PayPal integrerer kryptovaluta – Står bitcoin foran ny himmelfart?

Utgitt: 22. oktober 2020

Den amerikanske betalingstjenesten PayPal fortalte onsdag at de fra starten av 2021 vil la kunder bruke bitcoin og annen kryptovaluta som betalingsmiddel. Bitcoin-kursen svarte med å skyte fart oppover.

I starten av oktober braste bitcoin-verdien gjennom $11 000. Uten å kikke seg tilbake fortsatte kursen stigningen, og mindre enn to uker senere passerte kursen et kritisk motstandsnivå for verdens største kryptovaluta. Flere ganger i løpet av høsten 2020 har bitcoin-kursen testet $12 000-nivået, men samtlige forsøk på motstandsbrudd har blitt etterfulgt av en umiddelbar og kraftig korreksjon.

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos AvaTrade Klikk her

Denne gang kan de se ut som om motstandsnivået endelig er brutt. Etter å ha danset kundt $12 000 i en dags tid offentligjorde PayPal planer om å tillate sine brukere å foreta kryptovaluta-transaksjoner på nettbetalingsplattformen. Det ga et kraftig skubb til bitcoin-kursen, som i en periode flørtet med $13 000-nivået før kursen falt tilbake.

bitcoin price
Bitcoin-kursen har skutt fart oppover den seneste uken. Skjermdump: Markets

PayPals inntreden på kryptovalutamarkedet er det seneste eksempelet på store aktører som tar posisjoner i digitale valutaer. Mobilbetalingstjenesten Square og det britiske fintech-selskapet  Revolut er blant selskapene som har sett nærmere på kryptovaluta. Amerikanske Square kjøpte senest bitcoin for 50 millioner dollar, noe som tilsvarer 1 % av selskapets aktiva. Square ble stiftet av Jack Dorsey, mannen som også grunnla Twitter.

Disse aktørene har imidlertid ikke vært i stand til å flytte bitcoin-kursen over motstandsnivået ved $12 000. Om PayPals inntreden på kryptomarkedet klarer dette gjenstår å se, men 26 millioner kjøpmenn med PayPal-betalingspunkter kan vise seg å gi bitcoin-kursen det ekstra drivstoffet som forvandler $12 000-nivået til et støttenivå. Mange hevder også at det finnes et potensial til langt større stigninger.

Hvis du vil spekulere i bitcoin-utviklingen kan du handle kryptovalutaen som CFD hos nettmegleren Markets. Hvis du vil handle billigst mulig anbefaler vi instrumentet BTCUSD Spot, som korrelerer med spotprisen på bitcoin.

Umiddelbare kursstigninger

I følge PayPal skal plattformens brukere kunne kjøpe og selge bitcoin og andre kryptovalutaer gjennom deres PayPal-kontoer. Den virtuelle saldoen kan deretter brukes til å handle hos PayPals millioner av betalingspunkter verden over.

bitcoin dollar
PayPal integrerer snart kryptovaluta som del av sine betalingsløsninger.

Bitcoin forventes å bli den første kryptovalutaen som betalingstjenestens brukerne kan handle med, men planene inkluderer, i følge PayPal, også å integrere Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash i betalingsløsningen. Selskapet forteller også at oppbevaringen av kryptovalutaen kommer til å skje direkte i PayPals egen e-wallet.

– Med dette tilbudet har vi et mål om å øke forbrukernes forståelse for kryptovaluta. I tillegg til å tilby betalingsløsninger vil vi også produsere innhold som utdanner PayPal-brukere til bedre å forstå kryptovalutaenes økosystem, avslører selskapet.

Kjøpmenn som benytter kryptovaluta-integreringen skal kunne konvertere mellom fiat-valuta (alminnelig valutaer) og kryptovalutaer på sømløst vis som en del av betalingsløsningen.

Bitcoin og mange av de øvrige kryptovalutaene reagerte med umiddelbare stigninger på PayPal-nyheten. Også selskapets egne aksjonærer så ut til å ta godt i mot meldingen fra selskapet. PayPal er notert på NASDAQ og opplevde en kursstigning på 5,5 % onsdag.

Hos Markets kan du også handle PayPal som aksje-CFD.


Daytrader.no anbefaler AvaTrade for lynrask handel med olje, valuta og aksjer Klikk her

Forstår ikke PayPal

Krypto-kritikeren David Gerard har uttrykt sin skepsis til bitcoin og kryptovaluta flere ganger. Gerard er blant annet forfatteren bak Attack of the 50 foot blockchain. Han er usikker på hvem PayPal henvender seg til, utover eksisterende kryptobrukere, når de når tilbyr betaling med kryptovaluta. I tillegg ser han nyheten som værende negativ for både PayPal og selskapets brukere.

– Jeg er overrasket over PayPals beslutning, og jeg forstår ærlig talt ikke hva de forsøker på, annet enn at noen i PayPal må være meget interessert i kryptovaluta, uttalte Gerard til BBC.

Han peker på kryptovalutamarkedets ekstreme volatilitet og mindre regulerte natur, og hevder at kunder som vil benytte PayPals kryptobetalinger like gjerne kan gamble på såkalte «penny stocks».

PayPal har søkt om BitLicense i New York, som per i dag er verden strengeste og mest omfattende krytolovgivning.

Bitcoin har steget over ca. 75 % inntil videre i 2020.

Hvis du vil vite mer om verdens største kryptovaluta og hvordan du trader med den, kan du lese vår bitcoin-artikkel her. På våre sider kan du også bli klokere på CFD-handel.

 

Del denne artikel