BØRSEN PÅ ALL TIME HIGH – “EKSTREM GRÅDIGHET”

Utgitt: 8. februar 2024

De store amerikanske aksjeindeksene og den tyske DAX-indeksen befinner seg på all-time high. S&P 500 er akkurat nå oppe og snuser på det magiske nivået 5.000 USD, samtidig som CNNs “Fear and Greed Index” peker på “Extreme Greed” (ekstrem grådighet).

CNNs “Fear and Greed Index” peker på “Extreme Greed” (Ekstrem Grådighet).

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Hva driver markedet oppover?

Optimisme over selskapsrapporter, spesielt fra store teknologiselskaper, sammen med en sterk amerikansk økonomi og aksept rundt at renten ikke vil begynne å falle før senere i vår, har drevet S&P 500 innenfor et hårsbredd fra å bryte 5.000 for første gang.

Mye av S&P 500s økning på 22,4% over de siste 12 månedene har blitt drevet av en tro på at store teknologiselskaper som Microsoft og Nvidia vil kunne levere AI-relatert vekst i deres rapporter.

“Samlet sett vil disse resultatrapportene sannsynligvis glede markedet,” sier Kathleen Brooks, forskningsdirektør hos XTB. “I begynnelsen av resultatsesongen hadde en rekke dårlige rapporter fra amerikanske banker belastet veksten i inntjeningen, men nå som de ti andre sektorene stort sett har rapportert gevinster, har bildet klarnet.”

Siste gang S&P 500 brøt gjennom et jevnt tall (4.000), fulgte en økning på omtrent 20% i indeksen før kursen korrigerte. Mange tradere og investorer håper på at noe lignende vil skje denne gangen også.

>>> Du kan handle S&P 500 og andre aksjeindekser som CFD hos AvaTrade.

Del denne artikel