Gull glimter ikke like sterkt – Trader ser midlertidig svakhet i metaller

Utgitt: 7. juni 2021

Den kjente, amerikanske daytraderen Larry Pesavento spår dårligere tider for de store metallene. Både platina- og gullprisen står foran kursfall, hevder Pesavento.

Erfarne Larry Pesavento bruker hovedsakelig teknisk analyse til å forutsi markedet. Han er stor tilhenger av både fibonacci– og butterfly-mønster.

Nå ser amerikaneren en risiko for at gullprisen, som ellers har steget pent de seneste månedene, igjen skal sette seg noen prosenter. Etter å ha dannet en bunn rundt 1675 dollar i slutten av mars har gullprisen steget jevnt og trutt. I skrivende stund handles gullet i omegnen av 1885 dollar per unse.

gullprisen

Pesavento ser for seg at gullet skal ned i 1836 dollar (se video nedenfor). Også platina står i fare for å tape seg i verdi dersom det etableres et brudd under 1144 dollar. I så fall er det ikke sikkert at fallet stanser før 1043 dollar, frykter Pesavento. Så lavt har ikke platina blitt handlet siden de første ukene av 2021.

Daytrader.no anbefaler AvaTrade for lynrask handel med olje, valuta og aksjer Klikk her

Slik trader du

Hvis du tror Pesavento får rett i sine antagelser, kan du shorte gull og andre råvarer hos nettmegleren Markets. Her kan du spekulere i kursutviklingen til edelmetallene med en gearing på henholdsvis tjue (gull) og ti (platina) ganger.

Det vil si at dersom du shorter gull i nåværende pris på 1885 dollar for 5000 kroner, og lukker posisjonen hvis kursen faller til 1836 dollar, vil du sitte igjen med en gevinst på ca. 2400 kroner.

Hos Markets kan du shorte platina (under navnet Platinum – Cash) til nåværende pris på ca. 1165 dollar. Dersom Larry Pesavento får rett i sine forutsigelser, og kursen faller til 1043 dollar, vil en posisjon på 5000 kroner gi deg en gevinst på omtrent det samme.

Dette er handler som du eventuelt må være forberedt på å holde åpne i opptil et par måneder. Kursen kan naturligvis også gå motsatt vei, så vi anbefaler at du opererer med stop loss som gjør at du raskt kommer ut av handlene hvis kursutviklingen likevel ikke går som Pesavento tror.

Del denne artikel