Ripple: Slik kan du investere

Ripple er en av de ledende kryptovalutaene på markedet. Men Ripple er mye mer enn bare en valuta. Ripple-protokollen er betegnelsen på en teknologisk infrastruktur som skal gjøre det enklere å overføre valuta mellom land og verdensdeler. 

Kjøp Ripple: Du kan selv investere i Ripple, også kalt XRP, hos eToro, som er en godkjent handelsplattform.

Hva er Ripple og kan det være en god investering?  

Ripple, også kalt XRP, er blant de kryptovalutaene som har steget mest, og mange mener at det bare er begynnelsen. Det har fått riktig mange til å kjøpe Ripple. I 2017 steg valutaen med hele 36 000 %. Ripple-teknologiens mål er å gjøre valutaoverføringer raskere. Selve mynten Ripple er en del av denne teknologien. Når du i dag gjør en bankoverføring, for eksempel via SWIFT-systemet, kan det ofte gå flere dager før pengene kommer frem. Det skyldes blant annet at pengene skal gå gjennom flere forskjellige instanser og godkjennes av flere banker før overføringen kan fullføres. Det problemet løser Ripple på få sekunder via sin avanserte blockchain-teknologi. Ideen er at den digitale valutaen, Ripple, brukes som en slags bro mellom de forskjellige landene og kontinentene, slik at f.eks. en overføring av mexicanske peso til danske kroner, skjer med Ripple som mellomledd. Selve Ripple-protokollen kan også brukes til overføring av andre valutaer uten den interne Ripple-valutaen som bindeledd, og det er nettopp denne samlede teknologiske løsningen som kan være veldig attraktiv for bankene i fremtiden.  

Hvordan kan jeg kjøpe Ripple-valutaen?

Hvis du ikke har tenkt å bruke Ripple/XRP, men bare ønsker å spekulere i kursutviklingen, anbefaler vi at du kjøper en kontrakt som følger prisutviklingen automatisk.  

Det gir deg en rekke fordeler: Du trenger ikke opprette en såkalt "Wallet" for å kjøpe Ripple, og du trenger ikke bekymre deg om veksling og koder. Dessuten har du muligheten til å handle på en plattform som er underlagt den EU-baserte finansielle lovgivningen. Megleren har vært registrert hos og godkjent av Finanstilsynet siden 2010 og kan utføre investeringstjenester i Norge etter MiFID-reglene. 

Dette gir deg samtidig noen rettigheter. Hvis den børsen som du handler på går konkurs, har du sikret innskuddet opptil en viss beløpsgrense. Per desember 2017 er denne 20 000 euro.  

Ripple benytter en unik teknologi som akkurat blir tatt i bruk av flere banker globalt:

Likviditetsskapende

  • Ripples valuta heter XRP. Meningen er at XRP kan brukes som en bro mellom to FIAT-valutaer som ikke veksles ofte. Det øker hastigheten.


Skalerbar

  • Ripple/XRP kan håndterer 1500 transaksjoner per sekund, 24 timer i døgnet, og kan skaleres slik at det kan håndtere samme frekvens som Visa-systemet..


Desentralisert

  • Ripple er en desentralisert open source-teknologi basert på blockchain.


Stabilitet

  • Ripple/XRP har en lang historikk med stabilitet, og flere myndigheter er i øyeblikket i gang med å gjøre teknologien klar for institusjoner og virksomheter.


Kjøp Ripple på fem minutter på en godkjent plattform. eToro tilbyr handel med de syv største kryptovalutaene, blant annet Bitcoin, Ethereum, Dash og Ripple. I 2017 steg Ripple/XRP alene med hele 36 000 prosent. Handelsplattformen eToro gjør det mulig å spekulere i kryptovalutaer via såkalte CFD-kontrakter.  

eToro har tillatelse til å utføre investeringstjenester via CySEC, og det betyr at eToro er underlagt den generelle, EU-baserte, finansielle lovgivningen. eToro er også registrert hos det norske Finanstilsyn med tillatelse til å tilby finansieringstjenester i Norge, herunder bruk av handelsplattformen.

eToro er samtidig underlagt MiFID som sikrer EU-harmoniserende regler for de gjeldende finansielle virksomhetene. Reglene sikrer et visst nivå av gjennomsiktighet på finansmarkedene hos de enkelte tilbydere, og sikrer ikke minst et høyt nivå av investorbeskyttelse, spesielt for private investorer.  

 

Daytrader.no er en helt ny side dedikert til kortsiktig handel. Vårt mål er å tilby en helhetsløsning med alt du trenger for å lære deg aksjehandel. Enhver bruk av opplysninger på siden, f.eks. konkrete investeringer eller trades som følge av innholdet på denne siden, gjøres på egen risiko. Daytrader.no fraskriver seg alt ansvar for de resultater som følger av at en leser eller besøkende på forskjellige måter bruker den informasjonen som presenteres her. Daytrader.no er dermed på ingen måte ansvarlig hvis innholdet som presenteres på Daytrader.no direkte eller indirekte medfører skade eller tap, tapt fortjeneste eller inntekt for brukeren eller enhver annen person bekjent med innholdet på nettsiden. Daytrader.no sine lesere oppfordres til selv å analysere og kritisk undersøke materialet på siden. Investeringer på aksje-, kapitalmarkedene og finansmarkedene innebærer alltid en risiko. CFD er et giret produkt som kan føre til at du kan tape mer penger enn det du har investert. Tidligere avkastning og resultater utgjør ingen garanti for fremtidige resultater.