Handel i DAX

Utgitt: 8. oktober 2020

Deutscher Aktien Index (DAX) er en tysk akejseindeks som består av de 30 mest handlede aksjene på Frankfurter Wertpapierbörse. Blant de største selskapene er SAP, Siemens, Allianz og Volkswagen.

DAX-indeksen ble opprettet 30. desember 1987 og er i dag blant de mest handlede indeksene i verden. DAX handles primært i åpningstiden for det tyske aksjemarkedet (kl. 09.00-17.30). Som trader kan du i prinsippet handle indeksen både før og etter stengetid, da futures-maredet er åpent mellom kl. 08.00 og 22.00. Vi anbefaler i utgangspunktet ikke dette, da indeksen i disse periodene i stor grad styres av utviklingen på andre markeder, primært det amerikanske aksjemarkedet.

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her
DAX-indeksen er blant verdens ledende indekser.

DAX-indeksen er et av de mest populære markedene blant norske og nordiske tradere. Årsaken er først og fremst den at markedet er det sterkeste og mest likvide i Europa. I tillegg er DAX-indeksen til tider volatil, og likviditet blandet med volatilitet er en perfekt cocktail for daytradere.

En del tradere unngår å handle de første fem minuttene etter åpning. Her kan bevegelsene være både ekstremt volatile og til tider meget kaotiske. Etter dette pleier markedet å roe seg, slik at det blir mest fornuftig å handle mellom kl. 09.05 og 11.30. Etter lunsj fra og frem til stengetid (kl. 12.30-17.30) er det også mange som handler DAX-indeksen.

Nedenfor kan du se hvordan DAX-indeksen utvikler seg løpende.


Hvis du vil handle i DAX-indeksen hos nettmeglere, finner du indeksen under navnet “Germany 30” eller lignenede.

Del denne artikel