Markets.com – Anmeldelse & erfaringer

markets1Handelsplattformen Markets ble etablert i 2009 og finnes på mange forskjellige språk. Plattformen eies og drives av Safecap Investments Ltd (Safecap) og holder til på Kypros. De er derfor godkjent av den kypriotiske tilsynsmyndigheten, Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Safecap er et datterselskap av Playtech PLC, som handles på London Stock Exchange, og inngår i FTSE 250-indeksen. Playtech kjøpte Markets i mai 2015.

Markets er en EU-basert nettmegler med lov til å drive finansiell virksomhet i Norge. Hos Markets kan du handle verdipapir i en lang rekke produkt. Felles europeisk lovgivning betyr at Markets, blant annet, er underlagt reglene om minimumsbeskyttelse for private investorer.

Handelen hos Markets foregår på én av to handelsplattformer. MarketsX tilbyr CFD-produkt innenfor de fleste aktivaklasser. På MarketsI tilbys du alminnelig aksjehandel fra mange av verdens børser, blant annet Oslo Børs. Som en nyhet tilbyr Markets også en særlig konto som kalles Investment Strategy Builder. Her kan du investere i hele porteføljer som baserer seg på aktive investeringsstrategier.

Du bør velge Markets av følgende årsaker:

 • Brukervennlig handelsplattform – både for nybegynnere og erfarne tradere
 • Grafmodul med stort utvalg investerings- og analyseverktøy
 • Adgang til XRay – Markets´ egen videonyhetstjeneste med direktesendinger på alle hverdager
 • Gratis demokonto
 • Stort utvalg investeringsprodukter og konkurransedyktige priser
 • Muligheter for gearing og shorting via CFD-handel
 • Alminnelig handel med aksjer og ETF-er på MarketsI
 • Samme brukeropplysninger til alle kontotyper
 • Konto i NOK, EUR, USD etc.
 • Lavt minimumsinnskudd
 • Kunder er beskyttet av EUs investorbeskyttelsesregler

Opprett deg nå eller les videre for en utdypende anmeldelse av Markets.

Videoen nedenfor viser hvordan du åpner en konto hos Markets.

Hvilke investortyper er handelsplattformen egnet til?

Siden det er mulig å plassere lave minimumsinnsatser per handel på de fleste av instrumentene, behøver du ikke nødvendigvis en stor innskuddskapital. Minimumskravet er 100 USD eller ca. 1000 kroner. Dette gjør at plattformen egner seg til nybegynnere og andre som vil gjøre seg kjent med gearing.

Markets passer til investorer med både korte og langsiktige strategier gjennom sine to plattformer. På MarketsX, kan du handle med en lang rekke CFD-produkt med gearing (omtales også som «giring» ). MarketsI, derimot, tilbyr mer «alminnelige» aksjeinvesteringer uten bruk av gearing. Du kan handle mer enn 1000 norske og internasjonale aksjer i MarketsI.

På både Markets´ hjemmeside og plattform er det mulig å velge språk – herunder norsk (kun MarketsI), svensk og dansk. Visse dokumenter, som Investment Services Agreement (forretningsbetingelsene), er imidlertid ikke oversatt.

Forretningsbetingelsene understreker at Safecap opererer med en såkalt negativ balansebeskyttelse. Dette betyr at du ikke kan tape mer enn det du har innestående på kontoen. For en nystartet investor er dette betryggende.

Handelsplattformen tilbyr en gratis demokonto hvor du kan teste både web- og mobilplattformen før du investerer for ekte penger. Har du spørsmål eller utfordringer kan du enkelt kontakte Markets´ chat-support (oftest på engelsk).

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Design og handelsplattform

Markets tilbyr handel via en webbasert plattform, men har også velfungerende apper til både iPhone og Android.

Den webbaserte plattformen

Plattformen er enkel, oversiktlig og brukervennlig. Du kan velge om du ønsker lys eller mørk bakgrunn, men ellers er det kun mindre layoutmessige endringer du kan gjøre.

MarketsX finnes ikke på norsk (du kan ha konto i NOK), så når du registrerer deg er standardspråket satt til engelsk. MarketsI finnes derimot på norsk, og her er utvalget av norske aksjer og investeringsinstrumenter større enn på MarketsX. Nettmegleren er imidlertid igang med å utvide CFD-tilbudet i norske aksjer.

Under «Settings» i menyen øverst til høyre kan du velge mellom avansert eller enkel visning. Vi anbefaler den avanserte, da du her får adgang til flere informasjoner, nyheter og verktøy. Bildet nedenfor viser handelsplattformen i avansert visning (mørk bakgrunn).

markets
Skjermdump fra MarketsX´ demokonto.

I menyen til venstre ses produktutvalget, og i «Watchlist» kan du legge instrumenter som du følger særlig tett. Utenfor produktbjelken vises forskjellige kursopplysninger.

Du tilføyer enkelt egne favoritter ved å klikke på stjernen utenfor det enkelte instrumentet. Søke- og filtreringsfunksjonene er brukervennlige hvis du vil finne frem til særlige produkt. I MarketsX kan du CFD-handle med aksjer fra 20 land, deriblant Norge. Dessverre er det kun mulig å ha én favorittliste.

Øverst til høyre vises kontoopplysninger i form av saldo, profitt/tap på åpne posisjoner, nettoegenkapital samt tilgjengelig margin. Vi samler visningen av samlet eksponering, men dette er ikke unormalt for mange handelsplattformer.

Nederst til venstre finner du et nyhetsfeed. Her kan du holde deg oppdatert med massevis av relevante nyheter.

Informasjon om de enkelte instrumenter.
Informasjon om de enkelte instrumenter.

Handel på grafen

Hos Markets kan du handle direkte på grafen. Etter at du har gjennomført en handel, kan du både lukke posisjoner samt flytte stop loss- og take profit-ordre direkte på grafen. Du kan også følge avkastningen til åpne posisjoner løpende.

Den flytende grafvisningen er behagelig, og du kan se kursbevegelser og volum (fra Markets´ kunder) opptil fem år tilbake i tid. På samtlige instrumenter kan du benytte en lang rekke tekniske indikatorer (mer enn 70), men du kan også tegne inn egne støttelinjer, trendkanaler, fibonacci retracements etc.

Hvis du velger «Multi Symbol Charts» til høyre for saldoinformasjonen, kan du få vist opptil åtte grafer samtidig. Du bør imidlertid ha en skjerm av en viss størrelse for at dette skal fungere optimalt og du kan ikke trekke grafen ut av skjermbildet. I fanebladene over grafen finner du nyttig informasjon om de ulike instrumentene.

Kjøpe og selge

Ordrer plasseres raskest ved å trykke kjøp («Buy») eller selg («Sell») på de enkelte produktene i kurslistene til venstre på skjermen.

ordrevindu
Ordrevindu

Uansett om du vil gå kort eller lang, åpnes et ordrevindu. Samtidig med ordreinnleggelsen er det mulig å angi nivå for «stop loss» og «take profit». Til hvert kursnivå beregnes det omtrentlige nettoresultatet, omregnet til din denomineringsvaluta. Dette er en virkelig god funksjon.

I forbindelse med ordreinnleggelsen vises samtidig eksponeringen du påtar deg, noe som gjør at du får et godt overblikk over investeringen. Dette er en funksjon andre handelsplattformer bør etterligne, da det ikke er innlysende hvor stort beløp du reelt er eksponert for i en gitt handel.

Selve ordreinnleggelsen fungerer informativt og godt. Når du er fornøyd med handelen og instillingene, trykker du «Place Order», helt nederst i ordrevinduet, for å åpne posisjonen.

Hvis du ikke synes kursen er helt riktig, kan du aktivere kursalarmer. Det gjør du ved å klikke på det lille bjellesymbolet ved siden av instrumentet. Du kan velge om du vil motta alarmen som e-post eller push-beskjed.

mobile
Mobilplattformen

Mobilplattformen

Markets tilbyr en enkel, oversiktlig og brukervennlig mobilapplikasjon til både Android og iOS. Her finner du alle nødvendige funksjoner for å kunne trade mens du er på farten, men du skal ikke regne med at funksjonsutvalget er like utfyllende som på den nettleserbaserte løsningen. Du finner imidlertid både kursopplysninger, graffunksjoner og saldo, noe som betyr at du kan sette inn og utbetale penger fra mobilen.

Som med nettleserversjonen kan du velge om du vil handle med lys eller mørk bakgrunn. Navigeringen mellom de mest relevante menyene fungerer for øvrig glimrende, også på mobilplattformen.

Marked og produktutvalg

Markets tilbyr CFD-handel i aksjeindekser, råvarer, ETF-er, enkeltaksjer og valutakryss. Når du handler med gearede CFD-er innebærer dette at du, for et mindre beløp (marginen) oppnår større markedseksponering. Husk at CFD-er, på grunn av gearingen, er forbundet med større risiko, og du bør derfor sette deg grundig inn i hvordan CFD-handel fungerer.  Samtlige instrumeter som tilbys, minimumspreads, gaeringfaktorer og mer kan ses her: https://www.markets.com/no/cfds#Shares

Aksjeindeks

Det er mulig å handle alle de største indeksene fra over 20 land, for eksempel DAX, FTSE og Nikkei 225. Husk imidlertid at indeksene kan identifiseres gjennom litt andre navn enn hva du er vant til, eksempelvis omtales DAX som Germany 30 på Markets.

Når du handler med aksjeindekser kan du handle i fraksjoner ned til 0,1 lot for de største indeksene. Vil du handle i de mer eksotiske indeksene opereres det med et krav på 1 lot. Hvis DAX-indeksen står i kurs 12 800, betyr dette at du må handle for minst 1280 EUR. Marginkravet i Germany 30 er på 5 % (gearingnivå 1:20), noe som betyr at du må stille en margin på minst 64 EUR (i overkant av 700 NOK) for å eksponeres mot den tyske indeksen.

I tillegg til marginkravet må kontoen også takle eventuelle kursbevegelser dersom prisen går motsatt av hva du forventer.

Dersom du ønsker å beholde posisjonen din i et aksjeindeks over natten, ligger finansieringsomkostningene typisk et sted mellom ca. 2,5 – 3 % p.a., avhengig av den underliggende valutaen.

Hvis vi holder fast i Germany 30-eksempelet, ligger minimumsspreadet til Markets på 0,8. S&P 500 kan handles med et minimumsspread på 0,5, mens de asiatiske indeksene ligger så høyt som 5 og 10.

 

Germany 30 markets
Under «Key Statistics» finner du finansieringsomkostningene til ulike aksjeindeks.

Enkeltaksjer

Ønsker du å handle enkeltaksjer som CFD-er, tilbyr Markets kurtasjefri handel med over 2000 utvalgte aksjer. Du behøver heller ikke å betale for realtidskurser. I tillegg til aksjer fra de største internasjonale børsene, kan du også handle utvalgte norske, danske og svenske aksjer samt aksjer fra mer eksotiske land som Sør-Afrika, Polen, etc.

Markets tilbyr også handel med enkelte aksjer i gråmarkedet, altså unoterte aksjer. Husk at det ofte er forbundet en større grad av risiko med handler i gråmarkedet.

Du kan handle helt ned til én (1) aksje, noe som gjør plattformen velegnet til aksjehandel med lav eksponering. Marginkravet er typisk 20 %, noe som tilsvarer en gearing på 5. Hvis du beholder en aksjekontrakt over natten, betaler du typisk en rente på ca. 2,5 % p.a., avhengig av den underliggende valutaen.

Råvarer

Hos Markets kan du handle med 15 forskjellige råvarer med gearing opptil 10 ganger (20 ganger med gull).  Du kan handle både US crude oil (amerikansk lettolje) og Brent (nordsjøolje) ned til ti kontrakter per handel.

Minimumspreadet for handel med olje er angitt til 0,05 og finansieringsomkostningen ligger på 2-3 % p.a.. For gull ligger spreadet på 0,5, og minimumsinvesteringen er på 1 lot (ca. $ 1900) med 5 % margin. Her utgjør eventuelle finansieringsomkostninger ca. 2,5 % p.a..

forex

Valutakryss

Markets tilbyr mer enn 50 forskjellige valutakrysskryss. Heriblant finner du naturligvis alle de store («Majors»), men også flere mindre valutaer («Minors» og «Exotics»).

Når du handler valuta kan du som utgangspunkt handle døgnet rundt, selv om det finnes enkelte unntakelser.

EURUSD har et minimumspread på to pip. Marginkravet for de største valutakryssene er typisk 3,33 %. For mindre valutakryss opereres det med et marginkrav på 5 %.

Den minste tillatte eksponeringen er 1000 basisenheter, f.eks. $ 1000 når du handler EURUSD. Det er derfor mulig å handle valuta med lav eksponering.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

Kryptovaluta

Det er mulig å handle mange av de største kryptovalutaene med en gearing på opptil to. Handler du bitcoin er det ikke mulig å benytte gearing.

Handel med kryptovaluta hos Markets foregår som CFD, og dette betyr at du ikke behøver å opprette en såkalt bitcoin wallet for å bli eksponert mot kryptomarkedet.

Handler du bitcoin stilles det et marginkrav på 100 %, men du kan handle ned til 0,01 bitcoin per handel. Det er mulig å handle i samme fraksjoner hvis du investerer i noen av de andre kryptovalutaene som nettmegleren tilbyr, men for Ethereum, Dash, Litecoin, Ripple etc. er marginkravet på 50 %.

Du kan handle kryptovaluta døgnet rundt, alle ukens dager, men dersom du beholder posisjonen over natten påløper det forholdsvis høye finansieringsomkostninger.

Blends

Markets har lansert sine egne temabaserte CFD-fond («blends»). Her eksponeres du for et visst antall aksjer innenfor en bestemt sektor eller bransje, det kan for eksempel være SoMe, teknologi, cannabis, Trade War Winners, Trade War Losers osv..

Du kan handle blends med fem ganger gearing.

xray hos markets
Markets tilbyr en glimrende nyhetstjeneste.

Utdanning, analyse og nyheter

På webplattformen til Markets kan du benytte deg av flere verktøy som gjør det enklere å følge med på markedene. Du har blant annet tilgang til en egen nyhetsfeed. Tjenesten kalles Xray livestream og tilbyr både relevante markedsnyheter, daglige morning calls osv.. Det arrangeres også direkteprogrammer hvor du, hvis du ser med direkte, kan stille spørsmål til verter og eksperter.

Markets avholder også webinarer om plattformen, teknisk analyse etc.

Tvangslukning og margin calls

Plattformen varsler om margin call hvis kontantbeholdningen er på 70 % (eller under) av marginen som kreves for dine åpne posisjoner. Hvis saldoen på kontoen faller til under 50 % av marginen, vil plattformen automatisk lukke én eller flere åpne posisjoner for å redusere risikoen for ytterligere tap.

Denne bestemmelsen kommer som en følge av de europeiske børsmyndighetenes (ESMA) krav om å beskytte småsparere (retail investors) mot risikoen for store tap.

Priser

Sammenlignet med andre plattformer som vi har anmeldt, ligger Markets´minimumspreads i den lave enden.

Hvis du beholder dine posisjoner i lengre perioder, er finansieringsomkostningene typisk 2-3 % p.a., avhengig av produkttype. De spesifikke rentekostnadene finner du enkelt frem til ved å trykke på «i» ved siden av hvert enkelt produkt.

Når du handler aksje-CFD-er betaler du det opplyste spread. Dette kan være noe høyere enn på børsen I tillegg påløper kurtasje som opplyst på Markets´ hjemmeside.

Dersom du handler i en annen valuta enn kontoens, betaler du et vekslingsgebyr på 0,6 % av den enkelte handel pluss margin. Du kan unngå vekslingsgebyret hvis du oppretter en konto i den samme valutaen som du handler i.

Hvis du ikke handler eller foretar innskudd i løpet av en periode på 90 dager, pålegges du et inaktivitetsgebyr på 10 dollar per måned.

Rapportering til Skatteetaten

Siden Markets er en utenlandsk plattform innberetter de ikke automatisk til norske skattemyndigheter. Det betyr imidlertid ikke at du er fritatt fra å betale skatt, men at du selv er ansvarlig for å opplyse riktige tall i skattemeldingen.

Som utgangspunkt er kontoen din opprettet i ditt lands valuta, og nettoresultatet regnes automatisk om til eksempelvis norske kroner. Dette gjør innberetningen lettere. Via web-plattformen kan du hente ut en kontooversikt («Account Statement»), som viser det samlede resultatet for en gitt periode. Dette opplyses til Skatteetaten gjennom din personlige skattemelding. Oversikten spesifiserer ikke nettoresultatene etter instrumenter, men kan lagres slik at du selv, om nødvendig, kan gjøre disse beregningene.

Vi anbefaler at du jevlig oppdaterer deg på de nyeste reglene for beskatning av finansielle instrumenter på Skatteetatens egne hjemmesider.

Kundeservice og åpning av konto

Markets´ kundeservice kan kontaktes på telefon (typisk på engelsk) mellom kl. 09.00 og 21.00 på hverdager. Du kan også kontakte kundeservice på e-post eller gjennom sidens velfungerende chat-funksjon. Livechat kan som regel benyttes døgnet rundt på hverdager.

Å opprette en konto går raskt og enkelt. Du blir godkjent for handel så snart plattformen har mottatt de nødvendige identifikasjons- og dokumentasjonspapirene, som pass og f.eks. kontoutskrift med gyldig adresse etc.

Meglerne på jobb hos Markets.com
Meglerne på jobb hos Markets.com

Markets oppkrever ikke innskuddsgebyr, og du kan sette inn penger med kredittkort, bankoverførsel, e-lommebøker m.m.. Du kan oppkreves gebyr fra din egen bank eller kredittkortselskap for disse overføringene.

Ved bankoverføring (men ikke ved bruk av kredittkort eller Fast Transfer) over 2500 dollar (eller tilsvarende i NOK) dekker Markets eventuelle omkostninger.

Pengene står på din Markets-konto etter kort tid. Det er viktig at innskudd skjer fra en konto og/eller kredittkort som er registrert i ditt eget navn.

Ønsker du å utbetale midler kan du velge om pengene skal overføres direkte til ditt kredittkort, via bankoverføring eller annet. Det går raskest med kredittkort, mens bankoverføringer som regel tar noen virkedager. Markets tar ikke gebyrer for disse overføringene, men du kan igjen risikere at din egen bank gjør det. Markets stiller også krav om at pengene utbetales til samme betalingsmetode som du benyttet ved innskudd.

Sikkerhet for innestående

Safecap oppbevarer kundenes midler adskilt fra egne midler gjennom segregerte kundekonti. Det betyr ar den enkeltes konto holdes separat fra meglerens midler i en eventuell konkurs.  Handelsplattformen garanterer også at du ikke kan tape mer enn det beløpet du har innestående på konto.

Ut over dette er privatkunders midler, etter kypriotisk lovgivning, i visse situasjoner forsikret mot uregelmessigheter med opp til 20 000 euro per kunde.

Safecap er underlagt strenge minimumskrav fra EU vedrørende tilbud av finansielle tjenester og adskiller seg ikke nevneverdig fra andre utbydere på dette området.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

Konklusjon

Markets er en utmerket handelsplattform – spesielt for nybegynnere som ønsker en simpel og oversiktlig plattform med mulighet til å handle med lav eksponering. Med sine mange oppdaterte grafvisninger og investeringsverktøy, fremstår plattformen som et spennende alternativ – også for mer erfarne tradere.

Ettersom Safecap, som driver Markets, er en utenlandsk megler, er du selv forpliktet til å opplyse nettoresultat til skattemyndighetene. Plattformens mulighet til å hente ut detaljerte kontobevegelser gjør det enklere å opplyse riktige tall på skattemeldingen.

Spreadmessig er Markets ikke blant de beste, selv om du kan oppleve variasjoner avhengig av produkttype. Prisstrukturen er imidlertid gjennomsiktig, og du betaler for eksempel ikke kurtasje for CFD-aksjehandel.

Som nybegynner er det betryggende å vite at du ikke risikerer mer enn innestående på konto, og du vet nøyaktig når posisjoner lukkes hvis markedet går i mot deg.

Vi anbefaler å opprette en gratis demokonto for å prøve plattformen.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Prøv Markets

 

Del denne artikel

Kommentarer

 • Relatert
 • Seneste
 • Populære