Unge investerer: Se milleniumgenerasjonens mest populære aksjer

Utgitt: 6. april 2022

GameStop, SPAC og kryptovaluta. Det sies ofte at de yngste aktørene på aksjemarkedet er dem som tar størst risiko. Men forholder det seg egentlig slik? Se listen over de mest populære aksjer blant milleniumgenerasjonen og bedøm selv.

Er du født mellom 1981 og 1996? Da er du en «millennial». Hvis du samtidig er aktiv på børsen, er det stor sannsynlighet for at porteføljen din inneholder bestemte aksjer. Kanskje har selskapene nedenfor fått plass hos deg?

millennials populære aksjer

Et stigende antall unge investorer har vært blant driverne bak markedsoppturen de seneste årene. Det til tross for at diskusjonen om meme-aksjer og finfluencere til tider er opphetet. Enkelte konservative markedsrøster rister oppgitt på hodet over hvordan de unge agerer på børsen.

Likevel er de yngste investorene trendsettere på markedet, og det er lite klokt å ignorere oppførselen deres helt.

Nedenfor finner du de ti mest populære aksjene blant den amerikanske milleniumgenerasjonen ved utgangen av 2021. Tallene stammer fra Apex Clearing.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Tesla

Med en karismatisk leder og tidsriktige produkter er det ikke merkelig at elbilprodusenten rammer unge markedsaktører midt i hjertet. Mer kritiske investorer hevder at selskapet ikke leverer produkter som lever opp til hypen, og samtidig diskuteres det om Teslas markedsandel kan forsvare den skyhøye prisingen.

Ved inngangen til 2022 utgjorde Tesla likevel nesten 20 % i en imaginær beholdning av de 100 mest populære aksjene til amerikanske millennials.

For nylig annonserte Tesla planer om en ny aksjesplitt. Kanskje får det enda flere (unge) investorer til å ta en posisjon i selskapet?

Apple

En markedsverdi på nesten tre milliarder dollar hindrer ikke Apple i å tjene gode penger. iPhone-produsenten har i det siste, blant annet, rettet større fokus mot sitt tilbud av ulike tjenester. Det har vist seg på bunnlinjen, og de seneste kvartalstallene viste inntekter på 34,6 milliarder dollar.

Selskapet har også satt ytterligere fart på sitt tilbakekjøpsprogram.

apple iphone populære aksjer
Det er ikke kun Apples mobiltelefoner som er populære hos de unge.

I løpet av det seneste året har aksjen steget ca. 40 %, og det er det mange i milleniumgenerasjonen som har hatt glede av. Aksjen utgjør nemlig 10 % i en beholdningen av de unges 100 mest populære aksjer.

AMC Entertainment

Aksjen var trolig blant Wall Streets mest omtalte – og kontroversielle – i 2021 da selskapet må sies å være blant frontfigurene i meme-kulten.

Les mer om meme-aksjer her.

Fra å være på konkursens rand i 2020 fikk Reddit-brukere vendt oppmerksomheten mot aksjen. Og etter en voldsom shortskvis med påfølgende kursstigninger kunne selskapet hente penger som ga nytt liv.

AMC har for nylig foretatt en investering i – av alle ting – en gullgruve (Hycroft Mining) uten at det ser ut til å skremme. For når aksjen vekter 7,6 % i en portefølje over de 100 mest populære blant millennials, er det et tegn på at markedets yngre krefter har en eller annen form for tro på AMC.

Abonner på vår YouTube-kanal og se spennende tradingvideoerKlikk her

Amazon

E-handelsgiganten er i dag alt annet enn AMC og meme-aksjer, selv om veksten i løpet av de seneste årene har vært enorm. Pandemien ga Amazon-aksjen medvind, og selskapet har stjålet markedsandeler fra de fysiske konkurrentene i løpet av årene med globale nedstengninger.

I 2022 vil Amazon stå overfor utfordringer som (urettmessige?) sammenligninger med pandemiårene, inflasjonspress og kranglete forsyningskjeder. Til tross for det, så virker Amazon som en av de unge investorenes langsiktige favoritter.

Microsoft

Alle kjenner til Microsoft, og teknologigiganten er kanskje den av de «gamle» tek-selskapene som har taklet overgangen til det 21. århundret best.

Selskapet er best kjent for Windows, Office-pakken og skytjenesten Azure. For nylig fikk offentligheten også høre om Amazons planer om å kjøpe videospillutvikleren Activision Blizzard, et oppkjøp som for mange er bevis på at Microsoft fortsatt planlegger å være med der hvor tingene skjer.

microsoft logo

Aksjen utgjør 3,5 % i en portefølje bestående av de 100 mest populære millennials-aksjene.

Nvidia

Den globale halvleder-giganten har vært blant aksjene som har klart seg aller best den seneste tiden. I løpet av det siste tiåret har aksjekursen lagt på seg mer enn 7000 %.

Bransjer som kunstig intelligens, online gaming, skytjenester og selvkjørende biler er i kraftig vekst. Derfor er det ingen grunn til å tro at etterspørselen etter Nvidias produkter vil falle i nær fremtid. Tallene i den seneste kvartalsrapporten viste en årlig inntektsvekst på over 50 %.

Nvidia er for øvrig blant aksjene som vi ved årsskiftet lanserte som potensielle raketter i 2022.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Nio

Kinesiske Nio blir av mange omtalt som den «neste Tesla». Men der hvor Elon Musks kjæledegge har vært en glimrende investering i mange år, har Nio opplevd kraftige kursfall det siste års tid. Mye av årsaken skyldes et stadig større press mot kinesiske selskaper på USA-børsene.

Nio rapporterte om en økning i antall leverte biler på 23,3 % i årets to første måneder. Til tross for flotte tall er investorene bekymret for om det kinesiske selskapet blir tatt av børsen i USA. Hvor sterk bekymringen er i milleniumgenerasjonen kan diskuteres, da aksjen fremdeles er blant de ti mest populære i unge investorers porteføljer.

Denne artikkelen gir deg våre tre bud på den «neste Tesla».

Meta Platforms

Det ville vært overraskende hvis ikke Meta Platforms (tidl. Facebook) var å finne på denne listen. Men selskapet har havnet i kraftig motvind. Bare Apples personvernsoppdateringer ventes, ifølge Meta, å koste Mark Zuckerbergs selskap 10 milliarder dollar i 2022.

Dårligere guiding har sendt Meta-aksjen kraftig ned i årets første måneder, men mange unge investorer ser på korreksjonen som en buy the dip-mulighet. Det er fortsatt tro på at Metas investeringer i fremtidens metaverse kommer til å betale seg.

Lurer du på hvordan du kan utnytte markedskorreksjoner? Se videoen nedenfor.

Vår analytiker er ikke like sikker på fremtiden til Meta.

Abonner på vår YouTube-kanal og se spennende tradingvideoerKlikk her

AMD

Advanced Micro Devices (AMD) er en amerikansk chip-produsent som har sett aksjekursen stige fra ca. to dollar i 2015 til godt over 100 dollar i dag. Årsaken er i stor grad selskapets suksessfulle EPYC-prosessorer, og man har klart å stjele stadig større markedsandeler fra den vaklende giganten, Intel.

Akkurat det er det mange millennial-investorer som tror kommer til å fortsette, i alle fall når AMD lanserer sine nestegenerasjons mikrobrikker i løpet av 2022.

SoFi Technologies

SoFi Technologies har velkjente personligheter som venture-kapitalisten Chamath Palihapitiya i ryggen. Det amerikanske fintech-selskapet tilbyr blant annet student- og boliglån, samtidig som de administrerer både investeringer og formuer.

Selskapet ble børsnotert gjennom en såkalt SPAC i juni 2021, men har siden falt over 50 %. Det kraftige fallet ser likevel ikke ut til å få alle til å løpe skrikende bort fra selskapet, og aksjen var fremdeles blant de ti mest populære blant amerikanske millennials ved årsskiftet.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Mange av aksjene ovenfor er av natur volatile. Men hvis du er glad i store bevegelser, og gjerne vil investere i selskapene for mindre beløp, kan du handle alle (bortsett fra SoFi Technologies) hos nettmegleren Markets.com.

Her handler du aksjene som CFD-kontrakter. Det betyr at du ikke eier de fysiske aksjene, men likevel spekulerer i aksjens kursbevegelser. Samtidig har du mulighet for enkelt å ta både long- og short-posisjoner. Aksje-CFD-ene hos Markets.com er gearet fem ganger, noe som gjør at både potensiell gevinst og risiko er større enn ved alminnelige aksjekjøp.

Les mer om CFD-handel.

Del denne artikel