Medvind til finans – Danske Bank-aksjen våkner atter til liv?

Utgitt: 12. mars 2021

Etter å ha vært sendt til en årelang telling, finnes det tegn på at Danske Bank igjen er ved å få fotfeste på markedet. Nå befinner aksjen seg like ved et teknisk motstandsnivå som kan gi kursen et ytterligere løft hvis nivået brytes.

Mange bankaksjer har fått børsbank de siste årene, men for Danske Bank har det vært ekstra ille. Den danske storbanken har vært gjennom en årrekke med hvitvaskingsskandaler, inkassorot og kundeflukt, noe som har ført til at aksjekursen har ligget sønderbombet i det meste av perioden siden 2017.

Det siste halve året har imidlertid bydd på en kursstigning på ca. 50 %, og nå ser den oppadgående trenden ut til å bekreftes av tekniske signaler. Det mener i alle fall den danske profesjonelle traderen Peter Arendt. Han forteller at aksjen i disse dager tester et avgjørende motstandsnivå ved 123 kroner.

Får vi et bekreftet brudd på dette nivået, ser Arendt klare tegn på ytterligere stigninger. Kursmålet hans indikerer en betydelig oppsiden i Danske Bank.

Daytrader.no anbefaler Markets for lynrask handel med olje, valuta og aksjer Klikk her

Travle svingdører

For ca. tre og et halvt år siden kostet Danske Bank-aksjen 250 kroner. I mars 2020 var kursen helt nede på ca. 68 kroner intradag. Vi skal helt tilbake til finanskrisen i 2007/2008 sist gang Danske Bank ble handlet så lavt. Problemene stod i kø foran bankens hovedkontor, med hvitvaskingsskandalen som den største verstingen av alle.

Den førte til at den daværende norske toppsjefen, Thomas Borgen, ble kastet ut av sjefsstolen i september 2018. Etter en kort periode med Jesper Nielsen som hovedansvarlig for banken, ble Chris Vogelzang ansatt som administrerende direktør i Danske Bank i september 2019.

Chris Vogelzang. Foto: Danskebank.com

Siden den gang har nederlenderen satt i gang en massiv omstrukturering, nedbemmaning og sparerunde i banken. Og sammen med et noe bedre markedssentiment ser det ut som om investorene er glade for initiativene som er iverksatt.

Teknisk medvind

Nå kan det også se ut som om de tekniske signalene spiller på lag med Vogelzang og Danske Bank. I alle fall hvis vi skal tro Peter Arendt. Aksjekursen ligger i skrivende stund like under Arendts viktige motstandsnivå. Faktisk har aksjen danset frem og tilbake ved dette nivået i løpet av hele den siste handelsuken.

Skulle aksjen bryte motstandsnivået ved 123 kroner, mener imidlertid ikke Arendt at kursen skal rett tilbake til gamle høyder. Likevel er oppsiden så stor at dansken synes aksjen ser ut som en opplagt kjøpskandidat.

I følge Peter Arendt har Danske Bank-aksjen befunnet seg i en oppadgående trend siden den brøt 85 kroner tilbake i mai 2020. Denne bekreftes ytterligere hvis kursen også kan trenge gjennom motstanden ved 123 kroner. Deretter ser den danske traderen 200 kroner som et realistisk kursmål for Danske Bank.

– Det er i alle fall mitt mål for aksjen. Både MACD og RSI peker oppover (se graf nedenfor, red. anm.) og underbygger min teori om at aksjekursen til Danske Bank ikke er ferdig med stigningene. Samtidig kan et fornuftig stop loss-nivå ligge rundt 95 kroner, hevder Arendt.

Her viser Peter Arendts tekniske analyser at det ligger et betydelig støttenivå for aksjen.

– Dette gjør at tradere kan sette en forholdsvis tett stop loss. Slik kan man handle med en forholdsvis lav risiko sammenlignet med den potensielle oppsiden, sier den profesjonelle traderen.

Daytrader.no anbefaler Markets for lynrask handel med olje, valuta og aksjer Klikk her

Større oppside

Med et kursmål på 200 kroner ser Peter Arendt, som i et webinar på daytrader.no har avslørt at han er bekymret for en korreksjon på det generelle aksjemarkedet, en oppside på ca. 60 % i Danske Bank-aksjen.

For å utløse en stop loss-ordre på 95 kroner må aksjen falle litt over 20 % fra dagens nivå.

Danske Bank er i dag Norges tredje største bank. Den største, DNB, opplevde også et kraftig fall i kjølvannet av koronakrakket i 2020. På et tidspunkt, da børsen stormet som verst, var nesten 50 % av aksjekursen til DNB spist opp. I dag handles DNB like ved all time high.

Hos nettmegleren Markets kan du spekulere i kursutviklingen til Danske Bank gjennom CFD-er. På nettmeglerens investeringsplattform kan du også handle aksjer på alminnelig vis. Du finner naturligvis også tusenvis av andre instrumenter.

Peter Arendt er en profesjonell trader fra minagro.dk og samarbeider med daytrader.no. Han leverer analyser på aksjer, valuta og råvarer.

Del denne artikel