Handel med gull

Utgitt: 8. oktober 2020

Noen investorer ser på gull som en “sikker havn”, og særlig ved store børskorreksjoner flykter mange over i gullmarkedet. Ved hjelp av futures kan du handle gull døgnet rundt i alle ukedager.

Gullmarkedet åpner klokken 00.00 norsk tid natt til mandag og er åpent hele uken, bortsett fra en kort periode mellom 23.15 og 00.00 mandag til torsdag. Tidligere ble gullet sett på som det “sikreste” stedet å være mens bølgene gikk høyt på børsen, og gullprisen korrelerte ofte omvendt med børsutviklingen.

Denne tendensen har imidlertid avtatt noe de siste årene. Gullet er aktivt og i bevegelse store deler av døgnet, og kan fint handles allerede ved kl. 08.00-09.00-tiden i Norge. Det er som regel en viss bevegelse i markedet om formiddagen, men aktiviteten er størst i tidsrommet kl. 13.00-17.00. Det er her de amerikanske traderne møter på jobb og begynner å handle.

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Fra kl. 22.00-00.00 er det relativt stille, men om natten norsk tid begynner aktiviteten å ta seg opp igjen når de asiatiske markedene åpner.

Gull kan handles hos alle seriøse nettmeglere, blant annet Markets. CFD-kontraktene som du kan handle her heter “Gold”.


En av våre favorittstrategier i gullmarkedet er «Fake move». Strategien tar utgangspunkt i at gullprisen ofte stiger eller faller raskt, for deretter å utlignes igjen få minutter, høyst et par timer, senere.

Del denne artikel