0 kommentarer 01 January 1970 Artikler NYHETER

Valutahandel – Fem feil du må unngå

valutahandel fem feil

Valutahandel er blitt populært blant tradere grunnet de mange fordelene knyttet opp til det. Likevel, taper den store majoriteten på det.

Hvorfor er det slik?

I denne artikkelen skal jeg ta opp noen vanlige årsaker for at mange taper på valutahandel.

For høy giring

Valutameglere krever alt i fra 0,25 – 2 prosent i marginkrav. Det betyr at du kan i noen tilfeller gire posisjoner opp til 400 ganger.

Med andre ord, for å få en eksponering i markedet på 1 million, trenger du bare 2500 i egenkapital (0,25 prosent i marginkrav).

Hvorfor tilbyr meglere så høy giring, når de vet at det fører til at tradere tar for høy risiko og taper? Svaret er at de tjener mer penger på kurtasje/spread, jo større posisjoner tradere tar.

Unngå fellen ved å eksponere deg for mye, vet å begrense giringen.

Vi anbefaler handelsplattformen Markets til daytrading >>>>>> Klikk her.

Ingen stop-loss

En stop-loss er en ordre som selger deg ut fra markedet når posisjonen din når en visst tap.

Et fantastisk bra verktøy som dessverre alt for få benytter seg av. Det er ikke noe hyggelig å ta tap, men det er helt nødvendig dersom du har ambisjoner å lykkes i valutamarkedet.

Bruker du ikke stop-loss, vil du før eller siden erfare et stort tap. Det inntreffer uforutsette hendelser stadig vekk i valutamarkedet, og uten stop-loss, setter du hele kontoen din i unødvendig stor risiko.

Lav risiko/gevinst

Når du tar en trade, og setter stop-loss og take-profit, får du en risiko/gevinst profil.

La oss si at du risikerer 5000 på en handel, men står til å tjene 10.000. Da er risiko/gevinst lik 1:2.

Har du for eksempel 1:3 i risiko/gevinst, kan du tape halvparten av alle handlene og fremdeles tjene penger.

Mange profesjonelle tradere har en win-ratio mellom 50 – 60 prosent. Grunnen til at de likevel tjener penger, er en høy risko/gevinst profil.

risk-reward
Med en risk/reward på 1:3, kan du tape halvparten av handlene, og fremdeles tjene penger.

Følger analytikere slavisk

Mange analytikere er svært dyktige og gir mye bra tips. MEN, de ville ikke vært analytikere om de virkelig kunne forutse markedbevegelser i en viss grad.

Da ville de enten handlet selv eller jobbet for store hedge fond etc.

Bruk analytikere som et supplement på dine egne analyser og ikke følg de slavisk.

Daytrading

Daytrading er blitt populært fordi meglere promoterer det og underviser i det. Når man daytrader tjener nemlig meglere mye penger på kurtasjen du genererer.

Valutamarkedet er preget av «støy» – tilfeldige bevegelser – i en høyere grad enn andre markeder grunnet kommersielle vekslinger.

Ved å daytrade valuta blir du en del av dette støyet, og minimerer oddsene for å lykkes. Det er selvsagt tradere som lykkes i å daytrade valuta, men det er ekstremt sjeldent.

Ved å ha et mer langsiktig perspektiv på valutahandel, vil du kunne øke oddsene for å lykkes. Husk også at valutaer bruker å bevege seg i lange trender, og man kan få med seg disse ved å handle mer langsiktig.

Vi anbefaler handelsplattformen Markets til daytrading >>>>>> Klikk her.

Oppsummert:

  • Begrens bruk av giring
  • Alltid bruk stop-loss
  • Ha en høy risiko/gevinst profil
  • Ikke følg analytikere slavisk
  • Ha et langsiktig perspektiv

Skrevet av: Håkon Fuglaas, K2 Trading AS

 

Slik kopierer du et handelssignal

Slik kopierer du et handelssignal

Mange ønsker å handle aktivt i valutamarkedet, men har ikke tid eller forkunnskaper til det. Derfor velger mange å benytte seg av såkalte Trading Signals, eller handelssignaler. Handelssignaler er handler som andre tradere legger ut, som du kan automatisk kopiere i din MetaTrader 4 konto. Fordelen er at du kan spare mye…
Les mer

Robothandel - en introduksjon

Robothandel - en introduksjon

Robothandel lar deg automatisere strategier i markedet og kan være et fantastisk nyttig verktøy. Du trenger ikke sitte foran PC-en og bruke mye tid på trading, men la en programmert robot handle for deg. I dette innlegget skal vi gi deg en introduksjon til robothandel og vise deg hvordan du…
Les mer

En kraftig indikator for valutahandel

En kraftig indikator for valutahandel

COT indikatoren er et kraftig verktøy, som veldig få tradere faktisk benytter. Den bygger på CFTC rapportene som slippes hver fredag og gir et overblikk hvordan ulike aktører er posisjonert i markedet. I denne artikkelen skal jeg vise deg hva COT indikatoren er, hvordan du leser den og bruker den…
Les mer

Fem favorittaksjer hvis Biden vinner valget

Fem favorittaksjer hvis Biden vinner valget

Joe Biden leder på meningsmålingene og ligger an til å overta nøkkelen til Det hvite hus. Det får stadig flere investorer til å se på hva som skjer hvis Biden stikker av med valgseieren den 3. november. Har det egentlig noe å si for markedet hvem som vinner det amerikanske…
Les mer

Fokus på kortsiktig handel - Hva er daytrading?

Fokus på kortsiktig handel - Hva er daytrading?

Begrepet daytrading dekker over handel med verdipapirer på meget kort sikt – ofte innenfor sekunder, minutter eller høyst få timer. Daytrading skiller seg altså i vesentlig grad fra vanlig handel med aksjer og obligasjoner, hvor tidshorisonten typisk er uker, måneder eller år. Hvis du støter på begrepet daytrading for første…
Les mer