Storbank: – Høsten kan sette gang i 200 % avkastning

Utgitt: 23. juni 2022

Bank of America viser til historien når de hevder at det aktuelle bjørnemarkedet slutter i oktober. Deretter venter en periode hvor børsen skal tredobles. Ifølge storbanken bør du sitte klar ved krigskassen og benytte deg av kommende kjøpsmuligheter.

Etter regn kommer sol, er det noe som heter. Forhåpentligvis også på børsen.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Bank of Americas Michael Hartnett lener seg på historiske data når han forutser den fremtidige utviklingen på finansmarkedene. Sjefsstrategens «værmelding» sier at det aktuelle bjørnemarkedet i S&P 500 når sin ende i løpet av i høst. Deretter kan investorer se frem til årevis med finvær.

Noen måneder til med møkkavær før det lysner på børsen, hevder Bank of America.

– Et gjennomsnittlig bear market bruker 289 dager på å bunne ut. Hvis det samme skjer denne gang, kan investorer begynne å slikke sårene den 19. oktober. Datoen vil i så fall sammenfalle med 35-års markeringen for Black Monday, det store børskrakket i 1987, uttaler Hartnett i et notat fra banken.

Kjøp med begge hender

Statistikkene til Michael Hartnett advarer samtidig om at mye av fallet på markedet gjenstår. Det gjennomsnittlige bjørnemarkedet, som Bank of America henviser til, inkluderer et fall på 37,3 %. I skrivende stund er S&P 500 ned godt over 20 %, men vil kunne falle til 3000 hvis den aktuelle nedturen blir gjennomsnittlig.

Til tross for at den amerikanske storbanken tror det ligger flere smertefulle børsmåneder foran oss, ser Michael Hartnett muligheter for at investorer kan gjøre gode kjøp i sommermånedene. Ønsker du å følge Hartnetts råd bør du ikke ha kastet nøkkelen til krigskassen altfor langt vekk.

– Prøvesmak hvis S&P 500 når 3600 og ta en større bit hvis indeksen faller til 3300. Ramler vi helt ned til 3000 er det bare å sluke agn, krok og søkke, hevder Michael Hartnett.

Her kan du lese om tre utbytteaksjer som kan ha en lys fremtid.

Når biter du på børs-kroken?

Strategien Hartnett nevner her er det som mange omtaler som dollar cost averaging. Hvis du vil se flere metoder til hvordan du kan fange fallende kniver, kan du se videoen nedenfor.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Husk at det er forbundet med stor risiko å forsøke å kjøpe fallende aksjer. Det er kun de færreste som klarer å time handlene og kjøpe når aksjekursen bunner.

Tredoblet avkastning – S&P 500 til 9000

Grunnen til anbefalingen finner vi igjen i de historiske dataene. Slutten på bjørnemarkedet vil bety begynnelsen på et nytt bullmarket, og oppgangsperiodene pleier å vare mye lenger enn nedturene.

– Ifølge historien varer et gjennomsnittlig bullmarket i nesten fem og et halvt år og gir en avkastning på 198 %, skriver Hartnett.

Han understreker at historien ikke er noen garanti for fremtidig utvikling. Men hvis den var, så ser vi den neste toppen i aksjemarkedet i februar i 2028. Da kan oppturen ha sendt S&P 500-indeksen til nivåer rundt 9000.

Hos nettmegleren Markets.com kan du spekulere i både stigende og fallende kurser i S&P 500 og en lang rekke andre indekser fra hele verden.

Del denne artikel