Beste aksjer 2021: Gode kandidater internasjonalt

Utgitt: 10. desember 2020

Nyttårsrakettene har så vidt nådd å lande, men hos Daytrader.no er vi ikke er helt ferdige med eksplosive opplevelser. Vi har nemlig funnet frem til noen aksjer som vi tror kan skyte til himmels i 2021.

Et uberegnelig børsår ligger bak oss. De aller færreste kunne forutsi hva 2020 hadde å by på. Hvordan markedene kommer til å oppføre seg i 2021 er det heller ingen som vet, men noen aksjer kommer garantert til å prestere bedre enn andre.

beste aksjer 2021
Hvilke aksjer tror du skal “til himmels” i 2021?
Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Derfor har vi brukt årets første dager foran krystallkulen og funnet frem til noen spennende aksjer med kurspotensial i 2021. Det er viktig å understreke at denne artikkelen ikke fungerer som noen form for investeringsråd. Ingen vet hva som skjer hvis markedene igjen blir truffet av en «tsunami» på samme måte som i 2020.

Du kan derimot bruke de børsnoterte selskapene nedenfor til inspirasjon i jakten på de beste aksjer i 2021.

>>>Last ned aksjeforslagene som en praktisk e-bok.<<<

I fjor lanserte teamet bak daytrader.no sine potensielle nyttårsraketter for 2020 på invested.dk. Disse aksjene oppnådde en samlet avkastning på 82 % i fjor.

På Oslo Børs er det en vanvittig interesse for “grønne” aksjer. Derfor er det ikke umulig at blant annet Hexagon Purus, Everfuel, Quantafuel og NEL kan seile videre på trenden. I denne artikkelen har vi imidlertid et internasjonalt utsyn og presenterer aksjer som handles andre steder enn i Norge.

Du kan kjøpe alle aksjene på den alminnelige børsen, men også hos nettmegleren Markets (både som aksjer og CFD-kontrakter).

Hvis du er ny trader anbefaler vi vårt nye e-kurs om trading. Les mer om «Kickstart din daytrading» og meld deg på her.

Beste aksjer 2021?

Nedenfor kan du lese mer om noen av aksjene vi synes ser mest spennende ut i 2021. Ved hver aksje har vi angitt et risikonivå (høy, middels eller lav). Husk at risiko og avkastning ofte følger hverandre tett. Det betyr at en høyrisikoaksje kan gi høyere avkastning, men risikoen for tap er tilsvarende større.

Cloudflare (NET) Risiko: Høy

cloudflare logo

Cloudflare er et amerikansk internettselskap som handles på New York-børsen (NYSE). Selskapet har et mål om å konstruere et bedre, raskere og sikrere internett. Cloudflares plattform beskytter og akselererer internettapplikasjoner uten at brukerne må tilknytte annen maskinvare, installere programvare eller endre koding. En hjemmeside som er beskyttet av Cloudflares teknologi kan eksempelvis få all trafikk sendt gjennom selskapets intelligente, globale nettverk. Dette vil føre til at nettstedet oppnår en bedre beskyttelse mot angrep fra eksterne kilder.

Ifølge informasjonsfirmaet Neustar steg antallet av såkalte DDoS-angrep med 151 % i løpet av første halvår i 2020. Trusselen fra hackere verden over er med andre ord noe stadig flere virksomheter er tvunget til å ta stilling til.

I oktober 2020 lanserte Cloudflare et nytt produkt, Cloudflare One, som gjør det sikrere for medarbeidere å arbeide hjemme. Produktet er ment til å bedre kunne beskytte virksomheter fra hacker-angrep via medarbeidernes hjemmekontor. Cloudflare One er derfor et produkt med fremtiden foran seg hvis du tror bedrifter vil tillate ansatte å jobbe hjemmefra.

Korte og lange utsikter

Bransjen opplever kraftig vekst, en tendens som trolig vil vedvare i store deler av det neste tiåret. Det er sannsynlig at stadig flere bedrifter kommer til å erstatte maskinvarebaserte løsninger med de såkalte cloud-løsningene.

Av den grunn kan det argumenteres for at Cloudflare vil fortsette sin imponerende omsetningsvekst. I løpet av foregående år har virksomheten sikret seg en rekke store avtaler. På nåværende tidspunkt benytter 15 % av Fortune 1000-selskapene Cloudflares produkter. Firmaet har rapportert gode resultater siden børsnoteringen i 2019, blant annet en omsetningsvekst på 54 % ved seneste kvartalspresentasjon i 2020 sammenlignet med samme periode året før.

Kandidatene i denne artikkelen tar utgangspunkt i hvor godt de vil klare seg i 2021, men Cloudflare er en aksje som det KAN være verdt å sitte på i en årrekke. Risikonivået er satt til høyt på grunn av stor volatilitet i aksjen. Kjøper du deg inn på feil tidspunkt er det ikke umulig at kursen kan barberes med 20-30 %. På den andre siden er potensialet enormt.

Hvis du vil gardere deg mot noe av risikoen ved å ta en for tidlig posisjon, kan du fordele oppkjøpet i to eller tre like store porsjoner.

Du kan handle Cloudflare hos Markets.

Bli en bedre trader med vårt nye e-kursKlikk her

PayPal (PYPL) Risiko: Middels

paypal logo

PayPal er en av verdens største nettbetalingsaktører og befinner seg i en bransje som opplever kraftig vekst. Umiddelbart ser det ikke ut til å være tegn på at etterspørselen etter digitale og mobile betalinger kommer til å falle, ei heller om koronavaksinen har like god effekt som ekspertene håper på.

Den amerikanske betalingstjenesten, som for øvrig handles på NASDAQ-børsen i New York, er godt posisjonert i en tid hvor verden beveger seg bort fra kontanter. I dag blir størstedelen av betalingene på globalt plan fortsatt gjennomført med sedler og mynter, men hvis du tror kontanter står foran en enda større utfasing fremover, bør PayPal sitte på gode muligheter for ytterligere vekst.

Selskapet slo egne rekorder i 2020, hvor antall betalinger steg med 38 % sammenlignet med året før. Omsetningen, på sin side, steg med 25 %. Det er også verdt å nevne at da vårens strenge nedstengninger verden over ble løsnet fortsatte likevel stigningene for PayPal. Bare i løpet av tredje kvartal i 2020 fikk PayPal 15,2 millioner nye aktive kontoer. Med det har de nå 361 millioner kontoer tilknyttet tjenesten.

Ledelsen har gjennomført en lang rekke initiativer som skal være med på å sikre fremtidig vekst. Blant annet har PayPal lansert et kontaktløst kredittkort til Venmo-brukere (datterselskap for mobilbetalinger). Disse betalingene skjer via individuelle QR-koder som sikrer at transaksjonene kan gjennomføres uten at du behøver å være i kontakt med en terminal. Dette er et produkt som mange kunder og brukere allerede har tatt godt imot.

I tillegg har PayPal lansert en tjeneste som gir amerikanske brukere mulighet for å kjøpe, oppbevare og selge kryptovaluta i PayPals digitale wallet. Det er ventet at tjenesten også lanseres for PayPals øvrige brukere.

Avgjørende transformasjon

På e-handelsområdet kan det også se ut til at PayPal har vinden i ryggen. I rapporten «How We Shop Report» fra PayPal anga halvparten av 16 000 forbrukere at de opprinnelig hadde planer om å vende tilbake til å handle i fysiske butikker, men at de nå har besluttet seg for å fortsette med å handle på nettet når pandemien er over.

Ser vi på PayPals utvikling over de seneste kvartaler kan det se ut til at koronapandemien har satt fart i utviklingen mot en mer digital transformasjon av betalingssektoren. Den samme utviklingen har vi sett flere andre steder i økonomien.

PayPal står sterkt med hensyn til fortsatt kundevekst, og samtidig beveger forbrukere over hele kloden seg i stigende grad over mot e-handel. Det gir langsiktige investorer en opplagt mulighet til å profittere på trenden, uansett om du tror koronaviruset er kommet for å bli eller ei.

Du kan handle PayPal hos Markets.

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Luna Innovations (Luna:xnas) Risiko: Høy

luna logo

Hvis en virksomhet virkelig vil oppnå suksess, bør den tilby et særlig og etterspurt produkt. Nettopp dette gjør det lille amerikanske selskapet Luna Innovations. Selskapet har spesialisert seg innenfor intelligent fiberoptikk, og dersom Luna Innovations er både dyktige og heldige kan aksjekursen peke kraftig oppover i 2021.

Virksomhetens teknologi består av to deler: Lightwave og Luna Labs.

Gjennom Lightwave-delen kan Luna Innovations gjøre broer og annen infrastruktur intelligent ved å bygge fiberoptiske kabler inn i konstruksjonene. Slik kan små uregelmessigheter, sprekker eller rystelser registreres med stor grad av nøyaktighet. Dermed sitter bygningens eiere på konstant sanntidsdata om broen eller bygningens tilstand slik at ulykker kan unngås.

Teknologien er allerede tatt i bruk i flere broer i USA, men potensialet er fortsatt enormt, særlig hvis USAs kommende president, Joe Biden, gjør alvor av planene om å investere milliarder av dollar i den amerikanske infrastrukturen. I så fall kan Luna Innovations produkter stå høyt på ønskelisten når oppføringen av nye, moderne broer og bygninger skal igangsettes.

Luna Innovations´ andre forretningsbein er Luna Labs. Her har selskapet allerede inngått et samarbeid med giganter som Airbus og Lockheed Martin samt flere bilprodusenter. I Lockheed Martins nye, høyteknologiske jagerfly er det eksempelvis installert hundrevis av meter med fiberoptisk kabel; en vital del av flyets infrastruktur. Med produkter fra Luna Innovations er Lockheed Martin dermed i stand til å måle kvaliteten på de eksisterende kablene uten å demontere flyet. På samme tid kan de vurdere vibrasjoner, akselerasjon, tykkelse og ensartethet i flyets materialer.

Etter hvert som biler og fly blir mer avanserte og bruk av lettkomponenter øker, venter Luna Innovations en økt etterspørsel etter teknologien deres. Dette gjelder særlig i bilindustrien hvor materialenes holdbarhet og struktur er under konstant press.

50 % oppside?

Produktene til Luna Innovations gjør virksomheten til en aksjevinnerkandidat i 2021. Og siden selskapet opererer innenfor både høyteknologi og infrastruktur, kan de henge med selv om det skulle skje en ytterligere sektorrotasjon i løpet av året. Luna Innovations vokser i øyeblikket med over 15 % årlig og kan i tillegg skryte av en imponerende margin.

“Luna Innovations er et meget interessant selskap som analytikerne fortsatt ikke har forstått seg på»

Jeff Meyers, analytiker, Cobia Capital

Den suksessfulle analytikeren fra Cobia Capital, Jeff Meyers, omtaler Luna Innovations som et «meget interessant selskap som analytikerne fortsatt ikke har forstått seg på». På den bakgrunn mener Meyers at selskapets aksjekurs kan stige til 14 dollar i løpet av 2021, noe som i skrivende stund tilsvarer en stigning på 40-50 %. Jeff Meyers er kjent for å være konservativ i estimatene sine, så hvis du er risikovillig kan det være lov å håpe på enda mer avkastning i Luna Innovations.

Du kan handle Luna Innovations hos Markets.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe – Norske daytradere.Klikk her

Sea Ltd. (SE) Risiko: Høy

sea limited logo beste aksjer

Sea Limited er et internettselskap med hovedkontor i Singapore, men handles på New York-børsen. Selskapet er blant annet markedsledende innenfor e-handel og e-sportsarrangementer i Sørøst-Asia. Virksomheten ligger an til å oppleve en formidabel vekst i løpet av de kommende årene, blant annet fordi e-handelen i Sea Limiteds region ikke ligger på mer enn 4 %. Til sammenligning, foregår 20 % av all kinesisk handel på nettet. I det seneste kvartalsregnskapet fordoblet Sea Limited omsetningen sammenlignet med samme periode året før.

Sea Ltd. Er oppdelt i tre deler:

  • Garena; et spillfirma.
  • Shopee; et e-handelsselskap.
  • SeaMoney; en digital lommebok.

Garena

Garena er den største e-sportsutbyderen i Sørøst-Asia og har en avtale med det opprinnelige morselskapet, Tencent, om å bringe deres spill på markedet. Det skaper et sterkt utgangspunkt på grunn av Tencents sterke spillportefølje i Kina. Garena står selv bak «Free Fire», som i 2019 var det mest nedlastede mobilspillet på global basis. «Free Fire» var også spillet med størst inntjening i både Sørøst-Asia og Latin-Amerika. Garena fokuserer stort på å utvikle brukervennlige spill til billigere smarttelefoner.

E-sportsarrangementer er også et segment som opplever sterk vekst. Selskapets største e-sportsturnering i 2020 oppnådde mer enn 130 millioner visninger på nettet.

Shopee

Shopee er etter fem år blitt en markedsleder innenfor e-handel i Sørøst-Asia. Selskapets største konkurrent er Lazada (eiet av Alibaba). Selv om appen kun finnes i Sørøst-Asia er Shopee verdens tredje mest nedlastede shopping-app, og den setter stadig nye rekorder, kvartal etter kvartal. I 2020 nådde Shopee en milepæl da de solgte mer enn 200 millioner produkter i løpet av 24 timer. Potensialet fremover er kjempestort, hovedsakelig fordi markedet for e-handel fortsatt står forholdsvis uberørt i Sørøst-Asia sammenlignet med andre steder i verdensdelen.

SeaMoney

SeaMoney er en ledende aktør innenfor digitale betalinger og finansielle tjenester i Sørøst-Asia. Dette inkluderer blant annet den digitale lommeboken AirPay, et essensielt produkt hvis du vil drive en nettbutikk i regionen. Her er det nemlig fortsatt mange mennesker som ikke har en alminnelig bankkonto. Airpay tilbyr blant annet brukerne «omvendte minibanker», hvor kontanter som legges i automaten overføres til brukerens e-lommebok.

Som virksomhet lukrerer Sea Limited på den økonomiske veksten i Sørøst-Asia. Mange mener denne kommer til å fortsette i de kommende tiårene på grunn av den unge befolkningen i mange av landene i regionen. Samtidig har selskapet, gjennom sine tre forretningsområder, posisjonert seg i bransjer med fremtidsutsikter.

Sea Limited må på kort sikt betraktes som en høyrisikoaksje. Etter flere år med store stigninger er det ikke umulig at det kan komme en korreksjon. Tar du imidlertid på deg de langsiktige brillene (3-5 år) når du kjøper vil risikoen minske betydelig.

Du kan handle Sea Limited hos Markets.

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Diageo (DGE) Risiko: Middels

diageo logo

Sannsynligvis har du allerede kjennskap til dette firmaet. Diageo står nemlig bak en lang rekke kjente alkohol- og brennevinsmerker som Johnnie Walker, Smirnoff, Baileys, Dom Perignon, Hennessy, Guinness og mange flere. Selskapet, som har kontorer i London og handles på børsen i den engelske hovedstaden, er verdens største produsent av øl, vin og brennevin.

Mange hevder at Diageo er utfordret, nå som barer og restauranter over hele verden er stengt og stenger. Samtidig er aksjen en av dem som kan komme sterkt tilbake hvis vi vender tilbake til en mer normal hverdag i løpet av 2021 og 2022.

Det britiske selskapet har dratt nytte av at alkoholsalget i butikker har økt betraktelig i forbindelse med de mange nedstengningene. Dette kan, til en viss grad, kompensere for tapet fra salg til barer og restauranter. Omsetningen kommer med all sannsynlighet til å vende tilbake til normalen (minst) så snart verden igjen slår dørene opp. Hvis utviklingen går som forventet, vil dette skje i løpet av i år og neste år. Det er dog viktig å huske at aksjemarkedet trolig innregner dette før omsetningen faktisk begynner å ta seg opp igjen.

Byggestein

Diageos produkter er populære over hele verden. Før nedstengningene opplevde selskapet en pen omsetningsvekst i både Europa og USA. Ser vi på utviklingen i et mer langsiktig perspektiv er Diageo posisjonert til å profittere på den stadig økende middelklassen i Kina og India. Av den grunn kan 2021 være et år hvor Diageos aksjekurs opplever et hopp oppover, selv om vi ikke forventer at aksjen er den av våre kandidater som opplever de største stigninger.

Diageo er derimot et forslag til en solid aksje som kan fungere som en grunnmur i aksjeporteføljen gjennom 2021. Selskapet har et stort utvalg av merker og en lang rekke defensive kvaliteter som gjør at aksjen kan vokse kraftig i en verden hvor covid-19 får mindre betydning enn i dag.

Du kan handle Diageo hos Markets.

Bli en bedre trader med vårt nye e-kursKlikk her

Ørsted (ORSTED:xcse) Risiko: Middels

ørsted logo

Det danske energiselskapet har en sterk posisjon i et marked hvor EU har forpliktet seg til å være klimanøytral innen 2050. For å nå dette målet kreves en stor omstilling av det europeiske samfunnet, og EU har allerede øremerket milliarder av kroner til formålet.

Ørsted anses for å være et av verdens mest bæredyktige selskaper og forventes å være CO2-nøytral allerede i 2025. I dag fokuserer selskapet først og fremst på den grønne omstillingen gjennom utvikling, oppføring og drift av hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlegg. Ørsted må anses for å være en global supermakt innenfor vindkraft og grønn energi med en markedsverdi på 364 milliarder danske kroner. På eiersiden har den danske staten en stor andel (182 milliarder kroner).

Den grønne trenden får mange investorer til å se på Ørsted som en sterk skandinavisk kandidat til enhver aksjeportefølje. I 2020 opplevde selskapet en stigning på ca. 60 %, men den grønne trenden blir neppe mindre viktig i 2021. Det er ikke kun EUs enorme satsing på grønn energi som kommer til å smitte av på Ørsted. Selskapet er også pent plassert i hundrevis av grønne ETF-er i hele verden og lever (naturligvis) opp til de såkalte ESG-kravene.

Dersom det generelle aksjemarkedet har medvind i 2021, vil mange ESG-virksomheter oppleve enda større vekst. Det står nemlig fortsatt institusjonelle investorer som skal plassere penger i ESG-sektoren på sidelinjen.

Solid forankret

Årets første Ørsted-forandring skjedde allerede 1. januar. Da overlot selskapets mangeårige direktør, Henrik Poulsen, sjefsstolen til Mads Nipper. Poulsen har vært symbolet på Ørsteds transformasjon fra en fossil, statlig energikjempe til en global supermakt innenfor vindkraft. Det er derfor store sko som Mads Nipper skal fylle. Nipper har imidlertid erfaring med å lede et selskap (Grundfos) gjennom en grønn omstilling med avtrykk både nasjonalt og internasjonalt.

I Ørsted har Nipper overtatt et selskap som i den grad staker ut kursen. Så sent som 10. desember 2020 inngikk et av verdens største selskap – Amazon – et prestisjefylt samarbeid med Ørsted. Den 10-årige avtalen innebærer at Ørsted skal levere energi til Amazon fra den nye Borkum Riffgrund-havvindmølleparken i Tyskland. Avtalen skal hjelpe Amazon med å nå sine klimamål, og samarbeidet sier litt om hvor godt Ørsted er posisjonert når verdens aller største selskap skal forsøke å nå sine ESG-mål i årene som kommer.

Du kan handle Ørsted hos Markets.

Markets gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Xtrackers MSCI China UCITS ETF (XCS6) Risiko: Middels

beste aksjer

Som investor blir det stadig vanskeligere å overse Kina i jakten på avkastning. Noen av verdens mest suksessfulle virksomheter, som TikTok, ByteDance, Alibaba og Tencent, har utgangspunkt i Kina. Utviklingen gjør det opplagt å investere i en bred kinesisk ETF som inneholder noen av verdipapirene som kan dominere aksjemarkedet i 2021.

Kina var det første landet som (i alle fall offisielt) ble rammet av koronapandemien. Samtidig er man (trolig) landet som først klarer å legge sykdommen bak seg. Den hele sannheten kan være vanskelig å helt forstå, men det kinesiske aksjemarkedet har i alle fall vendt snuten nordover igjen. Ved utgangen av 2020 var de toneangivende indeksene i landet et stykke over pre-korona-nivået.

Samtidig har Kina en klar strategi for fremtiden og satser beinhardt på (ny) teknologi. Visjonen om å utbre sin dominans og infrastruktur i Asia og helt til Europa og Afrika, eksempelvis via One Belt One Road-prosjektet som koster astronomiske summer, kan være med på å sementere Kinas dominans.

>>>Last ned aksjeforslagene som en praktisk e-bok.<<<

Handelskrig

Som privatinvestor finnes det gode grunner til å investere bredt i Kina. Store fond som MSCI øker kontinuerlig sine andeler av kinesiske aksjer, noe som medfører en naturlig allokering mot øst. Det er også slik at institusjonelle aktører i Kina, f.eks. kinesiske banker, fortsatt er forholdsvis lavt vektet i hjemlige aksjer. Dette vil sannsynligvis endre seg i de kommende årene og få markedene til å stige.

Konkurransen og uenighetene mellom Kina og USA vil trolig fortsette under Biden-administrasjonen, men med dempet retorikk. Langt mer kommer til å bli avgjort mellom embedsmenn og diplomater, i stedet for gjennom Twitter og krigstyper i mediene. Dette vil forhåpentligvis føre til mindre volatilitet – til glede for de mest nervøse investorene. Plasserer du penger i kinesiske aksjer må du, som alltid, være forberedt på en berg- og dalbanetur. Vi vurderer likevel muligheten for at indeksene befinner seg på et høyere nivå ved utgangen av 2021 som gode.

Xtrackers MSCI China UCITS ETF, med fondskode XCS6, handles i euro på Deutsche Börse. ETF-en har en overvekt mot Alibaba, Tencent, Meituan og China Construction Bank Corp.

Indekset steg ca. 30 % i 2020 og koster 0,65 % i årlig administrasjonsgebyr.

Vi hører gjerne om dine favorittaksjer i kommentarfeltet nedenfor.

Del denne artikel