Metatrader 4 – Anmeldelse og erfaringer

Utgitt: 26. februar 2021

MetaTrader 4 – også kalt MT4 – er verdens mest brukte handelsplattform. Både profesjonelle og mindre erfarne tradere benytter MetaTrader 4 når de handler valuta, råvarer, aksjer og indekser.

Det finnes også en nyere versjon av programvaren, MetaTrader 5, men denne har ikke nådd å bli like populær. Faktisk velger mange tradere å gå utenom den nyeste versjonen og utelukkende benytte MetaTrader 4.

MetaTrader 4 er kun en programvare, ikke en megler i seg selv. Det betyr at du kun kan handle gjennom MetaTrader hvis du har avtale med en megler om å levere børsdata til handelsplattformen. Denne dataen kan komme fra flere forskjellige nettmeglere, eksempelvis Markets.

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Dette betyr også at MetaTrader 4 (MT4), og forsåvid også MT5, ikke definerer spreads, gebyrer etc.. Alt dette bestemmes av nettmegleren som du benytter, og disse utgiftene kan derfor variere mye.

MT4 koster ingenting å bruke. Programvaren kan hentes gratis hos meglerne som aksepterer handler gjennom MetaTrader 4. Det er smartest å hente programvaren gjennom den megleren du vil bruke, fordi server-innstillingene da som regel korrekt satt opp.

Du kan eksempelvis bruke en anerkjent megler som Markets. Herfra kan du laste ned programvaren og åpne en ekte konto eller demokonto hos MetaTrader 4.

Lenger nede i artikkelen kan du se hvordan du laster ned og kobler MT4 sammen med Markets.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

MetaTrader er utviklet av MetaQuotes Software og kom på markedet i 2002. MT4 ble gitt ut i 2005, og satt dermed nye standarder for hvordan en handelsplattform bør fungere. Mange norske og internasjonale daytradere benytter seg av MT, og de fleste erfaringer med MetaTrader 4 er gode.

Brukersnitt og grafikk

MetaTrader 4 kommer som standard med en lang rekke funksjoner og indikatorer, men plattformen er samtidig ”open source”. Det betyr at du kan utvikle nye indikatorer og handelsroboter som du kan legge inn i programvaren selv.

MetaTrader-plattformen kan i høy grad tilpasses egne preferanser. Det betyr at du kan endre form, farger, indikatorer etc., slik at det passer til dine ønsker. Som utgangspunkt er plattformen imidlertid relativt pen og brukervennlig.

Her er MetaTrader 4 innstilt slik at det minner mer om grafene til populære Tradingview.

Skjermbildet åpnes med fokus på de siste kursene du kikket på. Til venstre ser du markedene sammen med indikatorene, nederst i bildet ser du aktuelle handler (i «Terminal») og øverst menyene med de mange mulighetene for snarveier og tilpasning.

Programvaren finnes ikke på norsk, men faktisk fungerer den mye bedre på engelsk. Dessuten håndterer ikke plattformen æ, ø og å.

Som utgangspunkt kommer MT4 med rundt 40 forskjellige indikatorer. Her finner du de mest kjente samt en spesiell pakke fra den berømte traderen Bill Williams. Indikatorene legger seg på grafen i løpet av et splittsekund, og all grafikk lastes raskt. Det samme gjelder objekter som piler, tekst og grafiske symboler. Her kjører MT4 typisk mye bedre enn hos de fleste handelsplattformene til nettmeglere.

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Nederst på skjermen har MT4 plass til nyheter, alarmer, signaler og et overblikk over populære artikler og bøker om trading. Herfra kan du også få tilgang til et bibliotek av personlig utviklede indikatorer, roboter etc..

Den eneste lille haken ved MetaTrader 4 er selve sammenkoblingen med megleren din. Her må du kjenne navnet på meglerens server samt passordet til denne. Oftest er det lettest å hente MetaTrader 4 gjennom megleren, ikke motsatt vei. Da er serveren satt opp korrekt fra begynnelsen, og du behøver kun å skrive inn brukernavn og passord.

Slik kobler du MetaTrader 4 sammen med en nettmegler

I denne videoen kan du se hvordan du kobler MetaTrader 4 sammen med nettmegleren Markets´ handelsplattform, MarketsX.

Fremgangsmåten er ikke identisk hvis du bruker andre nettmeglere, men vidoen gir deg likevel et innblikk i selve prosessen.

Hvis du vil bruke MT 4 sammen med Markets, kan du følge denne lenken og åpne en konto hos nettmegleren.

Konklusjon

MetaTrader fungerer kun hvis du på forhånd har en dataleverandør/nettmegler som tillater bruk av MetaTrader. I dag finnes det imidlertid flere hundre meglere som tilbyr MT4.

Videre er det også slik at MT 4 ofte er bedre enn de innebygde plattformene som leveres av meglerne selv. Muligheten til å kjøpe eller bygge roboter og annen programvare til grafer gjør MetaTrader unik.

Med MetaTrader 4 kan du også benytte, og lære av, erfaringer fra tusenvis av analytikere verden over.

Programvaren kan se litt «gammeldags» ut når du åpner den første gang. Samtidig kan den virke oversiktelig og innviklet for en nybegynner. Men bruker du litt tid på å navigere rundt på plattformen, blir du raskt vant til å bruke den. Og da er mulighetene nesten uendelige.

>>>>>>>>>>>>>>>>>> Hent MetaTrader gratis her

Del denne artikel