Gartley-Patterns

Utgitt: 28. juli 2016

Det såkalte Gartley-Pattern er bygd opp rundt en enkel ABCD-formasjon. Allikevel kan mønsteret virke litt mer avansert. Gartley-mønsteret handles av mange profesjonelle tekniske tradere, gjerne med egne tilføyelser til det klassiske utgangspunktet. En av dem er den amerikanske spekulanten Larry Pesavento, som vi samarbeider med her på daytrader.no.

Avslutningen på et Gartley-mønster ligner en ABCD-formasjon, men i motsetning til den enkle ABCD-bevegelsen innledes Gartley-mønsteret av en opp- eller ned-trend. Selve ABCD-bevegelsen skal derfor oppfattes som en mindre korreksjon på vei opp eller ned i den foregående trenden, hvor traderen deretter forventer av trenden vil fortsette. I figur 1 nedenfor går den foregående trenden fra punkt X til A.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplattformen Markets Klikk her
gartley
Fig.1. En perfekt Gartley.

For Gartley-mønsteret gjelder samme regler som for et ABCD-mønster, men med følgende tillegg i forhold til foregående trend:

1. Punkt D kan ikke ligge høyere/lavere enn punkt X.
2. Punkt B kan ikke ligge høyere/lavere enn punk X.

 

 

 

Et Gartley-mønster kan selvfølgelig både gå opp og ned. Et nedadgående mønster innledes med en nedadgående trend fra punkt X til A, mens et oppadgående mønster innledes med en oppadgående trend fra X til A. Den etterfølgende ABCD-bevegelsen fungerer som en korreksjon før man forventer at trenden skal fortsette.

cac-gartley
Gartley-mønster i CAC40.

Noen tradere som handler etter Gartley ønsker at vendepunktene skal støttes opp av Fiboonacci-nivåer. Dermed håper de på en ekstra sikkerhet i handlene. Det er imidlertid relativt sjeldent at man både kan finne et perfekt Gartley-mønster samtidig med at vendepunktene treffer perfekt i forhold til Fibonacci.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.
Gartley med fibonacci i sølv.

Derfor velger noen tradere og legge mer vekt på Fibonacci-nivåene, og mindre vekt på om ABCD-mønsteret er helt perfekt. Her går man typisk i kompromiss med at lengden fra punkt A til punkt B skal være identisk med avstanden fra C til D. Til gjengjeld ønsker man og se at man treffer Fibonacci-nivåene helt nøyaktig.

Del denne artikel
Tags:

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære
  • ABCD-formasjonen

    ABCD-formasjonen er et av de mest kjente mønstrene innenfor teknisk trading. ABCD-mønsteret beskriver en korreksjon i markedet ved hjelp av…

    Les​ ​mer