Konto i NOK, EUR, USD etc.
  • Lavt minimumsinnskudd
  • Kunder er beskyttet av EUs investorbeskyttelsesregler

Opprett deg nå eller les videre for en utdypende Markets.com anmeldelse.

Hvilke investortyper passer Markets.com til?

På grunn av lave minimumsinnsatser per handel på de fleste av instrumentene, behøver du nødvendigvis ikke å foreta enorme innskudd. Min. innskudd er 100 USD, ca. 900 kroner. Dette gjør at plattformen egner seg til nybegynnere og andre som vil gjøre seg kjent med gearede investeringer gjennom såkalte CFD-kontrakter.

Markets.com passer godt til den aktive trader gjennom plattformen MarketsX, hvor du kan handle med en lang rekke CFD-produkter med gearing.

Safecap opererer med en såkalt negativ saldobeskyttelse. Dette betyr at du ikke kan tape mer enn det du har innestående på kontoen. For en nystartet investor er dette betryggende.

Alle kunder kan åpne en gratis demokonto. Her kan du teste både web- og mobilplattformen før du investerer for ekte penger. Har du spørsmål eller utfordringer kan du raskt og enkelt kontakte Markets´ chat-support (oftest på engelsk).

Bli en bedre trader med vårt nye e-kursKlikk her

Design og handelsplattform

Markets.com tilbyr handel via to webbaserte handelsplattformer, men har også velfungerende apper til både iPhone og Android. Når du logger inn via Markets´ hjemmeside får du tilgang til de forskjellige plattformene og kontoene (f.eks. MarketsI, MarketsX, MT4 og Investment Strategy Builder) via My Portal. Også demokontoen din, hvis du har opprettet en slik, finnes her.

Det er også via My Portal at du setter inn og tar ut penger, samt flytter penger mellom dine ulike kontoer.

Handelsplattformen MarketsX

MarketsX er enkel, oversiktlig og brukervennlig handelsplattform. Under Settings (øverst til høyre) kan du velge om du vil ha plattformen i enkel eller avansert visning. Velger du den avanserte utgaven, får du blant annet tilgang til handelssignaler, nyheter, løpende visning av spreads etc.

Du har også mulighet for å velge mellom lys og mørk bakrunnsvisning. Bortsett fra det er det kun mindre layoutmessige endringer du kan gjøre.

Når du navigerer rundt på handelsplattformen vil du se flere ikoner med et spørsmålstegn. Klikker du på disse får du forklart ulike funksjoner nærmere hvis det er noe du er usikker på.

markets.com anmeldelse
Skjermdump av handelsplattformen MarketsX i avansert visning med lys bakgrunn.

I bjelken helt til venstre vises produktutvalget. I «Watchlist» kan du legge til instrumenter som du følger særlig tett. Du tilføyer enkelt egne favoritter ved å klikke på stjernen utenfor det enkelte instrumentet. Det er dessverre kun mulig å ha én favorittliste. Søkefunksjonen øverst til venstre er brukervennlig hvis du vil finne frem til særlige produkter.

Utenfor produktbjelken vises forskjellige kursopplysninger samt markedsoppdateringer og video fra Markets´ egen XRay-funksjon.

Øverst til høyre vises kontoopplysninger i form av saldo, profitt/tap på åpne posisjoner, nettoegenkapital samt tilgjengelig margin. Vi samler visningen av samlet eksponering, men dette er ikke unormalt for mange handelsplattformer.

Under det store grafvinduet finner du opplysninger om dine åpne posisjoner, fremtidige ordrer og eventuelle varslinger som du har aktivert.

Nedenfor kan du se hvordan du plasserer en handel hos på MarketsX.

Handel på grafen

Hos Markets.com kan du handle direkte på grafen. Etter at du har gjennomført en handel, kan du både lukke posisjoner samt flytte stop loss- og take profit-ordrer direkte på grafen. Du kan også følge avkastningen til åpne posisjoner løpende.

Den flytende grafvisningen er behagelig, og du kan se kursbevegelser og volum (fra kunder hos Markets.com) opptil fem år tilbake i tid. På samtlige instrumenter kan du benytte en lang rekke tekniske indikatorer (mer enn 70), men du kan også tegne inn egne støttelinjer, trendkanaler, Fibonacci-nivåer etc.

Grafvisningen bygger for øvrig på samme motor som den populære analysetjenesten Tradingview.

Hvis du klikker på «Multi Symbol Charts» oppe til høyre, kan du få vist opptil åtte grafer samtidig. Du bør imidlertid ha en skjerm av en viss størrelse for at dette skal fungere optimalt. Du kan ikke trekke en graf ut av skjermbildet hvis du sitter og arbeider på flere skjermer.

I fanebladene over grafen finner du nyttig informasjon om de ulike instrumentene.

Vi anbefaler nettmegleren Markets.comKlikk her

Kursalarmer

Du kan aktivere kursalarmer på handelsplattformen ved å klikke på bjellesymbolet oppe til venstre i grafvinduet. Alarmene stilles inn til å varsle deg om kursnivåer, kursendringer etc. Du kan aktivere så mange varslinger som du ønsker, og du kan velge å motta beskjeder på e-post eller som push-varsel direkte til mobilappen eller web-plattformen.

I det store og det hele fungerer grafmodulen til MarketsX veldig bra. Hvis du har lyst til å lære deg mer om hvordan handelsplattformen fungerer, kan du se videoen under. Her presenterer vi de viktigste funksjonene på plattformen.

Kjøpe og selge

Ordrer plasseres raskest ved å trykke kjøp («Buy») eller selg («Sell») i kurslistene til venstre på skjermen eller på de samme ikonene midt på skjermen i den åpne grafvisningen. Husk at når du klikker på «Sell» når du handler CFD-er, så betyr det at du vil shorte instrumentet (satse på kursfall).

Deretter åpnes et ordrevindu (se bildet). Hvis du klikker på den lille pilen øverst til venstre i ordrevinduet, vises de gjeldende handelsvilkårene for instrumentet. Slik får du informasjon om blant annet minste handelsvolum, marginkrav, over natten-rente etc.

Markets.com benytter tre ordretyper (Market, Limit og Stop). Ved førstnevnte legger du en ordre hvor du kjøper eller selger til aktuell markedskurs. Samtidig med ordreinnleggelsen er det mulig å angi nivå for «stop loss» og «take profit». Til hvert kursnivå beregnes det omtrentlige nettoresultatet, omregnet til din denomineringsvaluta. Dette er en virkelig god funksjon.

ordrevindu marketsx
Ordrevindu i MarketsX.

Du får også vist den totale eksponeringen du påtar deg, samt marginkrav, noe som gjør at du får et godt overblikk over investeringen. Dette er en funksjon andre handelsplattformer bør etterligne, da det ikke er innlysende hvor stort beløp du reelt er eksponert for i en gitt handel.

Velger du ordretypen Limit, kan du legge inn en ventende ordre på et bestemt kursnivå som er bedre enn den aktuelle kursen. Det vil si et lavere nivå hvis du ønsker å kjøpe eller et høyere nivå hvis du ønsker å selge (shorte).

Ordretypen Stop innebærer at du kan legge inn en ventende ordre hvor ønsket kjøpskurs er «dårligere» enn aktuell markedskurs. Det betyr altså en høyere kurs hvis du ønsker å kjøpe eller en lavere kurs hvis du ønsker å selge. En slik ordre passer til deg som gjerne vil se en bekreftende markedsbevegelse før du velger å handle.

Selve ordreinnleggelsen fungerer informativt og godt. Når du er fornøyd med handelen og instillingene, trykker du «Place Order», helt nederst i ordrevinduet, for å åpne posisjonen.

Hvis du vil prøve å legge en ordre hos Markets.com kan du raskt og enkelt opprette en gratiskonto og teste funksjonene uten risiko.

Mobilplattformen

Markets.com tilbyr en enkel, oversiktlig og brukervennlig mobilapplikasjon til både Android og iOS. Her finner du alle nødvendige funksjoner for å kunne trade mens du er på farten, men du skal ikke regne med at funksjonsutvalget er like utfyllende som på den nettleserbaserte løsningen. Du finner imidlertid både kursopplysninger, graffunksjoner og saldo, noe som betyr at du kan sette inn og utbetale penger fra mobilen.

Som med nettleserversjonen kan du velge om du vil handle med lys eller mørk bakgrunn. Navigeringen mellom de mest relevante menyene fungerer for øvrig glimrende, også på mobilplattformen.

Appen til Markets.com bør ses på som et komplement til nettleserversjonen, når du ikke har tilgang til denne.

Daytrader.no anbefaler Markets for lynrask handel med olje, valuta og aksjer Klikk her

Marked og produktutvalg

Markets.com tilbyr CFD-handel i aksjeindekser, råvarer, ETF-er, enkeltaksjer og valutakryss. Når du handler med gearede CFD-er innebærer dette at du, for et mindre beløp (marginen) oppnår større markedseksponering. Husk at CFD-er, på grunn av gearingen, er forbundet med større risiko, og du bør derfor sette deg grundig inn i hvordan CFD-handel fungerer. 

Samtlige instrumeter som tilbys, minimumspreads, gearingfaktorer og mer kan ses her.

Indeks

Det er mulig å handle alle de største indeksene fra over 20 land, for eksempel DAX, FTSE og Nikkei 225. Husk imidlertid at indeksene kan identifiseres gjennom litt andre navn enn hva du er vant til, eksempelvis omtales DAX som Germany 30 på Markets.

De største indeksene (DAX, Dow Jones etc.) har et marginkrav på 5 %, mens de mindre indeksene har et marginkrav på 10 %.

Når du handler indekser kan du handle ned til 0,1 enheter for de største indeksene. Vil du handle i de mer eksotiske indeksene opereres det med et krav på 1 enhet.

Hvis DAX-indeksen står i kurs 15 800, betyr dette at du må handle for minst 1580 EUR. Marginkravet i Germany 30 er på 5 % (gearingnivå 1:20), noe som betyr at du må stille en margin på minst 79 EUR (ca. 800 kroner) for å eksponeres mot den tyske indeksen.

I tillegg til marginkravet må kontoen også takle eventuelle kursbevegelser dersom prisen går motsatt av hva du forventer.

Dersom du ønsker å beholde posisjonen din i en indeks over natten, ligger finansieringsomkostningene typisk et sted mellom ca. 2,5 – 3 % p.a., avhengig av den underliggende valutaen.

Aksjer

Ønsker du å handle enkeltaksjer som CFD-er, tilbyr Markets.com kurtasjefri handel med over 2000 utvalgte aksjer. Du behøver heller ikke å betale for realtidskurser. I tillegg til aksjer fra de største internasjonale børsene, kan du også handle utvalgte norske, danske og svenske aksjer samt aksjer fra mer eksotiske land som Sør-Afrika, Polen, etc.

Markets tilbyr også handel med enkelte aksjer i gråmarkedet, altså unoterte aksjer. Husk at det ofte er forbundet en større grad av risiko med handler i gråmarkedet.

Du kan handle helt ned til én (1) aksje, noe som gjør plattformen velegnet til aksjehandel med lav eksponering. Marginkravet er typisk 20 %, noe som tilsvarer en gearing på 5. Hvis du beholder en aksjekontrakt over natten, betaler du typisk en rente på ca. 2,5 % p.a., avhengig av den underliggende valutaen.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe – Norske daytradere.Klikk her

Råvarer

Du kan handle med 15 forskjellige råvarer med gearing opptil 10 ganger (20 ganger med gull).  Du kan handle både US crude oil (amerikansk lettolje) og Brent (nordsjøolje) ned til ti kontrakter per handel.

Minimumspreadet for olje er 0,03 og finansieringsomkostningen ligger på 2-3 % p.a.. For gull ligger spreadet på 0,5, og minimumsinvesteringen er på 1 kontrakt (ca. $ 1900) med 5 % margin. Her utgjør eventuelle finansieringsomkostninger ca. 2,5 % p.a..

Markets.com tilbyr mer enn 50 forskjellige valutakrysskryss. Heriblant finner du naturligvis alle de store («Majors»), men også flere mindre valutaer («Minors» og «Exotics»).

Valutakryss

forex

Når du handler valuta kan du som utgangspunkt handle døgnet rundt, selv om det finnes enkelte unntakelser.

EURUSD har et minimumspread på to pip. Marginkravet for de største valutakryssene er typisk 3,33 %. For mindre valutakryss opereres det med et marginkrav på 5 %.

Den minste tillatte eksponeringen er 1000 basisenheter, f.eks. $ 1000 når du handler EURUSD. Det er derfor mulig å handle valuta med lav eksponering.

Kryptovaluta

Det er mulig å handle mange av de største kryptovalutaene med en gearing på opptil to ganger. Handler du bitcoin er det ikke mulig å benytte gearing.

Handel med kryptovaluta hos Markets foregår som CFD, og dette betyr at du ikke behøver å opprette en såkalt bitcoin wallet for å bli eksponert mot kryptomarkedet. Det er dermed ingen risiko for at kryptovalutaen din blir utsatt for hacking.

Handler du bitcoin stilles det et marginkrav på 100 %, men du kan handle ned til 0,01 bitcoin per handel. Det er mulig å handle i samme fraksjoner hvis du investerer i noen av de andre kryptovalutaene som nettmegleren tilbyr, men for Ethereum, Cardano, Litecoin, Ripple etc. er marginkravet på 50 %.

Du kan handle kryptovaluta døgnet rundt, alle ukens dager, men dersom du beholder posisjonen over natten påløper det forholdsvis høye finansieringsomkostninger.

I videoen nedenfor kan du se hvordan du handler bitcoin på handelsplattformen MarketsX.

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos Markets Klikk her

Blends

Markets har også lansert sine egne temabaserte CFD-fond («blends»). Her eksponeres du for et visst antall aksjer innenfor en bestemt sektor eller bransje, det kan for eksempel være SoMe, teknologi, cannabis, Trade War Winners, Trade War Losers osv..

Du kan handle blends med fem ganger gearing. Under «Key Statistics» kan du se hvilke selskaper som inngår i den aktuelle blend.

Utdanning, analyse og nyheter

På webplattformen til Markets.com kan du benytte deg av flere verktøy som gjør det enklere å følge med på markedene. Du har blant annet tilgang til en egen nyhetsfeed. Tjenesten kalles XRay livestream og tilbyr både relevante markedsnyheter, daglige morning calls osv. Det arrangeres også direkteprogrammer hvor du, hvis du ser med direkte, kan stille spørsmål til verter og eksperter.

Markets avholder også webinarer om plattformen, teknisk analyse etc.

Tvangsstengning og margin calls

Handelsplattformen varsler om margin call hvis kontantbeholdningen faller til 70 % (eller mindre) av marginen som kreves for dine åpne posisjoner. Hvis saldoen på kontoen faller til under 50 % av marginen, vil plattformen automatisk lukke én eller flere åpne posisjoner for å redusere risikoen for ytterligere tap.

Du finner ytterligere informasjon om dette under punktene Funds Management på førstesiden både nettleser- og mobilutgaven.

Bestemmelsen kommer som en følge av de europeiske børsmyndighetenes (ESMA) krav om å beskytte småsparere (retail investors) mot risikoen for store tap. Dette er med andre ord gjeldende for alle CFD-meglere i EU.

Priser på Markets.com

Sammenlignet med andre plattformer tilbyr Markets.com konkurransedyktige minimumsspread.

Hvis du beholder dine posisjoner i lengre perioder, er finansieringsomkostningene typisk 2-3 % p.a., avhengig av produkttype. De spesifikke rentekostnadene finner du enkelt frem til ved å trykke på «Key Statistics» over grafvisningen.

kontor markets.com
På jobb hos Markets.com.
Vi anbefaler nettmegleren Markets.comKlikk her

Når du handler aksje-CFD-er betaler du det opplyste spread. Dette kan være noe høyere enn på børsen I tillegg påløper kurtasje som opplyst på Markets´ hjemmeside.

Dersom du handler i en annen valuta enn kontoens, betaler du et vekslingsgebyr på 0,6 % av den enkelte handel pluss margin. Du kan unngå vekslingsgebyret hvis du oppretter en konto i den samme valutaen som du handler i.

Hvis du ikke handler eller foretar innskudd i løpet av en periode på 90 dager, pålegges du et inaktivitetsgebyr på 10 dollar per måned.

Rapportering til Skatteetaten

Siden Markets.com er en utenlandsk plattform innberetter de ikke automatisk til norske skattemyndigheter. Det betyr imidlertid ikke at du er fritatt fra å betale skatt, men at du selv er ansvarlig for å opplyse riktige tall i skattemeldingen.

Som utgangspunkt er kontoen din opprettet i ditt lands valuta, og nettoresultatet regnes automatisk om til eksempelvis norske kroner. Dette gjør innberetningen lettere. Via web-plattformen kan du hente ut en kontooversikt («Account Statement»), som viser det samlede resultatet for en gitt periode. Dette opplyses til Skatteetaten gjennom din personlige skattemelding. Oversikten spesifiserer ikke nettoresultatene etter instrumenter, men kan lagres slik at du selv, om nødvendig, kan gjøre disse beregningene.

Vi anbefaler at du jevlig oppdaterer deg på de nyeste reglene for beskatning av finansielle instrumenter på Skatteetatens egne hjemmesider.

Markets.com kundeservice

Markets´ kundeservice kan kontaktes på telefon (typisk på engelsk) mellom kl. 09.00 og 21.00 på hverdager. Du kan også kontakte kundeservice på e-post eller gjennom sidens velfungerende chat-funksjon. Livechat kan som regel benyttes døgnet rundt på hverdager.

kundeservice markets.com

Å opprette en konto går raskt og enkelt. Du blir godkjent for handel så snart plattformen har mottatt de nødvendige identifikasjons- og dokumentasjonspapirene, som pass og f.eks. kontoutskrift med gyldig adresse etc.

Markets oppkrever ikke innskuddsgebyr, og du kan sette inn penger med kredittkort, bankoverførsel, e-lommebøker m.m.. Du kan oppkreves gebyr fra din egen bank eller kredittkortselskap for disse overføringene.

Ved bankoverføring (men ikke ved bruk av kredittkort eller Fast Transfer) over 2500 dollar (eller tilsvarende i NOK) dekker Markets eventuelle omkostninger.

Pengene står på din Markets-konto etter kort tid. Det er viktig at innskudd skjer fra en konto og/eller kredittkort som er registrert i ditt eget navn.

Ønsker du å utbetale midler kan du velge om pengene skal overføres direkte til ditt kredittkort, via bankoverføring eller annet. Det går raskest med kredittkort, mens bankoverføringer som regel tar noen virkedager. Markets tar ikke gebyrer for disse overføringene, men du kan igjen risikere at din egen bank gjør det. Markets stiller også krav om at pengene utbetales til samme betalingsmetode som du benyttet ved innskudd.

Sikkerhet for innestående

Safecap oppbevarer kundenes midler adskilt fra egne midler gjennom segregerte kundekonti. Det betyr ar den enkeltes konto holdes separat fra meglerens midler i en eventuell konkurs.  Handelsplattformen garanterer også at du ikke kan tape mer enn det beløpet du har innestående på konto.

Ut over dette er privatkunders midler, etter kypriotisk lovgivning, i visse situasjoner forsikret mot uregelmessigheter med opp til 20 000 euro per kunde.

Safecap er underlagt strenge minimumskrav fra EU vedrørende tilbud av finansielle tjenester og adskiller seg ikke nevneverdig fra andre utbydere på dette området.

Daytrader.no anbefaler Markets for lynrask handel med olje, valuta og aksjer Klikk her

Konklusjon – Markets.com-anmeldelse

Markets er en utmerket handelsplattform – spesielt for nybegynnere som ønsker en simpel og oversiktlig plattform med mulighet til å handle med lav eksponering. Med sine mange oppdaterte grafvisninger og investeringsverktøy, fremstår plattformen som et spennende alternativ – også for mer erfarne tradere.

Ettersom Safecap, som eier Markets.com, er en utenlandsk megler, er du selv forpliktet til å opplyse nettoresultat til skattemyndighetene. Plattformens mulighet til å hente ut detaljerte kontobevegelser gjør det enklere å opplyse riktige tall på skattemeldingen.

Spreadmessig er Markets.com ikke blant de beste, selv om du kan oppleve variasjoner avhengig av produkttype. Prisstrukturen er imidlertid gjennomsiktig, og du betaler for eksempel ikke kurtasje for CFD-aksjehandel.

Som nybegynner er det betryggende å vite at du ikke risikerer mer enn innestående på konto, og du vet nøyaktig når posisjoner lukkes hvis markedet går i mot deg.

Vi anbefaler å opprette en gratis demokonto for å prøve plattformen.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Prøv Markets

Del denne artikel