Strategi: Kjøp aksjer før kursen eksploderer

Utgitt: 10. juni 2022

Hender det at du kikker på grafer og drømmer om hvor genialt det hadde vært om du kjøpte før aksjekursen stakk til værs? I denne artikkelen viser vi en strategi som hjelper deg med å komme inn i en aksje før en mulig kurseksplosjon.

For å illustrere strategien ser vi her på hvordan du kunne ha kjøpt Tesla før den store oppgangen i slutten av 2019.

Få backtestede tradingsignaler på mobilen – GRATISKLIKK HER

Strategien er velkjent og beskrives av Stan Weinstein i «Secrets for Profiting in Bull and Bear Markets». Her deler Weinstein inn kursutviklingen til en aksje i fire faser:

  1. Bunn
  2. Opptrend
  3. Topp
  4. Nedtrend

På en graf kan fasene deles inn som dette:

I denne strategien handler det om å time kjøpet ditt idet aksjens utvikling går fra fase 1 til fase 2. Det var dette som skjedde i Tesla-eksempelet lenger oppe.

La oss se på hvorfor det var interessant å kjøpe Tesla på dette tidspunktet. Det var nemlig flere faktorer som talte for stigende aksjekurs.

Faktor 1: Kurs over glidende gjennomsnitt 30 (ukegraf)

Ifølge Stan Weinstein indikerer en aksjekurs over glidende gjennomsnitt 30 på en ukegraf (blå linje på bildet nedenfor) styrke. Dette er en bra start for deg som vil bruke denne strategien, men det er ikke nok til å kjøpe aksjen enda.

Faktor 2: Kurs med brudd på trendlinje/motstand

I tillegg til å stenge over det glidende gjennomsnittet 30, så skal kursen samtidig bryte en trendlinje som har fungert som motstandsnivå i lang tid. Dette anser Weinstein for å være et ytterligere sterkt tegn på en overgang til fase 2.

Faktor 3: Større volum enn foregående uker

Legg merke til hvordan handelsvolumet i aksjen var betydelig større enn de foregående ukene. Dette indikerer økende interesse blant investorer, noe som i sin tur er et tegn på en forestående oppgang.

Optimalt sett vil du helst at volumet er dobbelt så stort i den uken hvor kursen bryter gjennom trendlinjen sammenlignet med foregående uker.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Andre styrketegn

I tillegg til de ovenfornevnte faktorene beskriver Weinstein også andre forhold som er med på å øke sannsynligheten for at signalene lykkes:

  • Jo lengre konsolideringsfase, jo større mulighet for stigning i aksjekurs hvis brudd på motstand.
  • Kjøp kun aksjer fra ledende sektorer. På denne siden kan du følge med i hvilke sektorer som presterer best akkurat nå.
  • Kjøp kun aksjer når det generelle markedet trender opp (f.eks. ligger over MA 30 på ukegrafen).

Stop loss

Hvis du følger disse punktene, har du gode muligheter for å komme inn i aksjer før de stiger kraftig i kurs. Husk imidlertid at strategien ikke er idiotsikker, så sørg for å drive god risikostyring ved hjelp av stop loss.

Du kan for eksempel operere med et stop loss som settes under søylen som representerer brudd på motstandsnivået.

Take profit

Du kan ta hele eller deler av gevinsten når kursen stenger under glidende gjennomsnitt 30:

Hvis du handlet med denne strategien ville du i Tesla-eksempelet fått en gevinst på hele 750 %. I denne artikkelen kan du lese om andre exit-strategier som sikrer trading-gevinstene dine.

Legg merke til at dersom du hadde handlet med ovenstående take profit, så hadde du holdt posisjonen din i ca. 1,5 år. Strategien som vi beskriver i denne artikkelen passer derfor best til deg som swingtrader eller investerer på mellomlang til lang sikt.

Del denne artikel