Bitcoin unngår knockout – Klar for å slå tilbake?

Utgitt: 11. august 2021

Bitcoin har vært til telling ved flere anledninger de siste månedene, men kryptovalutaen nekter å bli slått i gulvet. Hver gang den digitale valutaen står og henger i tauene samler den seg og slår tilbake med nye krefter.

Bitcoin viser igjen tenner. Verdens største kryptovaluta har brutt flere tekniske nivåer i oppadgående retning den seneste tiden. Nå retter flere eksperter øynene mot 51 000 dollar som neste mål. Det er en stigning på ca. 10 % fra dagens nivå.

boksing
Bitcoin har fått bank, men nekter å kaste håndkledet i ringen.

Det er hovedsakelig politiske tiltak som har vært motstanderne den siste tiden. Kina har for eksempel forbudt mining innenfor sine grenser. Samtidig har amerikanske politikere tatt på seg de finansielle boksehanskene og truer med å skattlegge deler av utviklingen.

Det ser imidlertid ut som om amerikanerne har trukket mot sitt eget ringhjørne igjen, i alle fall midlertidig. Og i Kina er de lokale minerne i gang med å finne nye veier. Dette har gitt bitcoin ny medvind, og på bakgrunn av teknisk analyse ser det nå mye lysere ut for prisutviklingen til kryptovalutaen enn hva tilfellet var for bare noen uker siden.

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos AvaTrade Klikk her

Et teknisk motstandsnivå på ca. 40 000 dollar er brutt med stor kraft. I tillegg har kryptovalutaen for lengst lagt 50 dagers glidende gjennomsnitt bak seg. For nylig ble også 200 dagers glidende gjennomsnitt brutt på vei oppover.

– Neste motstand finner vi rundt 51 000 dollar, sier teknisk strateg Katie Stockton fra Fairlead Strategies til finansnettstedet Marketwatch.

Slik trader du bitcoin

Vil du spekulere i prisutviklingen til bitcoin, kan du gjøre det gjennom såkalte CFD-kontrakter hos nettmeglere som Markets. Hvis du handler kryptovalutaen som CFD-kontrakt, kan du gå både lang og kort i bitcoin.

Hos Markets kan du handle så lite som 0,01 bitcoin. Dette gjør det mulig for de aller fleste å investere uten å måtte ha enorme beløp opp av lommen.

Husk, som alltid når du handler kryptovaluta, å være forberedt på volatilitet i begge retninger.

I videoen nedenfor ser du hvordan du handler bitcoin hos Markets:

Hos Markets kan du også spekulere i flere av de andre populære kryptovalutaene, for eksempel Ethereum som også har fått ny vind i seilene i løpet av den siste tiden.

Vi har også tidligere skrevet om hvordan du kan få hjelp til å forutse pristopper i bitcoin. Les mer om det i denne artikkelen.

Del denne artikel