Trader med kraftig advarsel: – Oh, dear, vær forsiktig!

Oppdatert: 29. september 2021

Traderen Larry Pesavento brukte kvelds- og nattetimene i går til å nærstudere markedene. Og amerikaneren, som har vært aktivt handlende siden 1967, liker ikke hva han ser.

– Vi befinner oss fortsatt i en oppadgående trend, men akkurat nå peker mange markedstegn i gal retning, forklarer Larry Pesavento i videoanalysen som du kan se nederst i artikkelen.

Kurtasjefri aksjehandel i tre måneder hos Markets.com Klikk her

Med flere tiårs erfaring på børsen og de globale finansmarkedene støtter amerikaneren forutsigelsene sine på teknisk analyse. Den observante leser vil kanskje huske hvor godt Pesavento traff da han spådde en svekkelse i flere metaller tidligere i sommer.

Hvis han får like rett denne gang, kan bølgene komme til å gå høyt på de globale finansmarkedene i tiden som kommer. Mest bekymret er Larry Pesavento for bevegelsene han i disse dager ser i den brede S&P 500-indeksen i USA.

Over 20 prosent nedside

Her har trenden vært nedadgående siden starten av september, og dersom S&P 500 faller under 4300-nivået, for deretter også å ta ut 4230, frykter Pesavento at tingene blir virkelig grimme.

– Hvis S&P 500-kursen bryter 4230 dollar, så bør du virkelig passe på, forklarer amerikaneren.

AKKURAT NÅ: Hør om neste aksjerakett før alle andre – Verdens beste aksjehandlere tipserLes mer

I skrivende stund handles S&P 500 til kurs i omegnen av 4375. Det betyr at det er under to prosent ned til første bekymringsnivå og drøye tre prosent ned til nivået hvor Pesavento mener alle alarmklokker bør ringe.

I verste fall ser nemlig amerikaneren for seg et fall på hele 1000 poeng i S&P 500, ned til 3400 dollar. Dette krever imidlertid en rekke nedagående brudd, og der er vi ikke enda, poengterer Pesavento.

– Men som trader og investor må du være klar over det. Jeg tror oktober kommer til å by på en grad av volatilitet som vi sjelden ser, spår amerikaneren.

Slik trader du S&P 500

Uansett om du tror Pesavento får rett eller tar feil, kan du handle S&P 500-indeksen hos nettmegleren Markets.com. Her handler du indeksen som en CFD-kontrakt med navnet USA 500. Kontrakten er gearet 1:20, hvilket betyr at avkastningen din kan bli tyve ganger større. Husk at det samme er tilfellet ved eventuelle tap hvis posisjonen skulle gå mot deg.

Kurtasjefri aksjehandel i tre måneder hos Markets.com Klikk her

Du kan ta posisjoner i USA 500 helt ned til 0,1 enheter, noe som tilsvarer i underkant av 4000 kroner. I ordrevinduet inntaster du hvor stor posisjon du ønsker før du klikker «Sell» (hvis du vil shorte).

Hos Markets.com kan du også handle andre amerikanske indekser, som Nasdaq, Dow Jones og Russel 2000.

Del denne artikel
Tags:

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære
Ingen relaterte innlegg