AvaTrade – Anmeldelse & erfaringer

Utgitt: 14. september 2023

AvaTrade er en EU-basert megler med lisens i Irland, som siden 2006 globalt har tilbudt CFD-handel via ulike handelsplattformer innenfor et bredt spekter av aktivtyper til konkurransedyktige priser.

Det er spesielt verdt å vurdere Avatrade av følgende grunner:

  • Svært brukervennlig nettbasert handelsplattform, som gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang.
  • Tilgang til gratis demokonto slik at man kan bli kjent med plattformen.
  • Stort utvalg av produkter til konkurransedyktige priser.
  • Mulighet for å benytte giring og gå short i markedet gjennom CFD-produkter.
  • Detaljinvestorer er beskyttet av EU’s investorbeskyttelsesregler, inkludert negativ kontobeskyttelse.
  • Detaljinvestorer er underlagt irsk lovgivning når det gjelder dekning av tap hos megleren.

Oprett en konto her eller lese mer om megleren i vår utdypende anmeldelse nedenfor

[ez-toc]

 

Om AvaTrade

AvaTrade har sitt hovedkontor i Irland og har tilbudt handel med CFD-produkter siden 2006. AvaTrade har blant annet en europeisk lisens som et investeringsselskap og er regulert av Central Bank of Ireland i henhold til irsk lov. I tillegg har AvaTrade lisenser over hele verden for å tilby sine tjenester globalt. For øyeblikket har AvaTrade 400 000 registrerte handelsmenn over hele verden, som gjennomfører mer enn 3 millioner handler hver måned.

Den webbaserte handelsplattformen WebTrader

WebTrader er AvaTrades forsøk på en enkel og svært brukervennlig webbasert handelsplattform, som vist på bildet ovenfor. Plattformen er både intuitiv og samtidig informativ, og den gjør det enkelt for nybegynnere å komme i gang med handel. Plattformen er modulbasert og ganske fast, men man kan dra grafene ut i separate vinduer, noe som gir en god oversikt for analyse av kursutviklingen.

På venstre side av skjermen finner du en meny nedover med ulike alternativer. Øverst finner du burgermenyen (ikonet med tre streker) som inneholder ulike navne- og kontoinformasjon. Her kan du åpne flere kontoer, for eksempel i andre valutaer, MT4/5 eller demokontoer. Like nedenfor under “Trade” kan du finne prislistene, hvor du også kan handle og finne informasjon om de enkelte instrumentene. Det er forskjellige trendbaserte lister der du kan følge med på hva som for tiden beveger seg mye. Lenger ned kan du klikke på de forskjellige aktivtypene for å finne akkurat de instrumenttypene du er interessert i å følge. Du kan også søke etter enkelte instrumenter enten via kortnavn eller fullt navn. Øverst er det en favorittliste som du kan tilpasse. Du legger til instrumenter i denne listen ved å klikke på stjernen til høyre under de enkelte instrumentene. Deretter kan du enkelt tilpasse favorittlisten i den rekkefølgen du ønsker.

Under “Positions,” det tredje ikonet, finner du dine åpne posisjoner (antallet av åpne posisjoner vises i rødt på ikonet), se nåværende status, endre «stop loss» og «take profit» og lukke posisjonene dine. Lenger ned finner du “Orders,” som er inngitte, ikke utførte ordrer, og “History,” der du kan gå tilbake i tid og se oversikter over realiserte posisjoner. I tillegg er det tilgang til mange forskjellige tjenester som tekniske signaler, nyheter, nøkkeltall, anbefalinger osv. Du kan også få tilgang til AvaTrade Academy med en rekke opplæringsvideoer og tekster om å komme i gang med handel og hvordan markedene fungerer. Til slutt kan du åpne en livechat ved å klikke på chat-symbolet nederst til venstre.

Øverst på plattformen, som sees ovenfor, kan man følge med på vesentlige nøkkeltall vedrørende ens ytelse i form av balanse, margin til rådighet, anvendt margin, løpende gevinst og tap fra åpne posisjoner, egenkapital og Margin Level. Det siste nøkkeltallet angir marginnivået (anvendt margin) ift. Egenkapitalen. Er denne under 100% kan man ikke åpne nye posisjoner og dersom den er under 50% lukkes posisjonene dine automatisk for å forhindre ytterligere tap.

 

Slik kjøper og selger du:

Under «trade»-knappen i menyen til venstre på plattformen får man tilgang til forskjellige kurslister, og man kan også søke etter et spesifikt instrument ved å skrive navn eller shortname. Deretter velger du for det relevante instrumentet «Buy» om du vil kjøpe (gå langt), eller «sell» hvis man vil selge (gå kort). Da vil det dukke opp et ordrebilde for det valgte instrumentet på høyresiden av skjermen.

Under ‘Order Entry’ angir man antall enheter (amount), f.eks. aksjer, hvis det dreier seg om aksjer. Hvert instrument angis også i lots (kontrakter). Margin Impact angir marginkravet i den valutaenheten kontoen din er denominert i i forhold til det valgte antallet enheter. Value er eksponeringen av posisjonen. Handler man for eksempel SP500, er marginkravet 5% av eksponeringen man ønsker å påta seg. 1 lot SP500 er derfor omtrent 4465 USD i eksponering med et tilhørende marginkrav på 5% av dette, omtrent 220 USD. Vær oppmerksom på at det beregnes i den valutaen kontoen din er denominert i. Hvis den for eksempel er i EUR, blir et instrument handlet i USD konvertert til EUR. Instrumentets nåværende spread og gearing (Leverage) vises også også.

Under ‘More options’ kan man i forbindelse med handelen angi en Take Profit-grense (TP), som automatisk lukker en posisjon når et gitt kursmål blir nådd, og dermed sikrer at man tar hjem gevinsten. Man har også muligheten til å styre risikoen i posisjonen ved å angi en Stop Loss (SL), som fører til at posisjonen automatisk lukkes på et angitt nivå hvis kursutviklingen går i motsatt retning. Både TP og SL kan angis som et kursnivå eller som et gitt resultat i den valutaen kontoen er denominert i. Hvis man krysser av for “Execute when Price Hits,” kan man legge inn en limitordre på markedet, som blir utført når et bestemt kursnivå blir truffet. Limitprisen kan være både over og under gjeldende kurs. Det er også mulig å angi en spesifikk dato for utløpet av ordren. Under fanen ‘Instrument details’ i ordrevinduet kan man finne Lot Size og tilhørende minimum Trade Size. I samme fane øverst kan man se hvordan AvaTrades andre kunder er posisjonert i instrumentet, valuta, spread, gearing og marginkrav. Man kan også se de rentekostnadene man må betale, oppgitt årlig, for både lange og korte posisjoner.

Grafvisning

Grafvisningen vises som utgangspunkt nederst. Hvis man synes at grafen blir litt for lang, kan man dra den opp og gjøre den større. Det er også mulig å dele den i to, som vil bli vist etter hverandre, for eksempel med forskjellige tidsrammer eller indikatorer. Det siste krever at man ikke har valgt “synchronize” på grafene, derfor må man fjerne avmerket på samme sted som man velger flere grafer. Hvis man trykker på de to pilene øverst til høyre på grafen, blir den maksimert på skjermen. På denne måten kan man vise opptil fire grafer samtidig. Hvis man derimot trykker på den lille firkanten til høyre for instrumentnavnet, flyttes grafen til et eget vindu som for eksempel kan vises på en ekstern skjerm. Man har muligheten til å åpne flere grafer, for eksempel med ulike tidsrammer, for samme instrument eller for forskjellige instrumenter. Grafvisningen er i utgangspunktet koblet sammen med instrumentene man klikker på i kurslistene. Hvis man har flere grafer åpne, vil den aktive grafen vise instrumentet (omkranset av en boks).

Man kan velge tidsrammer fra ett minutt og opp til en måned. Det er tilgjengelig kursdata som går opptil åtte år tilbake i tid. Grafen kan vises med candles, stolper eller linjer. Du kan velge korsviser (crosshair) til musepekeren hvis du ønsker å se relevante nivåer for hver enkelt stolpe (bar) og eventuelle påførte indikatorer i en liten boks. Det er tilgang til hele 90 forskjellige indikatorer på grafen, så det er noe for enhver smak. Du kan legge til opptil 5 forskjellige indikatorer samtidig. På grunn av det enkle grensesnittet, anbefales det imidlertid ikke å legge til for mange indikatorer samtidig. Du legger til indikatorer ved å klikke på “f(x) indicators” ikonet øverst på grafen. Deretter velger du den eller de indikatorene du ønsker å vise med de parameterne du foretrekker.

Det er også gode muligheter for å tegne på grafen, for eksempel trendlinjer, kanaler, piler, tekst, samt bruke ulike Fibonacci-verktøy og pitchforks. Hvis du har en åpen posisjon i et bestemt instrument, vises denne på grafen sammen med eventuelle tilhørende Take Profit- og Stop Loss-nivåer. Du kan direkte endre nivåene på grafen ved å dra linjene opp eller ned, noe som er ganske praktisk. Du kan imidlertid ikke lukke posisjonen direkte hvis grafen vises i full størrelse. I stedet må du trykke på det lille krysset i posisjonslisten som vises over grafen.

Analyseverktøy

Når man har satt penger inn på sin konto får man adgang til tjenestene «Signals», som leverer tekniske kjøps- og salgssignaler, News, som byr på globale nyheter og nøkkeltall, og Discovery, som gir adgang til diverse analyser av globale markeder. Du kan se mer om mulighetene under.   Styring av adgang til konti I burgermenyen øverst til venstre under ‘My Accounts’ kan du finne en oversikt over alle dine kontoer, åpne nye kontoer, for eksempel i andre valutaer, MT4 eller 5 eller demokontoer. Du kan generere rapporter – Account Statements – for valgfrie perioder. Du kan også sette inn penger her, samt overføre penger mellom kontoene dine. Hvis du ønsker å ta ut penger, gjøres dette under ‘Withdraw’. AvaTrades Webtrader er meget velfungerende med et enkelt og intuitivt grensesnitt. Når du først åpner en ekte konto, blir du tildelt en MT4-konto som du kan handle både i Webtrader og i MetaTrader 4-plattformen, som beskrives nærmere nedenfor. Som et supplement til WebTrader finnes også en tilhørende mobilversjon, AvaTradeGO, som du kan lese mer om under.

Øvrige handelsplattformer og copytrading

AvaTrade tilbyr i tilknytning til den tidligere beskrevne nettleserbaserte Webtrader en mobilapp kalt AvaTradeGO for Android og iOS. I tillegg tilbys tilgang til tredjepartsplattformene MT4 og MT5. Det tilbys også muligheter for kopihandel gjennom DupliTrade. Til slutt tilbys Avaoptions for mer erfarne handelsmenn. De ulike alternativene beskrives nærmere nedenfor.

AvatradeGO

AvaTradeGO Mobilappen er selvfølgelig spesielt nyttig når du er på farten. Som en aktiv trader må du kunne få enkel tilgang til eksisterende posisjoner eller raskt reagere på gunstige handelsmuligheter. Derfor er det avgjørende å ha tilgang til en skreddersydd mobilapp. AvaTradeGO er en enkel og brukervennlig app som tilbyr alle nødvendige funksjoner. I tillegg til handel gir den tilgang til kursinformasjon, observasjonslister, enkel grafvisning og mer. Du kan få tilgang til alle dine forskjellige kontoer, inkludert demokontoer. Alt i alt kan mobilappen betraktes som et utmerket supplement til Webtrader når du ikke har tilgang til den.

MetaTrader 4 og 5

Det er mulig å åpne og koble kontoer hos AvaTrade til eksterne handelsplattformer som MetaTrader (MT4 og MT5). Som utgangspunkt er MT4-kontoer de samme som man handler på gjennom AvaTrade egen nettbaserte nettleser, som beskrevet tidligere. Handel via MT4 og MT5 gjør det blant annet mulig å handle med Expert Advisors (EA-er), som er automatiserte algoritmer som handler etter forhåndsdefinerte parametere og vilkår. Samtidig er MT4 og delvis MT5 blant de mest brukte handelsplattformene, da mange meglere tilbyr disse. Dette gjør det enklere å bytte mellom ulike meglere, da handelsplattformen er den samme, og det er bare leverandøren, megleren, man bytter ut. Hvis du er relativt ny innenfor trading-verdenen, er kanskje ikke MT4 og MT5 det beste stedet å begynne, da disse plattformene både grafisk og teknisk har mange funksjoner. I hvert fall anbefales det at man setter av tid til å lære hvordan de fungerer. Du kan laste ned både MT4 og MT5 for PC og Mac, og du kan også kjøre dem via en nettleserløsning. Du kan åpne de kontoene du ønsker i Webtraderen under burgermenyen. Her kan du også åpne demokonti.

 

Copytrading via DupliTrade

DupliTrade er en transparent og brukervennlig handelsplattform som gir deg muligheten til å automatisk kopiere handelsmenns handler direkte til en MT4- eller MT5-konto hos AvaTrade. Du må sette inn minimum 2000 USD for å få tilgang til å kopiere utvalgte handelsmenn. Les mer om DupliTrade her. Eller åpne en konto hos AvaTrade med det samme.

AvaOptions

Som noe litt utradisjonelt for en CFD-megler tilbyr AvaTrade også avansert opsjonshandel, spesielt basert på forex, men andre typer aktiva er også inkludert. Gjennom AvaOptions sin tradingapp, som kan lastes ned for iOS og Android, kan man handle et bredt spekter av opsjonsstrategier. AvaTrade tilbyr opplæring innenfor opsjonsstrategier, som krever en del kunnskap før man begir seg inn i denne type produkter. Les mer om AvaOptions her. Eller åpne en konto hos AvaTrade med det samme.

 

Produkttilbud

AvaTrade tilbyr hovedsakelig handel med CFD-produkter i omtrent 1000 forskjellige instrumenter, som inkluderer forex (valutakryss), aksjeindekser, råvarer, ETF-er, enkeltaksjer, kryptovalutaer og et fåtall statsobligasjoner. I tillegg tilbys opsjonshandel i en rekke instrumenter. Når man handler med differansekontrakter (Contracts for Difference – CFD-er), betyr det at man ikke eier det underliggende aktivumet, men i stedet har rett til å delta i prisutviklingen til eiendelen i den perioden man eier CFD-en. Fordelen med dette er blant annet at man både kan gå lang i markedet, det vil si kjøpe, hvis man tror at eiendelen vil stige, og gå kort, hvis man tror at aktivumet vil falle.

Det er viktig å merke seg at når man handler med CFD-er, utfører man gearede handler, noe som betyr at man kun trenger å stille en bestemt margin, altså sikkerhet, for å handle med en bestemt eksponering. Størrelsen på denne marginen og dermed gearingen avhenger av det underliggende instrumentet (aktivumet) man handler. Du kan lese mer om hva det innebærer å handle med CFD-er her. For eksempel kan du bruke gearing på 20 ganger for den amerikanske Dow Jones-indeksen, mens enkeltaksjer vanligvis kan geares med en faktor på 5. Handel med CFD-er er på grunn av gearingaspektet ikke nødvendigvis egnet for alle, så det anbefales sterkt at man setter seg grundig inn i hvordan denne typen produkter fungerer.

 

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe – Norske daytradere.Klikk her

Aksjeindeks

Det er mulig å handle omtrent 20 større og mindre aksjeindekser fra de fleste større land. Marginkravet er 5% for større indekser, for eksempel de tre store amerikanske og de største europeiske indeksene, noe som tilsvarer en gearing på 20 ganger. For mindre indekser er marginkravet 10%, tilsvarende en gearing på 10 ganger, for eksempel Hang Seng, China50 og det amerikanske dollarkursindekset.

Råvarer

Det tilbys handel i omtrent 20 forskjellige typer råvarer innenfor edelmetaller, energi og landbruk. De fleste råvarer handles med en gearing på 10 ganger, med unntak av gull, hvor det er mulig å bruke en gearing på 20 ganger. Innenfor energi kan man handle varer som US Crude oil, Brent oil, heating oil og naturgass. Landbruksråvarene inkluderer eksempelvis kakaobønner, kaffe, soyabønner, sukker og hvete. Blant metallene finner man blant annet gull, sølv og kobber. Man kan for eksempel handle US Crude Oil futures ned til 10 kontrakter av gangen, noe som gir en eksponering på omtrent 400 USD med et tilhørende marginkrav på 10% eller 40 USD. Minimumsspreadet for olje er angitt til 0,4 USD. Gull kan handles ned til 0,3 USD i spread, der minimumsinvesteringen er 1 kontrakt (tilsvarende 1 ounce) til omtrent 1900 USD, som med den gjeldende 5% margin tilsvarer omtrent 80 USD.

Valutakryss

Når det gjelder valutakryss, tilbyr AvaTrade mer enn 50 forskjellige kryss, inkludert alle de store valutaene, en rekke mindre valutaer og såkalte eksotiske valutaer. I utgangspunktet er det mulig å handle døgnet rundt med få unntak. Marginkravet for de større valutakryssene er 3,33%, noe som tilsvarer en gearingfaktor på 30. Når det gjelder de mindre valutakryssene, er marginkravet 5%, som tilsvarer en gearingfaktor på 20. Valutakrysset EUR/USD kan geares med en faktor på 30 og kan vanligvis handles med et fast spread på 0,9 pips. Den minste mulige eksponeringen vil være 1 000 basisenheter, for eksempel 1 000 USD når man handler EUR/USD-valutakrysset, hvilket vitner om at det er mulig å handle valuta med lav eksponering. Når det gjelder EUR/USD tilsvarer dette en eksponering på omtrent 11 400 NOK med et tilhørende marginkrav på omtrent 380 NOK. Enkeltaktier Hvis du ønsker å handle enkeltaksjer, gjøres dette gjennom aksje-CFD-er, og hos AvaTrade kan du handle litt under 1000 utvalgte aksjer av visse størrelser, hovedsakelig amerikanske og noen europeiske. Når man handler med aksje-CFD-er er det vanligvis et marginkrav på 20%, som tilsvarer en gearingfaktor på 5. Det påløper ingen kurtasje i forbindelse med handelen. I stedet for kurtasje beregner AvaTrade et tillegg på spreaden som de enkelte aksjene handles til på børsene hvor de er notert. Til tross for tillegget er det ikke nødvendigvis dyrere å handle de fleste aksjer, da det ikke påløper kurtasje eller andre gebyrer. Dette er særlig tilfellet hvis man handler med mindre volum. Ofte kan man handle ned til ett enkelt eksemplar av en gitt aksje, for eksempel 1 Apple CFD-aksje, som for øyeblikket handles for omtrent 192 USD, og krever en tilsvarende margin på omtrent 38 USD (20%), eller Alibaba, som for tiden handles for 83 USD, med en margin på 17 USD. Aksjer som handles til lavere kursnivåer må ofte handles i partier på 10.

Kryptovaluta

Det er mulig å handle flere av de større kryptovalutaene, typisk med en gearing på 2. Alle kryptovalutaene handles som CFD-kontrakter, så det er ikke nødvendig å ha en såkalt wallet. Du er derfor ikke utsatt for å bli hacket eller miste verdiene dine på andre måter (med unntak av vanlige kursendringer naturligvis). Når det gjelder Bitcoin er marginkravet 50%, og det er mulig å handle ned til 0,1 bitcoins av gangen, noe som for øyeblikket tilsvarer en eksponering på omtrent 1500 USD, med et tilhørende marginkrav på omtrent 3000 USD. For andre kryptovalutaer som blant annet Ethereum, Dash, Litecoin og Ripple er også marginkravet på 50%, noe som betyr at man gearer disse med en faktor på 2. Hvis du beholder posisjonen din over natten, påløper det en relativt høy finansieringskostnad for visse kryptovalutaer, noe som betyr at det ikke er attraktivt å beholde kryptoposisjoner over lengre tidsperioder. Det er mulig å handle kryptovaluta døgnet rundt hele uken, bortsett fra i helgene.

 

Omkostninger

Generelt tilbyr AvaTrade relativt lave minimumsspreads når man handler CFD-baserte produkter. AvaTrade krever ikke kurtasje eller andre gebyrer i forbindelse med handelen, noe som spesielt kan gjøre det attraktivt å handle aksjer i mindre posisjonsstørrelser, som nevnt ovenfor. Hvis man beholder sine CFD-posisjoner åpne over lengre tid (dvs. ‘over natten’), påløper det finansieringskostnader (swaps). Satsen på disse kostnadene avhenger av produkttypen og den valutaen produktet handles i. De nylige økningene i renten har naturligvis også påvirket rentenivåene som meglerne tar. Ofte vil renten på korte posisjoner imidlertid være svært lav og til og med positiv i visse tilfeller. Valutakryss, råvarer og aksjeindekser har vanligvis lavere rentekostnader sammenlignet med for eksempel enkeltaksjer og kryptovalutaer. De spesifikke rentekostnadene for hvert instrument kan ses under fanen ‘Instrument details’ i ordrevinduet når du er logget inn på handelsplattformen. Den oppgitte renten her er årlig i prosent. Dersom du er inaktiv på kontoen din ved å ikke handle på tre måneder, pålegges du en inaktivitetsavgift på 50 USD for hver tredje måned du er inaktiv. Hvis du ikke handler på et helt år, pålegges du også en administrasjonsavgift på 100 USD. Hvis du i en periode ikke handler aktivt, kan det være lurt å for eksempel sette en påminnelse i kalenderen om å huske å gjøre en handel av og til for å unngå ekstra kostnader. Det er mulig å gjennomføre handler med lav minimumseksponering, for eksempel i valutakrysset USDJPY, der du bare trenger å legge 33 USD i margin, eller handle en Alibaba CFD-aksje til 17 USD. Deretter kan du lukke posisjonen kort tid etter, hvis du ikke ønsker å være eksponert over lengre tid.

Les videre om omkostningerne her. Eller åpne en konto hos AvaTrade med det samme.

Tilgang til nyheter, tjenester og utdannelse

AvaTrade tilbyr et bredt spekter av muligheter for finansielle nyheter, signaler, anbefalinger, osv. Noen signaler krever at du har overført penger til kontoen din før du får tilgang til dataene. Dette gjelder for eksempel signaler fra Trading Central, som baseres på teknisk analyse av en rekke instrumenter. Les mer om Trading Central hos AvaTrade her. I forhold til utdannelse finnes blant annet AvaAcademy, hvor du finner flere interaktive artikler, videoer, pdf-er og mer, som er utformet for å hjelpe nye tradere å komme i gang, men også mer erfarne tradere videre. Du kan lese mer om de omfattende mulighetene her.

Sikkerhed for innestående og regulering

AvaTrade oppbevarer kunders midler adskilt fra egne midler i forhold til Eus finansforskrifter og MiFID gjennom såkalte segregerte kundekonti. Det betyr at kundemidler holdes separat fra meglernes egne midler i en eventuell konkurssituasjon. I tillegg er midlene til private kunder i tilfelle av AvaTrades konkurs og uregelmessigheter forsikret med inntil 20 000 EUR per kunde i henhold til irsk lov. Ettersom AvaTrade er underlagt strenge minimumskrav fra EU når det gjelder tilbud av finansielle tjenester, skiller ikke AvaTrade seg vesentlig fra andre tilbydere på markedet når det gjelder det som er nevnt ovenfor. AvaTrade garanterer i henhold til EU-regler beskyttelse mot en eventuell negativ konto, noe som betyr at det ikke er mulig å tape mer enn saldoen på kontoen din. Før en situasjon som dette eventuelt oppstår, vil AvaTrade være forpliktet til å foreta margin calls og tvangslukke åpne posisjoner. Risikoen for dette er vanligvis til stede ved store kursbevegelser, for eksempel over natten, når visse markeder kan være stengt, eller hvis man har tatt for stor risiko i forhold til kontosaldoen sin. Siden AvaTrade er en utenlandsk basert megler og derfor ikke rapporterer direkte til Skatteetaten, er det kundens eget ansvar å ta seg av dette. Du trenger ikke å rapportere hver enkelt handel, men i stedet skal du rapportere det samlede nettoresultatet av disse for et gitt skatteår, sammen med saldoen på kontoen. Heldigvis kan du i burgermenyen i webtraderen generere en kontoutskrift (Account Statement) som viser ditt totale nettoresultat for en bestemt periode, for eksempel et kalenderår.

Kundeservice

Man kan enkelt komme i kontakt med AvaTrades kundesupport ved live chat, e-post eller ved å ringe via telefon eller Whatsapp. Du kan lese mer om AvaTrades kontaktmuligheter her.

Du kan starte en livechat når du er innlogget på AvaWebtraderen ved å klikke på det lille chat-ikonet nederst i venstre hjørne. På samme sted kan du starte en WhatsApp-samtale hvis du foretrekker det. Det er sannsynligvis engelsktalende personell du vil komme i kontakt med.

Slik åpner man en konto

Du kan alltid begynne med å åpne en gratis demokonto i 21 dager ved å klikke her. Du registrerer deg ved å oppgi en e-postadresse og et passord. Du kan åpne en ekte konto ved å trykke på burgermenyen øverst til venstre i Webtraderen. Deretter må du, i henhold til loven, oppgi informasjon om din erfaring, formue, osv., og svare på noen spørsmål angående handel med girede instrumenter. I henhold til hvitvaskingsreglene må du også legitimere og identifisere deg. Dette kan gjøres med pass, ID-kort eller førerkort. I tillegg må du kunne vise dokumentasjon på din adresse med for eksempel en bankutskrift, strømregning eller lignende der ditt navn og adresse vises. Når du har oppgitt de nødvendige opplysningene og har blitt godkjent av AvaTrade for handel, må du overføre penger til kontoen din. Du kan overføre via betalingskort eller bankoverføring, og du må på forhånd velge hvilken valuta du ønsker kontoen din skal være denominert i. Norske statsborgere kan kun velge mellom euro eller amerikanske dollar. Det er dessverre ikke mulig å opprette en konto denominert i norske kroner. Når du ønsker å ta ut penger fra kontoen din, gjør du det via burgermenyen i Webtrader, der du velger “Withdraw” og tilbakeføringsalternativet. Som hovedregel skal pengene utbetales på samme måte som de ble satt inn og tar vanligvis opptil 10 bankdager. Hvis du har byttet bank eller betalingskort, må du kontakte kundeservice.

Konklusjon

AvaTrade er en utmerket megler, spesielt for tradere som ønsker en oversiktlig handelsplattform med mange analysemuligheter, handelsverktøy og muligheten til å foreta handler med lav eksponering og lave handelskostnader. Grafpakken og utvalget av instrumenter bidrar også til å gjøre plattformen til en fornøyelse å handle på. Som en EU-basert megler, er AvaTrade underlagt streng regulering, noe som gir en ekstra trygghet for detaljinvestorer. For nykommere til trading vil det være ekstra betryggende å vite at de ikke kan tape mer enn det som står på kontoen deres. Siden AvaTrade er en utenlandskbasert megler, er du selv ansvarlig for å rapportere din nettoinntekt og formuesopplysninger til Skatteetaten og sørge for å lagre nødvendig dokumentasjon for dette. Heldigvis gir plattformen gode muligheter for å hente ut handelshistorikk for dette formålet. Hvis du ønsker å prøve handelsplattformen, anbefaler vi at du bruker en gratis demokonto før du handler med ekte penger. Du kan også bruke demokontoen til å teste strategier eller lignende. >>>>>> Åpne en konto hos AvaTrade her

Ofte stilte spørsmål

Hva er Avatrade?

Avatrade EU-basert megler med lisens i Irland. De tilbyr CFD-handel i et bredt utvalg av aktivaklasser til konkurransedyktige priser på ulike brukervennlige handelsplattformer.

Er Avatrade sikkert?

Ja, Avatrade er godkjent som tilbyrer av investeringstjenester av irske myndigheter og er dermed underlagt stramme EU-krav om beskyttelse av detaljinvestorer. Eksempelvis er man som detaljinvestor dekket med opp til 20.000 euro i tilfelle konkurs eller uregelmessigheter hos AvaTrade.

Hva kan man handle hos Avatrade?

AvaTrade tilbyr CFD-trading i hundrevis av instrumenter basert på enkeltaksjer, aksjeindekser, råvarer, valutakryss og kryptovaluta.

CFD-er er komplekse finansielle instrumenter, og dette medfører en høy risiko for å raskt miste pengene dine på grunn av muligheten for høy gearing. 76% av private kontoer mister penger når de handler med CFD-er hos denne leverandøren. Du må vurdere om du har tilstrekkelig kunnskap om hvordan CFD-er fungerer og om du har råd til å inngå handler med høy risiko for å miste pengene dine. Preview av AvaTrade.com: Daytrader.dk kan i visse tilfeller motta provisjon og/eller betaling for annonsering fra AvaTrade.com eller andre handelsplattformer som er omtalt her på nettsiden. Daytrader.dk søker imidlertid etter 100% objektivitet, i likhet med hva man finner hos andre typer profesjonelle medier og deres annonsører. Inntektene fra annonsering bidrar til å sikre at vi også i fremtiden kan levere de beste veiledningene og det beste innholdet om daytrading.  

Del denne artikel