Dansk teknologi med fortsatt oppside på Oslo Børs?

Utgitt: 6. oktober 2020

Med en tredobling av aksjekursen i løpet av 2020 er Napatech A/S en av årets raketter på Oslo Børs. Er kurspotensialet tatt ut eller er det mer igjen av oppturen? 

Av Frederik Nikolajsen

Ved inngangen til 2020 stod Napatech-kursen i 4,67 kroner. I dag, ni måneder senere, handles den samme aksjen til ca. 15 kroner. Det betyr at kursen har brutt opp gjennom taket på den sidelengs trendkanalen hvor aksjen er handlet de seneste ukene.

frederik nikolajsen
Frederik Nikolajsen er en dansk investor som lager aksjeanalyser for invested.dk. I 2019 ble han nummer tre, blant 52 000 deltakere, i finansavisen Børsens aksjekonkurranse.

Napatech er et dansk selskap på Oslo Børs som tilbyr avansert nettverksutstyr til globale virksomheter. Kundene er hovedsakelig datasenter og telekommunikasjonsselskap, hvor Napatechs produkter er med på å forbedre både drift og sikkerhet.

Selskapets viktigste produkt er FPGA-baserte SmartNIC-programvare- og maskinvareløsninger.

Med en robust plassering midt i det teknologiske vekstmarkedet har Napatech trenden med seg. Etterspørselen etter raskere og sikrere nettverksløsninger, som sideløpende reduserer serverutnyttelse og omkostninger, ser ikke ut til å falle med det første.

Det siste årets store økning i markedsverdien understreker Napatechs posisjon i markedet, en posisjon som selskapets nye ledelse, med Ray Smets i spissen, har vært med på å oppbygge siden midten av 2018.

Kursdrivere og høye forventninger

På samme måte som Napatech, har hele teknologisektoren opplevd en enorm fremgang gjennom koronakrisen. Flere av bransjeaktørene har oppnådd en så høy markedsverdi at det kan være vanskelig å vurdere om det er mer oppside igjen. Napatech er et forholdsvis lite selskap (ca. 1,3 mrd. kroner i markedsverdi), og er ikke blant dem som diskuteres flittigst i sosiale medier og aksjefora. Risikoen for at akjsekursen er drevet av hype og FOMO (Fear of missing out) kan derfor være mindre, og kursstigningen kan i høyere grad tilskrives investorers reelle interesse for selskapet.

Daytrader.no anbefaler AvaTrade for lynrask handel med olje, valuta og aksjer Klikk her

En titt på Napatechs kvartalsrapporter viser en positiv kontantstrøm for første gang i 2019, og veksten ser ut til å øke i 2020. Selskapets halvårsrapport avslørte et positivt resultat for første gang og en omsetningsvekst på 23 % i andre kvartal.

Q3-rapporten kommer 27. oktober. Høye forventninger i forkant av denne kan ha en positiv innvirkning på kursen de neste ukene.

napatech kursutvikling
Sterk kursutvikling i Napatech de siste seks månedene. Skjermdump fra Markets.

En annen kursdriver kan være Napatechs potensial som oppkjøpskandidat. Verdens store teknologiselskaper kjemper en innbitt kamp om markedsandeler, og med Napatechs kompetanser er det ikke umulig at noen av de store retter fokus mot danskene på Oslo Børs.

Konklusjon

Napatech er en aksje som er forbundet med høy grad av risiko, og selskapet har først startet å tjene penger i år. Konkurransen i markedet er hard og kursen har allerede steget markant. Kursutviklingen kan raskt snu ned igjen dersom selskapet ikke lever opp til de høye forventningene. Personlig synes jeg “casen” ser interessant ut, selv om jeg ikke er en utpreget ekspert på området eller i produktene selskapet leverer. Det er hovedsakelig på bakgrunn av markedsutviklingen, sterk vekst og oppkjøpsmuligheter at jeg ser et fortsatt potensial i aksje. På børsforumet til finansavisen.no debatteres Napatech i flere forskjellige tråder.

Jeg eier selv aksjer i Napatech (siden januar 2020).

Du kan investere i Napatech hos Markets´ aksjeplattform, MarketsI.

Les anmeldelsen av Markets på hjemmesidene til daytrader.no.

 

Del denne artikel