ABCD-formasjonen

Udgivet : 22 October 2020

ABCD-formasjonen er et av de mest kjente mønstre innenfor teknisk trading. I en mer avansert form kalles mønsteret også for Gartley-patterns. ABCD-mønsteret beskriver en korreksjon i markedet med en bølgeformasjon i enten ned- eller oppadgående retning. Når formasjonen avsluttes skal traderen se etter muligheten til å gå «long» ved nedadgående ABCD-korreksjon, eller «short» ved en oppadgående ABCD-korreksjon.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplattformen Markets Klikk her

Mønsteret ble for første gang beskrevet i boken ”Profits in the Stock Market”, skrevet av H.M. Gartley i 1935. Boken beskrev et mønster som ble kalt AB=CD. Senere ble mønsteret ytterligere beskrevet i boken «The Frank Tubbs Stock Market Course» fra 1950-tallet, og igjen i 1976 i «A Trading Strategy» av Charles Lindsay.  Man kan finne ABCD-mønsteret  i alle markeder og tidsrammer. I klassisk form ser mønsteret slik ut:

Et klassisk ABCD-mønster i oljen (1-timesgraf). Bemerk at de to bevegelsene A-B og C-D er like lange. Etter mønsterets avslutning vil man forvente en stigning i prisen, og det skjer også i dette eksempelet.
Et klassisk ABCD-mønster i oljen (1-timesgraf). Bemerk at de to bevegelsene A-B og C-D er like lange. Etter mønsterets avslutning vil man forvente en stigning i prisen, og det skjer også i dette eksempelet.

Mønsteret skal oppfylle følgende regler, for at det skal være snakk om en klassisk ABCD-korreksjon:

1.Lengden av den første trend AB er lik lengden av siste trend CD.

2.Lengden av korreksjonen BC kan ikke være lenger enn lengden av AB.

3.Punktet C kan ikke være høyere/lavere enn utgangspunktet A.

4.Punktet D skal være høyere/lavere enn punktet B. Når hele mønsteret er avsluttet kan traderen forvente at prisen vil gå i motsatt retning av de foregående trend fra punkt C til punkt D.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.

Hvis man vil bruke ABCD-mønsteret i sine handler er det viktig at retningen støttes av andre tekniske indikatorer. Det kan for eksempel være motstandspunkter, dobbeltbunner, kanaler, trender eller fibonacci-nivåer. Det finnes flere komplekse utgaver av ABCD-mønsteret, for eksempel Gartley-patterns. Gartley-patterns som støttes av fibonacci-nivåer, beskrives på denne siden.

abcd-olie1
Enda et klassisk eksempel på en ABCD-formasjon. Bemerk at AB og CD er like lange. Etter avslutningen av formasjonen vil man forvente at prisen stiger.
Del denne artikel

Kommentarer

  • Relateret
  • Seneste
  • POPULÆRE