Nå pynter vi oss igjen – Gode nyheter for disse aksjene

Utgitt: 1. juli 2021

Koronapandemien har lagt lokk på store deler av samfunnet. Skjønnhetsbransjen og moteindustrien har ikke sluppet unna. Med hjemmekontor og store sosiale begrensninger har det blitt færre grunner til å fylle sminkepungen og oppgradere klesskapet.

Nå er imidlertid verden i ferd med å åpne. Det gjør at vi får lyst til og behov for å pynte oss igjen.

Som privatinvestor finnes det muligheter for å kaste deg med på en bølge som kun akkurat har startet. Det mener i alle fall Nalak Das fra Zacks Equity Research. Das rangeres i skrivende stund som den tredje beste finansbloggeren på Tipranks. Her har han mer enn 8000 andre bak seg.

Daytrader.no anbefaler AvaTrade for lynrask handel med olje, valuta og aksjer Klikk her
Gjenåpningen betyr at vi igjen kan komme ut. Mange vil sikkert ta seg litt bedre tid foran speilet.

Makeup og mote gir klingende mynt

Nalak Das mener det er opplagt å rette lupen mot makeup- og motebransjen. Hans to største favoritter er den amerikanske kosmetikkjeden Ulta Beauty og motevarehusene Burlington Stores.

De to selskapene har klart seg godt gjennom krisen takket være økt nettsalg. Ulta Beauty har blant annet hatt god drahjelp fra sine hudkremer og hudpleieprodukter, det eneste feltet innenfor kosmetikk som ikke har fått smekk under koronapandemien.

Selskapet har nettopp fremlagt et regnskap som viste en økning på bunnlinjen på 23,4 % i løpet av de seneste seks månedene. Dette er imponerende tall, all den tid resten av bransjen kun har sett en gjennomsnittlig stigning på 0,1 % i samme periode.

Ulta Beauty er en amerikansk kosmetikkjede som forhandler en lang rekke kjente merkevarer, som Estee Lauder, L´Oréal og Shiseido. De seneste regnskapstallene tyder på at selskapet har funnet den helt riktige balansen mellom nettsalg og fysiske butikker. Samtidig har de rettet stor oppmerksomhet mot BOPIS (buy online pick-up in store).

Selskapet forventer å kunne doble inntjeningen i 2021.

De ovenfornevnte forutsetningene fikk analytiker Nalak Das til å komme med en kjøpsanbefaling på aksjen så sent som 28. juni. Aksjen ble da handlet på et nivå på ca. 343 dollar.

Bli en bedre trader med vårt nye e-kursKlikk her
Kursutvikling i Ulta Beauty.

Amerikanerne skal bruke penger

Das kom samtidig (28. juni) med en kjøpsanbefaling på Burlington Stores. Da kostet aksjen 319 dollar, en pris den amerikanske analytikeren anser for å være en god inngang.

Burlington Stores forhandler hovedsakelig merkeklær i USA, men selger også moteriktig leketøy og gaver samt babyutstyr og skjønnhetsprodukter.

Også Burlington Stores forventer en inntjeningsvekst på mer enn 100 % i 2021. Selskapet er samtidig i gang med en vellykket utrulling av Burlingtons 2.0-strategi. I planen inngår større forretninger og en mer strømlinjeformet kundeopplevelse.

Detaljhandelen ligner et område med potensial til å vokse, de nåværende økonomiske forholdene tatt i betraktning. I løpet av pandemien har amerikanere mottatt direkte økonomisk støtte fra myndighetene – såkalte helikopterpenger. Det har medført økt sparerate blant forbrukerne, og totalt har amerikanerne ca. 2,5 billioner dollar stående på sine sparekontoer.

Det er ikke usannsynlig å tro at en stor del av disse pengene kommer til å strømme fra forbrukerne og ut i butikkene i løpet av de kommende månedene.

Kursutvikling i Burlington Stores.

Inflasjon er bensin på bålet

I likhet med mange andre sentralbanker, kjører også seddelpressen til Jerome Powell (amerikansk sentralbanksjef) og Federal Reserve på høytrykk. Det er nå med på å skubbe inflasjonen oppover.

Høyere inflasjon betyr at den totale etterspørselen stiger, noe som gjør det mulig for selskapene å øke kapitalutgiftene og rekruttere arbeidskraft. Mange vil oppleve økt lønnsomhet, til tross for at lønningene typisk stiger i perioder med inflasjon. Spennet mellom økt inflasjon og økt lønnspress kommer trolig til å øke de sunne selskapenes fortjeneste og fungere som en ytterligere produksjonskatalysator.

Vi anbefaler nettmegleren Markets.comKlikk her

For aktører som Ulta Beauty og Burlington Stores, som begge har en velfungerende drift, kan disse rammene være perfekte for sterk vekst fremover.

Nalak Das har i alle fall valgt å plassere penger i de to selskapene, og analysene hans pleier å være riktige. Ifølge Tipranks har Das en treffprosent på anbefalingene sine på 79 %. Hans gjennomsnittlige avkastning ligger på nesten 35 % i løpet av de siste tolv månedene.

Dersom du synes Ulta Beauty og Burlington Stores høres ut som spennende investeringsmuligheter, kan du kjøpe begge aksjene hos nettmegleren Markets under ticker-kodene (ULTA) og (BURL). Du har også mulighet for å investere i selskapene gjennom såkalte CFD-er hos MarketsX. Her handler du med en gearing på fem ganger, noe som betyr at både gevinst og tap kan forstørres.

Vil du lære mer om trading? Meld deg på vårt nye e-kurs, «Kickstart din daytrading», her.

Del denne artikel