Står disse utbytteaksjene foran snarlig opptur?

Utgitt: 21. juni 2022

Det har gått hardt for seg på markedene i de seneste månedene. Flere aksjer har kollapset og investorenes porteføljer har blitt rasert, men når stormen løyer kan en ny type vinneraksjer klatre ut av ruinene.

De såkalte verdiaksjene har, ifølge mange analytikere, blitt neglisjert i mange år.

Er det lagt til rette for rekyl i verdiaksjer?

Selv om mange av selskapene betaler utbytter år etter år og har bevist at de kan komme seg sikkert gjennom ulike typer kriser, har de blitt kategorisert som «kjedelige».

Nå kan tiden være inne for et vaskeekte comeback.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

For aktive tradere har det ikke vært særlig fristende å handle denne verdiaksjer på svært lenge. Nå har de seneste måneders dype børsfall plutselig gjort selskapene (langt mer) attraktive. Mange oppfyller de «nye» kvalitetskravene, og samtidig er aksjekursen presset så langt ned at den kan stige lynraskt hvis markedsstemningen lysner.

Analyseteamet til Freedom Brokers sett nærmere på tre undervurderte aksjer. Alle er såkalte «dividend aristocrats». Det betyr at selskapene har økt utbyttet hvert år i mer enn 25 sammenhengende år.

Polaris Industries

Polaris Industries driver med produksjon og salg av terrengkjøretøy, snøscootere, motorsykler og motorbåter.

For to år siden fikk Polaris status som dividend aristocrat. Selskapet forventer å levere et utbytte på 2,57 %. Utbytte er imidlertid ikke det eneste verktøyet Polaris bruker til å belønne aksjonærene. Gjennom tilbakekjøp av aksjer planlegger ledelsen å redusere antall aksjer med minst 10 % i løpet av de kommende fem årene.

Skjermdump, Polaris.com

Noen vil hevde at Polaris også kan kategoriseres som en vekstaksje. I alle fall er selskapets inntekter steget gjennomsnittlig med 12,03 % de siste fem årene. Samtidig ser ledelsen en salgsøkning på 7-9 % per år i den kommende femårsperioden og 50 % flere kunder i løpet av de neste ti årene.

Gjennomsnittlig kursmål blant Wall Street-analytikere ligger på 130,88 dollar. Aksjen handles i skrivende stund til i underkant av 100 dollar.

Inngangspris: maks $100-103
Kursmål: $130
Forventet utbytte: 2,57 %
Tidshorisont: 6 mnd.
Risiko: Middels

Få backtestede tradingsignaler på mobilen – GRATISKLIKK HER

V.F. Corporation

Det er ikke sikkert at du har hørt om V.F. Corporation, men du ser daglig produktene deres i gatebildet. Selskapets portefølje inkluderer nemlig kjente merkevarer som The North Face, Timberland, Vans og Supreme.

Skjermdump, vfc.com

V.F. Corporation driver med produksjon, salg og markedsføring av blant annet sko- og klesmerker i nesten hele verden. I løpet av sin lange historie har selskapet overlevd 24 resesjoner, to depresjoner, tre finanskriser, inflasjonsnivåer fra -2,5-20 %, renter fra 0-20 %, elleve bjørnemarkeder og dusinvis av korreksjoner og oppsving.

Til tross for kortsiktige problemer grunnet haltende forsyningskjeder og økonomiske utfordringer i Kina, tror Freedom Brokers-analytikere at V.F. Corporation vil oppleve raskere vekst enn konkurrentene. Selskapets egen ledelse forventer en gjennomsnittlig salgsvekst på 7-8 % i de kommende årene.

V.F. Corporation genererer mer enn én milliard dollar i cash flow, og kapitalomkostningene har i gjennomsnitt ligget på 2 % av salg i løpet av det eneste tiåret.

Inngangspris: maks $44-46
Kursmål: $58,7
Forventet utbytte: 4,18 %
Tidshorisont: 6 mnd.
Risiko: Middels

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Walmart

Amerikanske Walmart ble stiftet i 1962 og er i dag verdens største engros- og detaljhandelkjede med mer enn 10 000 butikker i 27 land.

Selv om Walmart slo Wall Streets forventninger til omsetningen under fremleggelsen av siste regnskap, falt aksjen 11,4 %. Med det opplevde selskapet sin verste børsdag siden Black Monday i 1987. Markedet reagerte med skuffelse på fallende rentabilitet som følge av stigende logistikkostnader og økte lønninger. Analytikerne hos Freedom Broker forblir imidlertid optimistiske på fremtiden.

Walmart spiller nemlig «the long game» og blir mer konkurransedyktig på pris sett i lyset av et forventet fall i forbruket. Selskapet benytter de makroøkonomiske utfordringene globalt til å øke forspranget til konkurrentene. Det forventes også at de økte kostnadene vil dyttes over på forbrukerne slik at rentabiliteten kommer tilbake på mellomlangsikt.

Inngangspris: maks $117-121
Kursmål: $157,3
Forventet utbytte: 1,86 %
Tidshorisont: 6 mnd.
Risiko: Middels

Del denne artikel