Handel med gull

Udgivet : 26 October 2020

Gullmarkedet kan handles døgnet rundt via futures aller hverdager. Markedet åpner klokken 00.00 norsk tid natt til mandag, og bortsett fra en kort periode mellom 23.15 og 00.00 mandag til torsdag, kan det handles døgnet rundt. Ofte anser man gull for å være en slags «safe haven». Det forsåt man på den måte med at investorer anser gull for å være «sikkert» og flykter hit ved hvis resten av børsmarkedene faller.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplattformen Markets Klikk her

Denne tendensen har imidlertid avtatt noe de siste årene. Gullet er aktivt og i bevegelse store deler av døgnet, og man kan fint handle her allerede ved 08.00-09.00-tiden norsk tid, og det er som regel en viss bevegelse i markedet om formiddagen. Mest bevegelse er det imidlertid i perioden fra 13.00-17.00 da det er her amerikanske tradere møter på jobb og begynner og handle. Derfor er dette det beste tidspunktet å handle gull på hvis man bare skal bruke et par timer på dette. Fra 22.00-00.00 er det relativt stille, mens om natten norsk tid begynner markedet å hente seg opp igjen i forbindelse med åpningen av de asiatiske markedene.Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplattformen Markets Klikk her

En av våre favorittstrategier i gullmarkedet er «Fake move». Strategien tar utgangspunkt i at prisen på gull i løpet av en fag ofte rykker raskt opp eller ned, for deretter å utlignes igjen etter kun få minutter eller høyst 1-2 timer. Prisen kommer da tilbae til nivået hvor det kraftige rykket begynte. Har du et ønske om å komme i gang med å handle gull, kan du prøve og starte med denne strategien. Les mer om Fake move-strategien her. 

Del denne artikel
Tags:

Kommentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • POPULÆRE