Bitcoin-ekspert: – Bare vent til babyboomerne skal inn i kryptovaluta

Utgitt: 21. februar 2021

Forvalter Mike Novogratz, en tungvekter innen kryptovaluta, er ikke skremt av de seneste stigningene i bitcoin. Han hevder det ligger et uforløst prispotensial blant eldre privatinvestorer, de såkalte babyboomerne.

Mike Novogratz (Kilde: Twitter)

Til tross for enorme kryptovalutastigninger i løpet av 2021, hevder Mike Novogratz at det kan ligge ytterligere oppside foran oss. Det sier han i et lengre intervju i Bloombergs podcast, Odd Lots.

Finansinstitusjoner og økt tilgjengelighet, for øvrig ett av punktene i vår artikkel om hvorfor bitcoin-stigningene kan fortsette i 2021, er de viktigste årsakene.

Finansinstitusjonene skaper, ifølge Novogratz, nye distribusjonskanaler for kryptovaluta. Novogratz påpeker at privatinvestorer ikke, på nåværende tidspunkt, kan investere i kryptovaluta hos finansinstitusjoner som Morgan Stanley, UBS, JP Morgan, Goldman Sachs eller Charles Schwab. Det han sier, derimot, er at når disse aktørene begynner å tilby kryptovaluta, typisk gjennom formueforvaltning/private banking, så vil også «babyboomers» (født 1946-1964) begynne å investere i digitale valutaer.

Det er ikke et spørsmål om hvis, men om når.

Mike Novogratz om den eldre generasjons inntreden på kryptovalutamarkedet.
Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos MarketsX Klikk her

Det er denne generasjonen som sitter på mesteparten av de finansielle verdiene i samfunnet, og etterspørselen etter kryptovaluta vil øke betraktelig når disse kommer på banen. Novogratz sier at det ikke er et spørsmål om hvis, men om når, dette skjer.

Hvem er Mike Novogratz?

Mike Novogratz er tidligere partner hos Goldman Sachs, og har også vært hedgefund-manager i Fortress Investment Group. I dag er Novogratz administrerende direktør i Galaxy Digital, som vi tidligere har skrevet om på våre sider.

Galaxy Digital er en diversifisert investor og finansiell aktør innen kryptovaluta. Selskapet investerer og handler i krypto og er dessuten en betydelig såkorninvestor. Videre driver Galaxy Digital med bitcoin-mining og er en investeringsbank innen kryptovaluta.

Les mer om Galaxy Digital i vår artikkel om hvordan du indirekte kan investere i bitcoin.

Novogratz filosoferer over kryptovaluta som, blant annet, et «opprør» mot dagens finansielle system. Han omtaler også, noe overraskende, bitcoin-toppen i 2017 som en boble, men sier samtidig at man ofte ser bobletendenser tilknyttet idéer som «endrer verden». Han trekker frem internettboblen i 1999 som eksempel.

Den underliggende verdien i bitcoin blir ofte brukt som ankepunkt mot kryptovalutaen. Om den sier Novogratz: «The technology is cool, but not what gives it its value. What gives it its value is the social contract.»

En annen interessant refleksjon som amerikaneren bringer til torgs er at bitcoin ofte blir omtalt som en valuta. Novogratz mener dette er helt feil og at «digital gold» er en mer korrekt betegnelse. Dette er viktig, og som han sier: «The story of digital gold won. Gold doesn’t get central banks and regulators nervous. Payments does…..»

Institusjonelle investorer tøyler volatiliteten?

På det seneste har vi sett at både Square, PayPal, MasterCard og sist, men ikke minst, Tesla har omfavnet bitcoin og kryptovaluta.

Novogratz sier at før Covid-19 beveget institusjonelle investorer seg svært sakte. I dag har imidlertid interessen eksplodert, det er full fart og «99 miles per hour».

Det er flere implikasjoner av dette. For det første bør vi anta at volatiliteten avtar, sier Novogratz. Poenget hans er at institusjonelle investorer har dypere lommer enn småsparere og sjelden handler med belåning.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe – Norske daytradere.Klikk her

Novogratz påpeker videre at det har skjedd et paradigmeskifte, og at mens forvaltere før kunne risikere sparken hvis de tok posisjoner i kryptovaluta, så er det i dag uansvarlig å IKKE ta lignende posisjoner.

Novogratz blir også spurt om det er noen milepæler som vil være viktige for kryptovaluta fremover. Her sier han at siste store milepæl var da Massachusetts Mutual Life Insurance kjøpte bitcoin for 100 millioner dollar. «That’s a big deal», som han sier, og påpeker at forsikringsselskapene er blant de mest konservative forvalterne i markedet.

Kryptovaluta-kjenneren hevder at han vet om minst to andre forsikringsselskaper som er aktive i markedet.

Ny SEC-sjef forstår kryptovaluta

Det nylig overståtte USA-valget bør også kunne få positivt utfall for bitcoin og kryptovaluta, i følge Novogratz.

Vi har tidligere omtalt aksjer og sektorer som vil kunne dra nytte av at Joe Biden har tatt plass i Det hvite hus, men i Biden-administrasjonen er det også bitcoin-tilhengere.

Joe Biden har nemlig ansatt Gary Gensler som ny sjef i SEC (Securities and Exchange Commission). Gensler er tidligere sjef for the Commodity Futures Trading Commission og var en del av Bidens overgangsteam. Gensler er også professor på MIT (Massaschusetts Institute of Technology), hvor han blant annet underviser i fintech. Før Gensler begynte i det offentlige var han i mange år partner hos Goldman Sachs, hvor han ble kjent med Mike Novogratz.

Novogratz uttaler i intervjuet at Gensler vil bli en svært pragmatisk og dyktig SEC-sjef. Med tanke på kryptovaluta sier Novogratz at det selvfølgelig vil komme reguleringer, uten at han på noen måte frykter disse, og han påstår at det er en stor fordel at den nye sjefen i SEC forstår kryptovaluta.

– Han har dyp forståelse for teknologien, og i løpet av hans tid på MIT underviste han til og med i kryptovaluta og blockchain, forteller Novogratz i podcasten.

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos MarketsX Klikk her

Mer kryptovaluta – long Ethereum!

Avslutningsvis i intervjuet blir Novogratz spurt om han har noen anbefalinger. Han sier at når institusjonelle investorer begynner å handle kryptovaluta, så starter de ofte med bitcoin. Derfra er imidlertid veien kort til Ethereum.

Dessuten trekker han frem handel i futures-kontrakter. For ikke lenge siden hadde Goldman Sachs kun to hedgefund-kunder som handlet bitcoin-futures. Nå har imidlertid antallet økt til 50(!).

Novogratz sier at handelen i Ethereum-futures vil øke minst like hurtig, og at økt handel i futures trolig vil være positivt for kursen på Ethereum.

Hvis du har lyst til å høre hele intervjuet med Mike Novogratz kan du finne det via denne lenken.

Vil du spekulere i prisen på bitcoin eller Ethereum, kan du ta både korte og lange posisjoner hos nettmegleren Markets.

Del denne artikel