Dette er vår suksessoppskrift i dagens marked

Utgitt: 14. juni 2022

Valutamarkedet er et av de vanskeligste markedene å navigere i, og som nybegynner må du tråkke ekstremt varsomt. Kanskje kan en algoritme være til hjelp, men også her er det viktig å skille klinten fra hveten.

Hos daytrader.no har vi analysert valutamarkedet i flere år. Derfor vet vi at de fleste algoritmer taper penger over tid. Selv om flere av dem som promoveres på nettet kan se ut som de reneste «pengemaskinene», er du nødt til å være oppmerksom på at tapene kan komme raskt og kraftig.

Få backtestede tradingsignaler på mobilen – GRATISKLIKK HER

Mange av algoritmene baserer seg nemlig på det såkalte Martingale-systemet. Det innebærer at algoritmen kjøper mer når en handel går i minus. Systemet kan fungere utmerket i lange perioder, siden prisen på et valutakryss tenderer til å søke tilbake til prisnivået det kom fra (mean reversion), men det er forbundet med stor risiko.

For problemet oppstår de gangene dette ikke skjer. Da kan Martingale-systemet bryte fullstendig sammen, fordi det fortsetter å kjøpe et valutakryss som taper penger. Utforbakken for algoritmen, og investorene som benytter den, kan i slike situasjoner bli veldig bratt.

Har vi løsningen?

Hos daytrader.no har vi eksperimentert med flere forskjellige valuta-algoritmer, og etter grundig research har vi funnet én som vi handler med selv. Den baserer seg ikke på Martingale, og den har levert – og fortsetter med å levere – veldig gode resultater.

Grafen nedenfor viser algoritmens avkastning de siste tre årene.

De to første årene i perioden er simulert, men i løpet av det siste året er det handlet på en ekte konto (40 000 dollar). Avkastningen gjennom hele perioden lyder på 180 % og maksimalt drawdown var 15 %. Det indikerer at algoritmen handler med begrenset risiko.

Totalt er det gjort over 20 000 trades, og på basis av det store datagrunnlaget kan vi hevde at algoritmen har hatt en «edge» på markedet.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

For kort tid siden valgte vi å dele handlene med brukerne våre gjennom tjenesten Nordic Traders. I vår gratis Telegram-gruppe får du adgang til noen av handelssignalene helt uforpliktende. Hvis du følger denne lenken kommer du til Telegram-gruppen. Har du ikke lastet ned appen, kan du også gjøre det via lenken.

Det koster ikke noe å laste ned eller bruke Telegram.

Dersom du kunne tenkt deg ALLE signalene som algoritmen sender ut, må du melde deg inn i VIP-kanalen vår. Du finner informasjon inne i gratisgruppen.

Les mer om Nordic Traders.

Slik fungerer strategien

Valutastrategien til Nordic Traders handler utelukkende med markedets største valutakryss (EURUSD, EURJPY, AUDUSD, USDCAD etc.). Utviklingen til valutakryssene avhenger av flere ting:

  • Styrke/svakhet i amerikanske dollar (USD)
  • Risk-on/risk-off i såkalte risikoaktiva
  • Volatilitetsnivåer og -endringer
Få backtestede tradingsignaler på mobilen – GRATISKLIKK HER

Strategien tar også høyde for typiske mønstre i valutamarkedet, som tendensen til mean reversion på alle tidshorisonter.

Den korrelerer ikke med avkastningen på det generelle aksjemarkedet, og derfor har strategien vært særlig god å handle med i det siste, hvor aksjemarkedene faller kraftig.

PS. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidige resultater. All trading er forbundet med risiko, og du bør aldri handle for penger som du ikke har råd til å tape.

Del denne artikel