Amerikansk analytiker: – Inflasjonen er dobbelt så høy som vi tror

Utgitt: 3. mars 2022

Selv om krigen i Ukraina styrer mye av markedene, lurer fortsatt inflasjonsspøkelset i bakgrunnen. Den anerkjente amerikanske analytikeren Gary Brode tror vi står med reelle inflasjonstall i nærheten av 15 %, og han er tydelig på hvordan du beskytter porteføljen din.

– Inflasjon er en form for tyveri fra «mannen i gata», hevder Gary Brode fra Deep Knowledge Investing i et eksklusivt intervju med vår danske søsterside. Stigende priser fører til svekket kjøpekraft, men situasjonen er, ifølge Brode, mye verre enn hva vi kan lese i de offisielle tallene.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Du kan se intervjuet i sin helhet lenger nede i artikkelen.

Amerikaneren er sikker på at den reelle inflasjonen ligger langt høyere enn det som den amerikanske sentralbanken (FED) påstår. Blant annet fordi at de amerikanske seddelpressene har kjørt på høygir den seneste tiden. 80 % av samtlige amerikanske dollar har blitt trykket i løpet av de to siste årene.

– En inflasjon på 7,5 %, som FED hevder, er i våre øyne vås. Vi mener den ligger tettere på 15 %, forteller Brode.

Det betyr i realiteten at pengene dine blir mindre verdt for hver dag som går. Med en inflasjon på 15 % så er dagens hundrelapp kun verdt 85 kroner om ett år.

Én måte å stagge inflasjonen på er ved å heve rentene. Ifølge Gary Brode sitter imidlertid sjefen for FED, Jerome Powell, uten gode kort på hånden.

Bli en bedre trader med vårt nye e-kursKlikk her

– Powell kan ikke heve rentene tilstrekkelig uten at markedet krakker. USA står med en effektiv rente på mellom -7 og -15 %, avhengig av hvilke tall du tror på, og 30 billioner dollar i gjeld. Så tanken på stigende renter gjør meg alt annet enn «bullish», forteller Gary Brode.

Hvordan beskytte seg som investor?

I det eksisterende investeringsmiljøet, hvor stigende inflasjon og stigende renter er uunngåelig, gjør Gary Brode og Deep Knowledge Investing følgende:

  • Sitter på aksjer i kvalitetsselskaper som forventes å klare seg bra.
  • Hedger mot inflasjon
  • Hedger mot ventede rentestigninger.

I sine hedge-veddemål nevner Gary Brode blant annet olje og veletablerte oljeselskaper med eksisterende produksjon. Klassiske edelmetaller som gull og sølv har også plass i Deep Knowlegde Investing sin portefølje akkurat nå.

– Vi eier også bitcoin. Og når jeg vurderer vindene på markedene akkurat nå, så er det gode grunner til å ha en posisjon i kryptovalutaen, forteller Brode.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Hør alle tankene og vurderingene som Gary Brode gjør seg i videoen nedenfor:

Hvis du vil spekulere i fallende markeder, råvarer eller bitcoin kan du gå både lang og kort i disse produktene – og en lang rekke andre – hos nettmegleren Markets.com.

Les også vår egen analytikers betrakninger omkring krigen i Ukraina og hvordan det kan påvirke markedene fremover.

Del denne artikel