Lær av andre – En finanspodcast til alle typer tradere

Utgitt: 22. april 2021

Podcaster er et ypperlig tidsfordriv på ferier, i bilen til og fra jobb, under treningsøkter eller i stille stunder hvor du har tid til fordypelse. Hvilken finanspodcast er din favoritt?

Som trader finnes det heldigvis mange gode finanspodcaster om trading, investering og verdensøkonomien. Har du et mål om å bli en bedre daytrader eller investor er det mye viten å hente fra eksperter med innsikt i alt fra kortsiktig spekulasjon til den langsiktige prisutviklingen på råolje, Asias økonomiske fremtid, den europeiske gjeldskrisen og konsekvensene av covid-19 – både på kort og lang sikt.

Bli en bedre trader med vårt nye e-kursKlikk her

Nedenfor har vi samlet noen av de beste podcastene fra inn- og utland som vi kjenner til, men det finnes garantert en lang rekke flere. Du kan abonnere på programmene via din podcast-tjeneste på mobilen.

finanspodcast
Finanspodcaster er en fantastisk kunnskapskilde for deg som vil bli en bedre trader.

Norske finans-podcaster

AksjeSladder: Trolig den podcasten på listen som i størst grad henvender seg direkte til tradere. Her tar Svend Egil Larsen, Lars Brandeggen og Erlend Henriksen – alle kjente aktører i det norske trading- og investormiljøet – deg med på en humørfylt reise rundt omkring på aksjemarkedene. Er i dag en av Norges mest populære trading-podcaster.

Finansredaksjonen: En finanspodcast fra Dagens Næringsliv hvor du blir tatt med inn i redakjsonen og inkludert i diskusjonen om aksjemarkedet og investorer. Finansredaksjonen ledes av avisens finansredaktør Terje Erikstad, børskommentator Thor Chr. Jensen og journalist Ida Grieg Riisnæs.

BYNN with Christopher Vonheim: Egentlig ikke en utpreget finanspodcast, og så likevel. Programleder Christopher Vonheim inviterer noen av Norges mest fremtredende aktører innenfor økonomi, næringsliv, politikk og kultur til en samtale om deres reise mot toppen.

#pengepodden: Dette er en podcast fra Nordnet som tar for seg spørsmål relatert til sparing, investering og teknisk analyse. Her kan du som lytter være med på å påvirke agendaen gjennom sosiale medier. Episodene publiseres hver torsdag.

Tid er penger – en podcast med Peter Warren: Med mer enn 30 års trading- og finanserfaring er Peter Warren en av Norges viktigste personligheter på området. I podcasten sin deler han både synspunkt og erfaringer, samtidig som han stiller spørsmål ved noen av markedenes etablerte sannheter.

unicorn
Det er ikke sikkert at du finner den neste “unicorn” uten å søke.

Internasjonale finans-podcaster

Bloomberg Surveillance: En av de beste podcastene som finnes om amerikanske finansmarkeder. Kan være forholdsvis faglig, så her er det viktig å spisse ørene.

Bloomberg Odd Lots: Hver episode tar for seg et nytt tema innen økonomi og finans. Kan være litt nerdete, men glimrende hvis man er interessert i ukens tema. Virkelig gode programledere.

Columbia Energy Exchange: Fantastisk podcast om energi. Glimrende gjester. Er du mest til fornybar energi er Redefining Energy et glimrende alternativ. Her diskuteres et nytt tema hver uke.

The investors podcast – we study billionaires: På få år har danske Stig Brodersen sammen med sin amerikanske medprogramleder, Preston Pysh, skapt verdens mest nedlastede podcast om aksjer og investering. Her kan du høre noen av verdens mest kunnskapsrike investorer snakke om markedet her og nå.

Chat with traders : En engelsk kar med tatoveringer og kortklipt hår, Aaron Fifield, har på kort tid skapt en særdeles populær trading-podcast med over én million nedlastninger. Her kan du høre private investorer fortelle om sine metoder og syn på markedet. Mange gode «hands on»-tanker.

Finanspodcast
Maksimer din tro på markedet med børshandlede produkter fra Societe Generale

The Economist – money talks : Et av verdens største økonomimagasiner, The Economist, samler intervjuer om verdensøkonomi som små lydfiler og podcaster. Her diskuterer bladets egne eksperter verdens økonomiske tilstand, samt intervjuer med noen av verdens ledende økonomer.

The Motley Fool : De to «The Motley Fool»-brødrene, Ton og David Gardner, opptrer på hjemmesiden med klovnehatter. Men ikke la deg lure. Investeringsrådene fra Motley Fool følges av millioner av private investorer over hele verden. Hvis du interesserer deg for enkeltaksjer, er det masser av interessante analyser og bakgrunnskunnskap i disse podcastene.

Det dukker stadig opp nye podcaster som bør være interessante for tradere og investestorer. Kanskje lytter du til en finanspodcast som vi ikke kjenner til. Du er velkommen til å dele dine favoritter i kommentarfeltet nedenfor.

Del denne artikel