Trendkanaler

Utgitt: 4. august 2015

Trendkanaler er et godt redskap for å forstå hvor markedet er på vei. Man kan ofte se at markedet følger disse kanalene, og det gir mulighet til å bedre sette markeder, som ofte er uoverskuelige, inn i en forståelig ramme. En oppadgående trend er definert ved at grafen viser høyere og høyere topper ved hver vending, samtidig som den har høyere bunner ved hver vending. På samme måte er nedadgående trender definert ved at man ser lavere topper og bunner på grafen. Hvis man binder sammen bunnene med bunnene og toppene med toppene, vil det noen ganger kunne oppstå kanaler. Nedenfor ser du en oppadgående trend, hvor toppene og bunnene blir høyere og høyere. Prisen ”bouncer”– eller støter mot – bunnen av kanalen, og trenden fortsetter.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplattformen Markets Klikk her
I en intakt trendkanal representerer bounces mot bunnen av kanalen kjøpsmuligheter.
I en intakt trendkanal representerer bounces mot bunnen av kanalen kjøpsmuligheter.

I en intakt trendkanal representerer bounces mot bunnen av kanalen kjøpsmuligheter. I bildet er dette markert med grønne piler.  Trendkanaler tegnes altså ved ved å binde sammen topper med topper, og bunner med bunner i en kanal. Skal man handle med trenden, kan man altså kjøpe seg opp der prisen støter mot bunnen av kanalen. På denne måten følger man trenden og får en god inngangspris. Kanalen fungerer som støttepunkt for prisen, og gir derfor gode muligheter til å bli med i den riktige retningen på et fornuftig prisnivå. Med trendkanaler kan man også få et bilde av når en trend er over.

Så lenge grafen viser høyere topper og bunner, samt holder seg innenfor kanalen, er trenden intakt. På et tidspunkt vil prisen bryte ned gjennom trendkanalen. Dette er et tegn på at stemningen i markedet har snudd og at det er på tide å skifte retning. Noen daytradere bruker disse kanalbruddene til å handle på. Eksempel på dette kan du se i grafen nedenfor.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.
Brud på trendkanal
En oppadgående trenden har vart en periode, men så bryter prisen ned gjennom kanalen.

Dette er den samme kanalen vi kikket på ovenfor. Den oppadgående trenden har vart en periode, men så bryter prisen ned gjennom kanalen. Dette kan oppfattes som et tegn på at prisen skal ned, og på dette tidspunktet vil mange gå inn i markedet med en forventning om at prisen skal ned. Når prisen bryter ned gjennom trendkanalen vil dette kunne oppfattes som et salgssignal.

Del denne artikel
Tags:

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære
  • Trendfollow

    Mange tradere bruker uttrykket «The trend is your friend», og det er det mye sannhet i. Nybegynnere innenfor trading drømmer…

    Les​ ​mer