Risiko for korreksjon – Slik trader du en eventuell nedtur

Utgitt: 17. august 2021

Den amerikanske daytraderen Larry Pesavento spår at det amerikanske akjsemarkedet står foran en korreksjon. Han har også en idé til hvordan du handle på nedturen med forholdsvis lav risiko.

Flere analytikere og eksperter har kommet med advarsler om at aksjemarkedene er modne for en korreksjon. De færreste vil imidlertid mene noe for bestemt om når den kommer. Amerikanske Larry Pesavento, en teknisk analytiker med mer enn 40 års erfaring, er et unntak. Før sommeren kom Pesavento med en analyse av gull og platina, som han mente begge stod foran en midlertidig svekkelse. Den gang var daytraderens forutsigelser riktige.

Larry Pesavento ser for seg en korreksjon på de amerikanske markedene.

Akkurat nå ser han gode muligheter for å shorte S&P 500-indeksen (også omtalt som US 500) med et stop loss i området rundt gårsdagens (mandag 16. august) topp.

Det betyr at Pesavento synes en opplagt short-posisjon i S&P 500 har en inngang på ca. 4470 dollar. Analytikerens stop loss ligger på 4482 dollar, noe som betyr at short-posisjonen kan settes med lav risiko.

Pesaventos eget target ligger i første omgang ved gårsdagens bunn (ca. 4427 dollar). Hvis den brytes nedover, tror Pesavento at markedet står foran en betydelig større nedtur.

I videoen i bunnen av artikkelen forteller Larry Pesavento om strategien sin. Videoen ble laget i går kveld (16. august) amerikansk tid, men markedet har ikke gjort de store sprellene siden, så strategien er fortsatt valid.

Slik shorter du S&P 500

Hvis du tror Pesavento får rett, kan du shorte S&P 500-indeksen hos nettmegleren Markets. Her handler du indeksen som en CFD-kontrakt med navnet USA 500. Kontrakten er gearet 1:20, hvilket betyr at avkastningen din kan bli tyve ganger større. Husk at det samme er tilfellet ved eventuelle tap hvis posisjonen skulle gå mot deg.

Du kan ta posisjoner i USA 500 helt ned til 0,1 enheter, noe som tilsvarer ca. 4000 kroner. I ordrevinduet inntaster du hvor stor posisjon du ønsker før du klikker «Sell» (hvis du vil shorte).

Hos Markets kan du også handle andre amerikanske indekser, som Nasdaq, Dow Jones og Russel 2000. I både først- og sistnevnte er det også muligheter for å shorte, ifølge Pesavento. Men, som alltid når du trader, finnes det ingen garantier, så du skal være innforstått med risikoen og ikke handle for mer enn du har råd til å tape.

Har du lyst til å bli en bedre trader? Da anbefaler vi deg vårt nye, spennende og lærerike e-kurs. Les mer her.

Del denne artikel