Eksperimentet: Velg handelsplattform

Trader-300x202Som trader skal du bruke en handelsplattform som egner seg til trading. Daytrader.no har brukt lang tid på å undersøke forskjellig handelsplattformer, for deretter å ha bygget opp en relasjon til noen av folkene bak.

Du har kanskje allerede en handelsplattform hvor du har erfaring med å handle. Det er bra, men hvis du vil være med å vårt undervisningsforløp, Tradingeksperimentet, skal du åpne en ny konto hos en av de inkluderte handelsplattformene, samt handle på denne i forbindelse med eksperimentet.

Det første du skal gjøre er å melde deg på eksperimentet, slik at du mottar alle mailene om forløpet.

Når du har åpnet en konto og satt inn penger, får du tilgang til live-webinarene, hvor blant annet profesjonelle, norske og utenlandske tradere, forteller hvordan de handler. Se planen for undervisningsforløpet her.

Er du i tvil om noe kan du kontakte oss på support(krøllalfa)daytrader.no.

Grunnen til at du skal begynne med en av disse handelsplattformene, skyldes to ting:

 1. For å kunne sammenligne dine resultater med de andre deltakerne er det viktig at du kan få et enkelt overblikk over når du begynte å handle, hvor stort overskudd du har skapt, etc. På den måten vet du at du også har handlet under de samme forutsetningene som de andre deltakerne, og det er enkelt å gjøre opp avkastningen. Derfor kan det også være smart å bruke en egen handelsplattform til Tradingeksperimentet.
 2. Det er handelsplattformene som sponser forløpet, og premiene. Dette gjør de fordi de håper på å få nye kunder til sine handelsplattformer. Hvis alle deltakerne bruker andre handelsplattformer, vil sponsorne ikke få noe ut av sitt sponsorbidrag. Det betyr at vi ikke kan kjøre liknende undervisningsforløp senere. Vi håper du har forståelse for dette.

Vi anbefaler forskjellige handelsplattformer for deltakerne i Tradingeksperimentet. Du er med i eksperimentet først når du har foretatt et innskudd på en av plattformene, og meldt i fra om dette til oss. Som deltaker kan du velge mellom:

HotForexSaxo Bank eller Markets.

Nedenfor kan du lese om plattformene og om hvordan du registrerer deg.

Du skal registrere deg gjennom en av linkene du finner på denne siden, for å kunne være med på Tradingeksperimentet. På den måten blir undervisningsforløpet gratis for deg. Du behøver ikke bestemme deg akkurat nå, men i løpet av den nærmeste tiden er det smart å velge en handelsplattform, hvis du vil prøve deg som daytrader. Har du allerede en konto på én av disse to plattformene, er du på grunn av våre sponsorater, nødt til å velge den andre plattformen for å være med på Tradingeksperimentet.

star

Markets.com: Oversiktlig og brukervennlig plattform, som gjør det enkelt å komme i gang. Plattformen kan være en godt sted å begynne, og en plattform for dem som ikke har mulighet til å foreta et større innskudd på en plattform i begynnelsen. Vi anbefaler imidlertid ikke å sette inn et alt for begrenset beløp, da dette vil begrense dine handelsmuligheter. Du kan spekulere i de største norske aksjene, den norske OBX-indeksen (som er de 25 mest likvide selskapene på Oslo Børs), store utenlandske aksjer, råvarer, valuta, indekser og mye annet, til fornuftige spreads. Minimumseksponeringen for de enkelte produktene kan variere, men er generelt relativ lav sammenlignet med andre plattformer. Som nybegynner er det også en annen stor fordel ved å benytte seg av Markets. Du kan nemlig ikke tape mer enn ditt innskudd. Dette er tilfellet ved flere andre plattformer som brukes til trading. Vi anbefaler Markets.com til folk som ønsker en enkel og oversiktlig plattform, som fungerer raskt. Hvis du ønsker å være med i Tradingeksperimentets lukkede webinarer er minimumsinnskuddet hos Markets.com 8.500 NOK, men vi anbefaler imidlertid å sette inn et høyere beløp, slik at det ikke begrenser den handlefriheten man gjerne ønsker som trader. du kan eventuelt lese vår anmeldelse av Markets.com her.

>>>Slik registrerer du deg hos Markets.com

star

Saxo Bank: Den mest avanserte plattformen, med tilgang til flest mulige markeder og produkter. Saxo Bank er dansk, med hovedkontor i Hellerup, rett utenfor København. Plattformen har et meget bredt utvalg av markeder, i forhold til de fleste andre som kan brukes til trading. Den er også velegnet for både kortsiktige tradere og investorer med et lenger perspektiv. Her har du god mulighet til å handle alle typer markeder: valuta, råvarer, og et bredt utvalg aksjer. Her har du tilgang til så å si alle norske aksjer, og ikke bare de største, slik mange andre plattformer tilbyr. Plattformen har mange avanserte funksjoner, og plattformen er meget brukervennlig. I tillegg har man også tilgang på volumet i visse markeder, samt Level 2 (ordredybde). Minimumsinnskuddet på plattformen er 10.000 kroner, men vi anbefaler imidlertid å sette inn et høyere beløp, slik at det ikke begrenser handlefriheten man gjerne vil ha som trader. Du kan lese vår anmeldelse av Saxo Bank her. 

>>>Slik registrerer du deg hos Saxo Bank

star

Nedenfor kan du lese litt mer om hver enkelt plattform, og om hvordan du åpner en handelskonto.


Slik registrerer du deg hos Saxo Bank

 1. Gå inn på Saxo Bank, og fyll ut feltene som i skjermbildet nedenfor. På høyre side kan du se logoen til daytrader.no. Det betyr at du er på den riktige siden.
 2. Når du har opprettet en bruker hos Saxo Bank, kan du via SaxoTraderGo se kursgrafer som denne:Saxotradergo1
 3. Ordreboksen hos SaxoTraderGo ser slik ut:Handelsvindusaxotrader

Slik registrerer du deg hos Markets.com

 1. Gå inn på Markets.com, og fyll ut feltene med navn, telefonnummer og e-postadresse.
 2. Du får med en gang tilgang til grafene. I nederste venstre hjørne bytter du mellom demo- og live-account. I øverste høyre hjørne kan du gjøre ferdig din registrering.
 3. Når du ønsker å gjøre ferdig din registrering, blir du bedt om å fylle ut flere opplysninger om deg selv. Du skal også – i likhet med alle andre plattformer – sende inn diverse identifikasjon av deg selv.Markets2
 4. Når du har blitt godkjent, kan du sette inn penger. Du er nå klar til å handle live. Til venstre i åpningsvinduet hos Markets ser du en oversikt over markeder, og i de store feltene i midten finner du kursen for det gjeldende markedet. Du finner enkelt de forskjellige markedene ved å bruke søkefunksjonen til venstre, rett ovenfor markedsvinduet – kalt «instrumentsøkning».
 5. Du kan legge inn ordre ved å trykke «kjøp» eller «selg» ut fra hvert instrument/marked. Det kommer da frem et vindu, hvor du kan velge størrelsen av ordren. Legg merke til at du kan se din eksponering i markedet med en gang. Hvis du selger 20 kontrakter i den norske OBX-indeksen, kalt Norway 25, vil eksponeringen ligge på rundt 12.000 kroner. Det er imidlertid IKKE dette beløpet du satser per kurspoeng, men KUN din eksponering. En lignende eksponering finnes i alle andre gearede handelsplattformer, men Markets.com gjør deg en tjeneste ved å vise deg eksponeringen. Du kan prøve å handle i demo-mode for å få en følelse av hvor mye du satser per kurspoeng (1 kurspoeng er lik 1 enhet av den handlede valuta – i eksemplet med OBX er det 1 NOK) i forhold til din eksponering.Markets OBX
 6. Når du har lagt en ordre, kan du enkelt redigere den og sette nytt stop/loss via feltet «rediger», som vises i venstre side av skjermen under markeder.MarketsOBX

Preview av Markets.com:


Dette var den første ordentlige e-mail-leksjonen under Tradingeksperimentet. Ut over e-mailleksjoner, vil du også få tilgang til live-webinarer der profesjonelle tradere vil undervise deg i deres metoder. Hele e-mailforløpet ser slik ut:

#0 E-boken om teknisk analyse
#1 Velg riktig handelsplattform
#2 Slik kjøper/selger du markedet (CFD)
#3 Bli fortrolig med din handelsplattform
#4 Slik bukes indikatorer
#5 Slik handler de profesjonelle
#6 Din første strategi
#7 Få tilgang til live-tradingrom
#8 Sett riktige mål for din profitt
#9 Slik kontrollerer du din psyke
#10 Enda flere strategier
#11 Slik kommer du videre
* Egne live webinarer blir holdt under hele forløpet for dem som har satt inn penger på én av de to handelsplattformene.

Har du allerede en handelsplattform du liker å handle på, så kan det fortsatt la seg gjøre å delta i eksperimentet. I så fall koster det 3950 kroner å delta. Skriv til support(krøllalfa)daytrader.no for å høre mer om betaling, og merk mailen med «betaling» i emnefeltet. Hvis du velger denne muligheten kan du handle på en demokonto med «papirpenger» eller fortsette med den handelsplattformen du allerede benytter deg av.

Del denne artikel

Kommentarer

 • Relatert
 • Seneste
 • Populære