Handel i Dow Jones

Udgivet : 25 October 2020

Dow Jones-indeksen – også kalt Industrial Average – er en aksjemarkedsindeks og et av flere indekser skapt av Charles Dow. Charles Dow var blant annet en av grunnlegerne av Wall Street Journal, som er en av de mest respekterte finansaviser i verden. Indeksen går helt tilbake til 1885 og eies i dag av S&P Dow Jones Indices.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplattformen Markets Klikk her

Indeksen viser utviklingen til 30 store amerikanske aksjeselskaper, og tilnavnet «Industrial» henger mest igjen av historiske årsaker. De nåværende 30 bedriftene representerer nemlig ikke den tradisjonelle, tunge industrien. I dag består indeksen av virksomheter som Nike, Walt Disney, Coca-Cola og Apple.

Aksjene kan selvfølgelig handles enkeltvis. Dette er noe de aller fleste gjør, men som trader kan man handle Dow Jones døgnet rundt ved hjelp av futures. På samme måte som de andre amerikanske indeksene, gir det mest mening å handle her når det amerikanske aksjemarkedet er åpent. Dette er i perioden 15.30 til 22.00 norsk tid. Utenfor denne perioden vil likviditeten være mindre og det vil ofte lønne seg å handle noe annet, men man kan allikevel handle. Har man en fulltidsjobb om dagen, kan Dow Jones eller en av de andre amerikanske indeksene være en god løsning, ettersom aktiviteten er stor her i de sene ettermiddags- og kveldstimer. 

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.
Del denne artikel
Tags:

Kommentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • POPULÆRE
Der er ingen relateret indlæg