Anmeldelse – Metatrader 4

Utgitt: 26. oktober 2016

MetaTrader 4 – også kalt MT4 – er verdens mest utbredte handelsplattform. Den nyeste versjonen kalles MetaTrader 5, men den er ikke like utbredt som den eldre versjonen, MetaTrader 4. MetaTrader 4 og 5 er kun en software, og ikke en megler i seg selv. Det betyr at du kun kan handle gjennom MetaTrader hvis du har avtale med en megler om å levere handelsdata til handelsplattformen. Denne dataen kan komme fra eksempelvis IG, ETX Capital, FinFX eller noen helt andre.

Det betyr også at MT4 og MT5 ikke definerer spreads, gebyrer og annet selv. Alt dette bestemmes av din megler, og disse utgiftene kan derfor variere mye. Heldigvis er det slik at MT4 og 5 ikke koster penger. De kan hentes gratis hos de meglerne som aksepterer handler gjennom MetaTrader. Det er smartest å hente MetaTrader gjennom den megleren du gjerne vil bruke, for da er server-innstillinger som regel korrekt satt opp. For eksempel kan du bruke en anerkjent megler som IG, hvor du kan laste ned MetaTrader ved å trykke på ”Platforms” og videre på ”MetaTrader 4”.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere.Klikk her
Metatrader 4 åbner med et overblik over de markeder, man seneste have fremme
Metatrader 4 åpner med et overblikk over de markedene man sist kikket på.

MT er utviklet av MetaQuotes Software, og kom på markedet i 2002. MT4 ble gitt ut i 2005, og satt dermed nye standarder for hvordan en handelsplattform bør fungere. Mange norske og danske daytradere benytter seg av MT, og de fleste erfaringer med MetaTrader 4 er gode.

Brukersnitt og grafikk

MT4 og 5 kommer som standard med en lang rekke funksjoner og indikatorer, men plattformen er samtidig ”open source” i den grad at du selv kan utvikle nye indikatorer og handelsroboter du kan legge inn i systemet. Det finnes store grupper på internett som jobber med å utvikle software til MetaTrader. Bare på Yahoo Groups finnes en gruppe med flere enn 12.000 medlemmer.

MetaTrader-plattformen kan tilpasses i høy grad etter egne preferanser. Det betyr at du kan endre form, farger, indikatorer og så videre, slik at det passer til hvordan du ønsker og ha det. Som utgangspunkt er plattformen imidlertid relativt pen og brukervennlig. Skjermbildet åpnes med fokus på de siste kursgrafene du kikket på i midten av bildet. Til venstre ser du markedene sammen med indikatorene, nederst i bildet ser du aktuelle handler, og øverst ser du navigasjonen med de mange mulighetene for snarveier og tilpasning.

Et lille udpluk af de strategier, indikatorer etc., som man kan købe til Metatrader.
Et lite utsnitt av de strategiene, indikatorene og så videre, man kan kjøpe til MetaTrader.

Språket kan endres til norsk, men det er ikke så veldig nyttig, da det i hovedsak bare er navigasjonen som oversettes. Dessuten håndterer ikke plattformen Æ, Ø og Å.

Som utgangspunkt kommer MT4 med rundt 40 forskjellige indikatorer. Her finner du de mest kjente, samt en spesiell pakke med den berømte traderen Bill Williams sine indikatorer (alligator, fractals, etc.). Indikatorene legger seg på grafen i løpet av et splittsekund, og grafikken generelt kjører i et høyt tempo hos MetaTrader. Det samme gjelder notasjoner som piler, tekst og grafiske symboler. Her kjører MT4 og 5 typisk mye bedre enn hos de fleste in-house handelsplattformer hos meglere.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere.Klikk her

I den nederste delen av skjermen har MT laget plass til nyheter, alarmer, signaler og et overblikk og populære bøker, magasiner og så videre om trading. Her kan man også få tilgang til et enormt bibliotek bestående av personlig utviklede indikatorer, roboter med mer. Det er her MetaTrader virkelig viser hva den er verdt – for hvis ikke man selv klarer å utvikle en vinner-strategi, kan det hende resten av verden kan.

Den eneste lille haken ved MetaTrader er selve oppsetningen hos megleren din. Her skal man kjenne navnet på meglerens server samt passordet til denne. Oftest er det lettest å hente MetaTrader gjennom megleren, og ikke motsatt vei. På denne måten er serveren satt opp fra begynnelsen, og man skal bare skrive inn brukernavn og passord.

Konklusjon

MetaTrader fungerer kun hvis du på forhånd har en dataleverandør som tillater bruk av MetaTrader. Men, dette gjelder imidlertid flee hundre meglere. Videre er det også slik at MT 4 ofte er mye bedre enn de innebygde plattformene som leveres av meglerne selv. Muligheten til å kjøpe eller bygge roboter og annen software til sine grafer, gjør dessuten MetaTrader helt unik. Med MT4 og 5 kan man med andre ord benytte erfaringer fra tusenvis av analytikere verden over.

>>>>>>>>>>>>>>>>>> Hent MetaTrader gratis her

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære