Bitcoin-kursen eksploderer – Er det nå du skal kjøpe?

Utgitt: 9. november 2020

Noen rister uforstående på hodet. Andre smiler hele veien til banken. I løpet av de siste dagene har bitcoin-kursen snust på 16 000 dollar, og du skal nå ut med ca. 140 000 kroner for å få fatt i én bitcoin.

I oktober skrev vi hvordan bitcoin reagerte positivt på PayPals beslutning om å implementere kryptovaluta i sine betalingsløsninger. Siden har ikke kursen sett seg tilbake, og i kjølvannet av det amerikanske valget nådde kursen nesten 16 000 dollar.

– Den tradisjonelle finansverdenen har lenge vært skeptiske til bitcoin. Nå står det imidlertid klart at kryptovaluta er kommet for å bli. Derfor ser vi en stadig større tydelighet omkring reguleringen av aktiviteten, sier Dave Chapman, direktør i kryptovalutaplattformen OSL.

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos AvaTrade Klikk her

Mange ser fortsatt et stort potensial i kryptovalutaen. Du kan få en bedre forståelse for den fremtidige bitcoin-utviklingen på onsdag klokken 14.00. Da arrangerer våre danske kollegaer et eksklusivt webinar om bitcoin og kryptovaluta.

Du kan melde deg på webinaret her.

Bitcoin-kursen snuste på 20 000 dollar mot slutten av 2017. Nå mener flere at prisen på kryptovalutaen skal tilbake til gamle høyder.

– Bitcoin er en vinner

Noe av årsaken til den eksplosive kursstigningen er de regelmessige bitcoin-halveringene, siste gang i mai 2020. Den gjennomsnittlige årlige avkastningen siden bitcoin ble skapt i 2009 har vært 200 %. I 2019 kunne investorer se bitcoin-verdiene sine stige 89 %, i år har kursen inntil videre mer enn doblet seg.

I følge flere analytikere betyr dagens verdensbilde at det er enda mer i vente.

– Bitcoin står igjen som en vinner i det nåværende makroøkonomiske miljøet. Aktiva som oppfattes som en hedge mot inflasjon klarer seg tradisjonelt sett godt når sentralbanker kommer med kvantitative lettelser, sier Anthony Pompliano fra Morgan Creek Digital Assets til Reuters.

Federal Reserve (den amerikanske sentralbanken) har lovet nye hjelpepakker som skal beskytte den amerikanske økonomien mot den pågående koronapandemien. Det betyr at det kommer flere penger i markedet, noe som kan føre til volatilitet i den amerikanske dollaren. I sin tur leder dette til, ifølge mange kryptotilhengere, en sterkere bitcoin.

Sterkt teknisk signal

Tall fra Coindesk viser at de seneste bitcoin-stigningene har skjedd på høyt volum.

En annen sterk driver av bitcoin-kursen er den såkalte FOMO (Fear of missing out). Når prisen stiger, føler stadig flere ubehag hvis de ikke er tilstrekkelig investert i kryptovalutaen eller – enda verre – ikke investert i det hele tatt. Resultatet blir at jo mer en bitcoin koster, jo flere får lyst til å kjøpe den.

De siste ukene har vi sett et sterkt økende volum i bitcoin, særlig på dager med store stigninger. Både 21. oktober og 5. november steg kursen over 1000 dollar på én dag. Stigninger på høyt volum er ofte et sterkt teknisk kjøpssignal og tegn på ytterligere stigninger. De fleste tekniske bitcoin-analytikere er enige om at det ikke er mange motstandsnivå igjen før kursen når all time high ved $ 20 000.

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos AvaTrade Klikk her

Antallet Google-søk indikerer også kraftig stigende interesse for bitcoin. I løpet av forrige uke steg søkevolumet på “bitcoin” voldsomt. Dette kan være med på å underbygge teorien om at det ligger fremtidige stigninger forut.

Sterk økning i antall Google-søk på bitcoin de seneste ukene.

Brent barn skyr ilden

Bitcoin er berømt og beryktet for sin enorme volatilitet. Det finnes utallige eksempler på amatørinvestorer som har brent fingrene på bitcoin-investeringer. Fra sin foreløpige topp rundt $ 20 000 i 2017 falt prisen deretter helt ned til $ 4000 i løpet av de følgende årene. Det er ingen garanti for at dette ikke kan skje igjen.

Mange investorer kjøpte den gang på eller ved pristoppen, og mange er forsiktige med å sette seg i berg- og dalbanen en gang til. For dem som har sittet med bitcoin lenger har det imidlertid vært en fantastisk investering.

– Bitcoin er det best presterende aktivum i år, de siste fem årene og de siste ti årene, selv når vi justerer for risiko. Så hva er din grunn til ikke å ha bitcoin i porteføljen din, spør bitcoin-analytikeren Plan B på Twitter.

Meld deg på krypto-webinaret vårt på onsdag ved å benytte skjemaet nedenfor. Webinaret starter klokken 14.00.

Klikk her hvis du ikke ser skjemaet i nettleseren din.

Del denne artikel