Eldgammel tradingstrategi fungerer fortsatt

Utgitt: 24. august 2021

Mange tradingstrategier er så innviklede at de fleste privatinvestorer har vansker med å benytte dem. Men heldigvis finnes det unntak, og noen strategier er så simple at absolutt alle kan være med. Den såkalte «Turnaround Tuesday»-strategien er én av dem.

Du kan puste helt rolig selv om du ikke har hørt om tradingstrategien tidligere. Til tross for at den har vært kjent i mange år, har den gått i glemmeboken for mange av oss.

Bli en bedre trader med vårt nye e-kursKlikk her

Strategien går i sin enkelthet ut på å vurdere den brede amerikanske S&P 500-indeksen hver mandag kveld. Hvis indeksen har falt mer enn 1 %, så bør du sitte klar på kjøpsknappen like før markedet stenger den pågjeldende kvelden.

tradingstrategi for alle
Er du en erfaren markedsaktør har du kanskje hørt om «Turnaround Tuesday». Hvis ikke kan tirsdager bli din nye favorittdag.

Slik drar strategien nytte av det faktum at markedet, i de fleste tilfeller, retter seg og stiger allerede dagen etter (tirsdag).

I vårt nye e-kurs introduseres du for flere spennende strategier.

Enkel og effektiv tradingstrategi

«Turnaround Tuesday»-strategien har vært kjent i flere tiår, men for mange av dagens investorer er det ikke en tradingstrategi som benyttes særlig aktivt. Kanskje er grunnen at mange jakter mer avanserte og kompliserte handelsstrategier i håp om at høyere kompleksitet betyr høyere avkastning.

Men som reklamen for en kjent norsk dagligvareforretning påstår: «Det enkle er ofte det beste». Og hvorfor forlate en tradingstrategi hvis den fungerer?

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Med det i bakhodet bestemte den britiske traderen Joe Marwood seg for å børste støv av strategien og undersøke hvilke resultater den ville gitt de seneste tjue årene.

Han fant ut at «Turnaround Tuesday» ville mer enn doblet investeringsformuen din i perioden fra januar 2000 til april 2020.

Det aller beste med strategien er kanskje at den virker til å være langt sikrere enn en langsiktig kjøpsstrategi i S&P 500. I løpet av testperioden var maksimal drawdown i «Turnaround Tuesday»-strategien på beskjedne -13 %. En kjøp-og-hold-strategi i S&P 500 hadde et maksimalt drawdown på hele -55 % (under finanskrisen).

Best i volatile tider

Disse tallene betyr også at «Turnaround Tuesday»-strategien egner seg til gearede posisjoner. Dette er ikke uvesentlig, for slik kan du oppnå en langt høyere avkastning samtidig som tapene – i alle fall historisk – holdes i sjakk.

Tallene til Marwood viste også at strategien klarte seg best i volatile tider, eksempelvis i 2008 og 2020. Faktisk oppnådde strategien aller best avkastning i mars 2020, samme måned som børsene krakket etter at koronarealitetene rammet den vestlige verden.

I grafen nedenfor kan du se et eksempel på hvordan du kan handle ved hjelp av strategien.

Få backtestede tradingsignaler på mobilen – GRATISKLIKK HER
Mandag 13. juli 2020 falt markedet over 3 %. I følge strategien kjøper du markedet mandag kveld kl. 21:55 og selger ett døgn senere, tirsdag kl. 21:55. Uten gearing ville du oppnådd en avkastning på ca. 2 %.

Hvis du handler S&P 500-indeksen som en CFD-kontrakt kan du geare investeringen din. Hos nettmegleren Markets kjøper du S&P 500 gjennom kontrakten US500. Denne kan du geare 20 ganger, hvilket betyr at avkastningen ville blitt 20 ganger høyere.

Mandag 19. juli 2021 falt S&P 500 med 1,34 % (rød søyle i den blå ringen). Dagen etter, tirsdag 20. juli, rettet markedet seg og indeksen steg 1,35 %.
Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Slik handler du «Turnaround Tuesday»-strategien med gearing:

  1. Finn frem til kontrakten USA 500 på din foretrukne nettmegler, eksempelvis Markets.com. USA 500 er CFD-kontrakten som gjenspeiler S&P 500, og hos Markets er kontrakten gearet 1:20. Det betyr at avkastningen kan bli 20 ganger større. Vær oppmerksom på at handel med CFD-er er forbundet med høyere risiko for tap.
  2. Vent til markedet faller mer enn 1 % på en mandag. Dette skjer i gjennomsnitt nesten én gang per måned.
  3. Kjøp USA 500 rett før det amerikanske markedet stenger, for eksempel kl. 21:55.
  4. Hold posisjonen i ett døgn, frem til like før markedet stenger i USA tirsdag kveld (f. eks. kl. 21:55). Tidspunktet indikerer både target og stop loss. Det betyr altså at du stenger posisjonen på det tidspunktet, uansett om du er i pluss eller minus.

Enklere kan det vel ikke bli?

Del denne artikel