Markets.com – Anmeldelse & erfaringer

Udgivet : 28 September 2020

markets1Handelsplattformen Markets ble etablert i 2009, og tilbys i dag på mange forskjellige språk. Plattformen eies og drives av selskapet Safecap Investments Ltd (Safecap) og holder til på Kypros. De er derfor godkjent av den kypriotiske tilsynsmyndigheten, Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), til å utføre sine aktiviteter. Safecap er et datterselskap av Playtech PLC, som handles på London Stock Exchange, og inngår i FTSE 250-indeksen. Playtech kjøpte Markets.com i mai 2015.

Markets er en EU-basert nettmegler som er underlagt kypriotisk tilsyn og med lov til å drive finansiell virksomhet i Norge. Hos Markets kan du handle verdipapirer i en lang rekke produktkategorier. Den felles europeiske lovteksten betyr at Markets blant annet er underlagt reglene om minimumsbeskyttelse for private investorer.

Handelen hos Markets foregår på én av to handelsplattformer. MarketsX tilbyr CFD-produkter innenfor de fleste aktivaklasser til konkurransedyktige priser. På MarketsI tilbys du alminnelig aksje- eller ETF-handel fra mange av verdens børser, blant annet Oslo Børs. Som en nyhet tilbyr også Markets en særlig konto som kalles Investment Strategy Builder, hvor du kan investere i hele porteføljer som baserer seg på aktive investeringsstrategier.

Du bør velge Markets av følgende årsaker:

 • Brukervennlig handelsplattform – både for nybegynnere og erfarne tradere
 • Grafmodul med stort utvalg investerings- og analyseverktøy
 • Adgang til XRay – Markets´ egen videonyhetstjeneste med direktesendinger på alle hverdager
 • Gratis demokonto
 • Stort utvalg investeringsprodukter og konkurransedyktige priser
 • Muligheter for gearing og shorting via CFD-handel
 • Alminnelig handel med aksjer og ETF-er på MarketsI
 • Samme brukeropplysninger til alle kontotyper
 • Konto i NOK, EUR, USD etc.
 • Lavt minimumsinnskudd
 • Kunder er beskyttet av EUs investorbeskyttelsesregler

Opprett deg nå eller les videre for en utdypende anmeldelse av Markets.

Du kan også ta en titt på Market´s egen introduksjonsvideo (på engelsk) til handelsplattformen nedenfor.

Hvilke investortyper er handelsplattformen egnet til?

Ettersom det er mulig å plassere lave minimumsinnsatser per handel på de fleste av instrumentene, behøver du ikke nødvendigvis en stor innskuddskapital. Minimumskravet er 100 USD eller ca. 1000 kroner. Dette gjør at plattformen egner seg til nybegynnere og andre som vil gjøre seg kjent med gearede produkter. Markets passer til investorer med både kort- og langsiktige strategier gjennom to ulike kontotyper: MarketsX, hvor du kan handle med en lang rekke CFD-produkter med gearing (omtales også som «giring»), og MarketsI, som tilbyr mer «alminnelig» investering uten bruk av gearing i over 1000 norske og internasjonale aksjer og ETF-er.

På både Markets´ hjemmeside og plattform er det mulig å velge språk – herunder norsk (kun MarketsI), svensk og dansk. Dette skiller den fra mange av de øvrige utenlandske tilbyderne på markedet. Visse dokumenter, som Investment Services Agreement (forretningsbetingelsene), er imidlertid ikke oversatt.

Forretningsbetingelsene understreker at Safecap opererer med en såkalt negativ balansebeskyttelse. Dette betyr at du som kunde ikke kan tape mer enn det du har innestående på din konto. For en nystartet investor er dette betryggende.

Handelsplattformen tilbyr en gratis demokonto, og gjennom denne kan du prøve deg både i web- og mobilplattformene før du investerer for ekte penger. Har du spørsmål eller utfordringer kan du raskt og enkelt komme i kontakt med Markets´ chat-support (oftest på engelsk).

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplattformen Markets Klikk her

Design og handelsplattform
Markets tilbyr handel via en webbasert plattform samt applikasjoner til både iPhone og Android.

Den webbaserte plattformen

Plattformen er enkel, oversiktlig og brukervennlig, og du kan velge om du ønsker lys eller mørk bakgrunn på din profilskjerm – alt etter humør. Ellers er det kun mindre layoutmessige endringer du kan gjøre.

MarketsX finnes ikke på norsk (selv om du kan ha en konto i norske kroner), og når du registrerer deg er standardspråket satt til engelsk. Du kan, om ønskelig, endre dette til eksempelvis dansk, hvis du er mer komfortabel med et skandinavisk språk. Velger du å handle på MarketsI, finnes denne plattformen på norsk. Her er også utvalget av norske aksjer og investeringsinstrumenter større enn på MarketsX.

Under «Settings» i menyen øverst til høyre på siden kan du velge mellom en avansert eller enkel visning av handelsplattformen. Vi anbefaler at du velger avansert visning, da du her har adgang til alt av informasjoner, nyheter og verktøy. Bildet nedenfor er slik du vil se handelsplattformen i avansert visning (og med mørk bakgrunn).

markets
Skjermbilde hos markets.com når man logger inn. Bildet er fra MarketsX´ demokonto.

I menyen til venstre vises de ulike instrumentene (oppdelt etter type) som du kan handle med på plattformen. Du kan også lage dine egne favorittlister («Watchlist»), hvis du har instrumenter som interesserer deg mer enn andre. Øverst til venstre i skjermen vises kursdata for instrumenter oppdelt etter type.

Du tilføyer enkelt egne favoritter ved å klikke på en stjerne som vises utenfor det enkelte instrumentet. Søkefunksjonen er brukervennlig, og du kan søke etter individuelle aksjer, enten alfabetisk eller i søkefeltet, for deretter å tilføye dem til dine favoritter. Det finnes også en filtreringsfunksjon hvor du finner ulike aksjer fra forskjellige land. I MarketsX kan du CFD-handle med aksjer fra 20 land, deriblant Norge. Dessverre er det kun mulig å ha én favorittliste.

Øverst til høyre vises dine kontoopplysninger i form av saldo, profit/tap på åpne posisjoner, nettoegenkapital, samt beløpet man har til rådighet for margin. Det som mangler her er et samlet tall for sin eksponering, men dette er ikke unormalt for mange handelsplattformer.

Nederst til venstre finner du et nyhetsfeed som holder deg oppdatert med massevis av relevante nyheter.

Informasjon om de enkelte instrumenter.
Informasjon om de enkelte instrumenter.

Handel på grafen

Hos Markets kan du handle direkte på grafen. Etter at du har gjennomført en handel kan du både lukke posisjoner samt flytte stop loss- og take profit-ordre direkte på grafen. Du kan også holde oversikt med avkastningen på åpne posisjoner løpende.

Den flytende grafvisningen er behagelig og du kan se kursbevegelser og volum (fra Markets´ kunder) opptil fem år tilbake i tid. På samtlige instrumenter kan du benytte en lang rekke tekniske indikatorer (mer enn 70), men du kan også tegne inn egne støttelinjer, trendkanaler, fibonacci retracements etc.

Instrumentet som vises er det du sist trykket på i instrumentlisten til venstre på skjermen. Hvis du velger «Multi Symbol Charts» til høyre for saldoinformasjonen, kan du velge å få vist opptil åtte grafer samtidig. Du bør imidlertid ha en skjerm av en viss størrelse for at dette skal fungere optimalt og du kan ikke trekke grafen ut av skjermbildet. I fanebladene over grafen kan du også finne nyttig informasjon om de ulike instrumentene du vurderer å kjøpe.

Kjøpe og selge

Ordrer plasseres raskest ved å trykke kjøp («Buy») eller selg (Sell») på de enkelte instrumenter i kurslistene til venstre på skjermen, eventuelt på de samme boksene når du har kursmodulen til et bestemt instrument åpen.

ordrevindu
Ordrevindu

Uansett om du vil gå kort eller lang i markedet, åpnes et ordrevindu når du trykker på kjøp eller salg. Samtidig med ordreinnleggelsen er det mulig å angi nivå for ”stop loss” og ”take profit”. Til hvert kursnivå beregnes det omtrentlige nettoresultatet, omregnet til din denomineringsvaluta. Dette er en virkelig god funksjon.

I forbindelse med ordreinnleggelsen vises samtidig eksponeringen du påtar deg omregnet til egen valuta, noe som gjør at du kan danne deg et godt overblikk over investeringen. Dette er en funksjon andre handelsplattformer bør etterligne, da det ikke er innlysende hvor stort beløp man reelt er eksponert for i en gitt handel.

Selve ordreinnleggelsen fungerer samlet sett godt og er veldig informativ. Når du er fornøyd med handelen og instillingene, trykker du «Place Order», helt nederst i ordrevinduet, for å åpne posisjonen.

Hvis du ikke synes kursen er helt riktig, har du mulighet til å aktivere kursalarmer for spesifikke instrumenter. Det gjør du ved å klikke på det lille bjelle-symbolet ved siden av instrumentet du er interessert i. Når de valgte nivåene nås, kan du velge om du vil motta alarmen som e-post eller push-beskjed.

mobile
Mobilplattformen

Mobilplattformen
Markets tilbyr en enkel, oversiktlig og brukervennlig mobilapplikasjon til både Android og iOS. Her finner du alle nødvendige funksjoner for å kunne trade mens du er på farten, men du skal ikke regne med at funksjonsutvalget er like rikt som på den nettleserbaserte løsningen. Du finner imidlertid både kursopplysninger, graffunksjoner og adgang til depotet ditt, noe som betyr at du kan sette inn og utbetale penger samt se depothistorikk fra mobilen.

Som med nettleserversjonen kan du velge om du vil ha lys eller mørk bakgrunn når du handler med dine favorittinstrumenter. Navigeringen mellom de mest relevante menyene fungerer for øvrig glimrende, også på mobilplattformen.

Marginkrav og gearing

Markets skiller mellom «erfarne» og «uerfarne» kunder når det kommer til handel med gearede produkter. Om du anses som erfaren eller uerfaren avgjøres gjennom en obligatorisk egnethetstest. Testen har blant annet som formål å fastslå om gearede produkter i det hele tatt egner seg for den enkelte kunde.

En «erfaren» kunde defineres som en kunde som scorer høyt i egnethetstesten, altså en som kan demonstrere tilfredsstillende kjennskap og erfaring med komplekse finansielle instrumenter, som CFD-er.

Hvis du karakteriseres som en «uerfaren» kunde vil du motta ytterligere risikoadvarsler man du skal akseptere. Uerfarne kunder vil kunne handle med et gearingnivå på 1:50, noe som tilsvarer et marginkrav på 2%. Har du i løpet av fire sammenhengende måneder foretatt minst 40 handler, og minst to handler per måned, vil du kunne velge et høyere gearingnivå på de aktivklassene hvor dette er mulig.

Karakteriseres du derimot som en «erfaren» kunde, vil du som utgangspunkt kunne benytte en gearing på 1:50, men med mulighet til velge et høyere (eller lavere) gearingnivå. Avhengig av aktivaklasse kan det være helt opp til 300 ganger. Hvis du velger det høyeste nivået vil du kunne geare de største valutakryssene opptil 300 ganger, aksjeindekser og råvarer opptil 200 ganger, og enkeltaksjer typisk opp til 20 ganger.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplattformen Markets Klikk her

Marked og produktutvalg

Markets tilbyr CFD-handel i aksjeindekser, råvarer, ETF -er (passive indeksfond), enkeltaksjer og valutakryss. Når du handler med gearede CFD-er innebærer dette at du, for et mindre beløp (marginen) oppnår en større eksponering mot markedet. Husk at CFD-er, på grunn av gearingen, er forbundet med større risiko, og du bør derfor sette deg grundig inn i hvordan CFD-handel fungerer.  Samtlige instrumeter som tilbys, minimumspreads, gaeringfaktorer og mer kan ses her: https://www.markets.com/no/cfds#Shares

prisliste2

 

Aksjeindeks

Det er mulig å handle alle de største indeksene fra over 20 land, for eksempel DAX, FTSE og Nikkei 225. Husk imidlertid at indeksene kan identifiseres gjennom litt andre navn enn hva du er vant til, eksempelvis omtales DAX som DE 30 på Markets.

Når du handler med aksjeindekser kan du handle for så lite som 0,1 lot for de største indeksene, altså 10 % av den pålydende verdien på aksjeindekset. Vil du handle i de mer eksotiske indeksene opereres det med et krav på 1 lot. Hvis DAX-indekset (DE 30) står i kurs 12 800, betyr dette at du må handle for minst 1280 EUR. Marginkravet på Germany 30 er på 5 % (gearingnivå 1:20), noe som betyr at du må stille en margin på minst 64 EUR (i overkant av 700 NOK) for å eksponeres mot det tyske indekset.

I tillegg til marginkravet må du også sørge for at kontoen takler de eventuelle kursbevegelsene som kan komme, dersom prisen går motsatt av hva du forventer.

Dersom du ønsker å beholde posisjonen din i ett, eller flere, aksjeindeks over natten, ligger finansieringsomkostningene typisk et sted mellom ca. 2,5 – 3 % p.a., avhengig av den underliggende valutaen.

Hvis vi holder fast i eksempelet med DAX (DE 30), ligger minimumsspreadet til Markets på 0,8. S&P 500 kan handles med et minimumsspread på 0,5, mens de asiatiske indeksene ligger så høyt som 5 og 10.

 

Germany 30 markets
Under «Key Statistics» finner du finansieringsomkostningene til ulike aksjeindeks.

Enkeltaksjer

Ønsker du å handle enkeltaksjer basert på CFD -er tilbyr Markets kurtasjefri handel med over 2000 utvalgte aksjer. Du behøver heller ikke å betale for realtidskurser. I tillegg til aksjer fra de større internasjonale markedene, er det også mulig å handle utvalgte likvide norske, danske og svenske aksjer samt aksjer fra mer eksotiske land som Sør-Afrika, Polen, etc.

Markets tilbyr også handel med enkelte aksjer i gråmarkedet, altså unoterte aksjer. Husk at det ofte er forbundet en større grad av risiko med handler i gråmarkedet.

Du kan handle helt ned til én (1) bestemt aksje, noe som gjør plattformen velegnet til aksjehandel med lav eksponering. Marginkravet er typisk 20 %, noe som tilsvarer en gearing på 5. Hvis du beholder en aksjekontrakt over natten, betaler du typisk en rente på ca. 2,5 % p.a., avhengig av den underliggende valutaen.

Du kan for eksempel handle med Storebrand-aksjen. På et tilfeldig tidspunkt var kjøp/selg («Buy/Sell») på 47,99/48,14, noe tilsvarer et spread på 0,15 (0,3%). På samme tidspunkt var kjøp/selg direkte på børsen 48,04/48,09, altså litt lavere spread. Til gjengjeld betaler du ikke kurtasje på Markets, noe som betyr at det for deg som handler med mindre posisjoner kan vise seg å bli billigere å handle på Markets. Handler du med utenlandske aksjer vil kurtasjen være noe høyere enn for de norske, noe som tilsier at du kan spare enda mer. På utenlandske aksjer, med stærre handelsvolum, vil også spreadet typisk være noe mindre.

Råvarer
Hos Markets kan du handle med 15 forskjellige råvarer med en gearing på opptil 10 ganger. Handler du med gull kan du geare investeringen opptil 20 ganger.  Du kan handle både US cruide oil (amerikansk skiferolje) og Brent (nordsjøoljen) ned til ti kontrakter per handel. Dette gir i så fall en eksponering på ca. $ 400 og et dertilhørende marginkrav på ca. $ 40.

Minimumspreadet for handel med olje er angitt til $ 0,03 mens finansieringsomkostningen ligger på 2-3 % p.a.. For gull ligger spreadet på $ 0,3, og minimumsinvesteringen er på 1 lot (ca. $ 1900) med 5 % margin. Her utgjør eventuelle finansieringsomkostninger ca. 2,5 5 p.a..

forex

Valutakryss
Hva gjelder valutakryss tilbyr Markets mer enn 50 forskjellige kryss. Heriblant finner du naturligvis alle de store valutaene («Majors»), men også flere mindre valutaer («Minors» og «Exotics»).

Når du handler med valuta kan du som utgangspunkt handle døgnet rundt, selv om det finnes enkelte unntakelser.

EUR/USD har et minimumspread på to (2) pip. Marginkravet for de største valutakryssene er typisk 3,33 %. For mindre valutakryss opereres det med et marginkrav på 5 %.

Den minste mulige eksponeringen vil være 1.000 basisenheter, f.eks. $ 1.000 når du handler EUR/USD. Det er derfor mulig å handle valuta med lav eksponering.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.

Kryptovaluta

Det er mulig å handle mange av de største kryptovalutaene med en gearing på opptil to. Handler du bitcoin er det ikke mulig å benytte gearing, da disse kontraktene er basert på CME Bitcoin futures med utløp siste torsdag i måneden.

Handel med kryptovaluta hos Markets foregår som CFD, og dette betyr at du ikke behøver å opprette en såkalt bitcoin wallet for å bli eksponert mot kryptomarkedet.

Handler du bitcoin stilles det et marginkrav på 100 %, og du kan handle ned til 0,01 bitcoin per handel. Det er mulig å handle i samme fraksjoner hvis du investerer i noen av de andre kryptovalutaene som handelsplattformen tilbyr, men for Ethereum, Dash, Litecoin, Ripple etc. er marginkravet på 50 %.

Du kan handle med kryptovaluta døgnet rundt i alle ukens dager, men dersom du beholder posisjonen over natten påløper det forholdsvis høye finansieringsomkostninger.

Blends

Markets har lansert sine egne temabaserte CFD-fond («blends»). Her eksponeres du for et visst antall aksjer innenfor en bestemt sektor eller bransje, det kan for eksempel være SoMe, teknologi, cannabis, Trade War Winners, Trade War Losers osv..

Du kan handle blends med fem ganger gearing, og de lave nominelle verdiene som CFD-fondene handles i gjør at minimumseksponeringen kan holdes forholdsvis lav.

Utdanning, analyse og nyheter 

På webplattformen til Markets kan du benytte deg av flere verktøy som gjør det enklere å følge med på markedene. Du har blant annet tilgang til en nyhetsfeed med masse nyttig informasjon. Tjenesten kalles Xray livestream og tilbyr både relevante markedsnyheter, daglige morning calls, fremtidige hendelser osv.. Det arrangeres også direkteprogrammer hvor du, hvis du ser med direkte, kan stille spørsmål til verter og eksperter.

Det tilbys også jevnlig webinarer om plattformen, teknisk analyse o.l., men for å få tilgang til disse er du nødt til å benytte engelsk som språk.

 

xray hos markets
Markets tilbyr en glimrende nyhetstjeneste.

Tvangslukning av posisjoner/margin calls

Plattformen utløser en melding om margin call hvis din kontantbeholdning er på 70% (eller under) av marginen som kreves for dine åpne posisjoner. Hvis saldoen på din konto faller til under 50% av marginen som kreves, vil plattformen automatisk lukke én eller flere åpne posisjoner for å redusere risikoen for ytterligere tap.

Denne bestemmelsen fremkommer i forretningsbetingelsene, og regelen kommer som en følge av de europeiske børsmyndighetenes (ESMA) krav om å beskytte småsparere (retail investors) mot risikoen for store tap.

Priser

Sammenlignet med de andre plattformene vi har anmeldt her, er Markets minimumspreads i den gode enden av skalaen.

Hvis du beholder dine posisjoner åpne i lengre perioder, er finansieringsomkostningene forholdsvis lave, typisk 2-3 % p.a., avhengig av produkttype. De spesifikke rentekostnadene finner man enkelt frem til ved å trykke på «i» ved siden av hvert enkelt produkt.

CFD-handel med enkeltaksjer er kurtasjefri, og du betaler kun det opplyste spread. dette kan være noe høyere enn hvis du handler direkte på børsen, men oppveies delvis av muligheten for å kjøpe meget små posisjoner.

Dersom du handler i en annen valuta enn den som kontoen din er denominert i, betaler du et vekslingsgebyr på 0,03 % av den enkelte handel pluss marginen. Du kan unngå vekslingsgebyret hvis du oppretter en konto i den samme valutaen som du handler i.

Hvis du ikke handler eller foretar innskudd i løpet av en periode på 90 dager, pålegges du et inaktivitetsgebyr på $ 10 per måned.

Rapportering til Skatteetaten

Siden Markets er en utenlandsk plattform innberetter de ikke automatisk til norske skattemyndigheter. Det betyr imidlertid ikke at du er fritatt fra å betale skatt, men at du selv er ansvarlig for å opplyse riktige tall i skattemeldingen.

Som utgangspunkt er kontoen din denominert etter ditt opprinnelsesland. Dette gjør at nettoresultatet automatisk regnes om til eksempelvis norske kroner. Dette gjør det lettere med hensyn til egen innberetning.  I webtraderen er det mulig å hente ut en kontooversikt («Account Statement»), som viser det samlede resultatet for en gitt periode. Avhengig av om dette er positivt eller negativ skal dette opplyses til Skatteetaten gjennom din personlige skattemelding. Account Statement gir ikke mulighet til å få spesifisert nettoresultatene på de enkelte instrumentene, men kontooversikten kan lagres slik at man kan foreta denne oppdelingen selv i f.eks. Excel.

Vi anbefaler at du jevlig oppdaterer deg på de nyeste reglene for beskatning av finansielle instrumenter på Skatteetatens egne hjemmesider.

Kundeservice og åpning av konto

Kundeservice til Markets kan kontaktes på telefon mellom kl. 09.00 og 21.00 på hverdager, og typisk vil du bli møtt av en engelsktalende medarbeider. Du kan også kontakte kundeservice på e-post eller gjennom sidens velfungerende chat-funksjon. Livechat kan som regel benyttes døgnet rundt på hverdager.

Å opprette en konto går raskt og enkelt. Du blir godkjent for handel så snart plattformen har mottatt de nødvendige identifikasjons- og dokumentasjonspapirene, som pass og f.eks. kontoutskrift med gyldig adresse etc. Har du allerede em demokonto kan du vi adenne enkelt opprette en konto som handler med ekte penger.

Meglerne på jobb hos Markets.com
Meglerne på jobb hos Markets.com

 

Markets tar ingen gebyrer for innskudd, og du kan sette inn penger med kredittkort, bankoverførsel, Web Money m.m.. Du kan imidlertid oppleve å bli trukket gebyr fra din egen bank eller kredittkortselskap for disse overføringene.

Ved bankoverføring (men ikke ved bruk av kredittkort eller Fast Transfer) over 2.500 USD (eller tilsvarende i NOK) tilbyr Markets å dekke eventuelle omkostninger.

Overføringer med VISA debit-kort vil typisk ha gebyrer, men dette kan man sjekke opp med banken sin direkte. Pengene står på din Markets-konto etter meget kort tid. Det er viktig at innskudd skjer fra konto og/eller kredittkort som er registrert i ditt eget navn for å unngå at transaksjonene avvises.

Ønsker du å utbetale midler kan du velge om pengene skal overføres direkte til ditt kredittkort, via bankoverføring eller annet. Det går raskest med kredittkort, mens bankoverføringer som regel tar noen virkedager. Markets tar ikke gebyrer for disse overføringene, men du kan igjen risikere at din egen bank gjør det. Markets stiller også krav om at pengene utbetales til samme betalingsmetode som du benyttet ved innskudd.

Sikkerhet for innestående

Safecap oppbevarer kundenes midler adskilt fra Safecaps egne midler iht. EUs (EØS) finansforskrifter og MiFID via segregerte kundekonti. Det betyr ar den enkeltes konto holdes separat fra meglerens midler i en eventuell konkurs.  Handelsplattformen garanterer også at du ikke kan tape mer enn det beløpet du har innestående på konto.

Ut over dette er privatkunders midler etter kypriotisk lovgivning, som igjen er EU-basert, i visse situasjoner forsikret mot uregelmessigheter med opp til 20.000 EUR per kunde.

Ettersom Safecap er underlagt relativt strenge minimumskrav fra EU vedrørende tilbud av finansielle tjenesteytelser, adskiller selskapet seg ikke nevneverdig fra andre utbydere når det gjelder ovenstående.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.

Konklusjon

Markets er en utmerket handelsplattform – spesielt for nybegynnere som ønsker en simpel og oversiktlig plattform med mulighet til å handle med lav eksponering. Med sine mange oppdaterte grafvisninger og investeringsverktøy, fremstår også plattformen som et spennende alternativ for mer erfarne tradere.

Ettersom Safecap, som driver Markets, er en utenlandsk megler, er du selv forpliktet til å opplyse nettoresultat til skattemyndighetene, eventuelt med relevant dokumentasjon. Plattformens mulighet til å hente ut detaljerte kontobevegelser gjør det enklere å opplyse riktige tall på skattemeldingen.

Spreadmessig er Markets ikke blant de bedre meglerne på markedet, selv om du kan oppleve variasjoner avhengig av produkttype. Prisstrukturen gjennomsiktig, og du betaler for eksempel ikke kurtasje for CFD-aksjehandel.

Som nybegynner er det betryggende å vite at du ikke risikerer mer enn innestående på konto, og du vet nøyaktig når posisjoner lukkes hvis markedet går i mot deg.

Vi anbefaler å opprette en gratis demokonto for å prøve plattformen. Deretter er det meget enkelt å åpne en ekte konto og laste opp nødvendig dokumentasjon samt besvare plattformens egnethetstesten.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Prøv Markets

CFD-er er komplekse investeringsinstrumenter som, på grunn av mulighet for gearing, er forbundet med en høy risiko for å tape penger. 73 % av private kontoer taper penger når de er involvert i CFD-handel med denne utbyderen. Sørg for at du har nok kunnskap om hvordan CFD-handel fungerer, risikonivået og om du har råd til å tape penger før du investerer.

Daytrader.no mottar kommisjon og/eller betaling for annonser fra Markets og andre handelsplattformer som omtales på denne siden. Daytrader.no tilstreber imidlertid 100% objektivitet, i likhet med hva du finner hos andre profesjonelle medier og deres annonsører. Annonseinntektene er med på å sikre at vi også fremover kan levere de beste guidene og det beste innholdet om daytrading.

 

Del denne artikel

Kommentarer

 • Relateret
 • Seneste
 • POPULÆRE