0 kommentarer 11 January 2016 daytrader Excluded

Doji-momentum-strategien

Denne daytrader-strategien er masert på momentum i den tyske DAX-indeksen. Den baseres på en 30-minuttersgraf, og strategien krever ingen indikatorer. Strategien er back-testet, og gir løpende overskudd over flere år. Som med alle strategier er det imidlertid ingen garanti for at strategien også fungerer i fremtiden.

Mange daytradere fokuserer sine strategier på momentum. Ideen er å gå inn i markedet når prisen har flyttet seg en viss avstand i løpet av en kort periode. Tanken er at ved momentum oppstår det en selvforsterkende effekt, som får flere og flere tradere til å kjøpe eller selge i retning momentum. Teorien kan sammenlignes med en bølge som starter som en krusning på overflaten, og som etter hvert vokser seg større og større i kraft av understrømmen. Til slutt blir effekten selvforsterkend ettersom bølgen trekker med seg mer og mer vann.

I Doji-momentum-strategien leter man først og fremst etter “stille vann”. Det vil si at man kikker etter et tidsrom hvor markedet ikke har valgt noen retning. For å finne et slikt tidspunkt ser man etter en såkalt “doji” på en 30-minuttersgraf.

En “doji” er betegnelsen på et “candlestick”, hvor åpne- og lukkeprisen er nesten identisk.

Pilen peger på en såkaldt doji-bar
Fig. 1. Pilen peker på en såkalt doji-bar

Pilen i figur 1 viser et candlestick hvor åpne- og lukkeprisen er nesten identisk. Dette er en “doji”.

Deretter skal du vente på at markedet finner en retning, og dermed danner et momentum. Dette skjer når markedet har beveget seg P antall point i løpet av M antall minutter. Når det skjer, går man inn i markedet. Target og stop settes nå til T.

 

 

 

 

Strategien er testet av en tradingrobot, og følgende verdier har gitt løpende profitt over en periode på flere år:

Marked: DAX som CFD ( For eksempel “Germany 30 Cash euro 5 mini contract” hos IG)
Max størrelse på doji: 2 point

Pricemove (P) : 0,0023 x doji-kursen på DAX
Target/stop (T): 0,008 x entry-kursen på DAX
M : 30 minutter 
Tradingframe: Fra kl. 9:00 – 16:00 (VIGTIg! Man kan ikke starte en handel før eller etter dette tidsrommet)

 

Strategien er testet som “rolling”. Det vil si at den fortsetter gjennom natten hvis target/stop ikke har inntruffet før markedet stenger. Man skal imidlertid være meget forsiktig med å la en gearet handel kjøre gjennom natten, og man bør overveie om man i så fall bare skal lukke handelen når markedet stenger.

Doji åbner i kurs 10002,1 og lukker i 10002,8 i ovenstående eksempel. Entry lægger derfor i kurs 10025.
Doji åpner i kurs 10002,1 og lukker i 10002,8 i eksempelet ovenfor. Entry legges derfor i kurs 10025.

Eksempel:

La oss si at DAX handles til en kurs på 10.002,1. Ved dette nivået skapes det en doji på en 30-minuttersgraf, som åpner i 10.002,1 og lukker i 10,002,8. Her er det derfor snakk om en valid doji med en “kropp” på under 2 point. I løpet av de neste 30 minuttene beveger kursen seg 23 point, opp til kurs 10025 og utløser en handel (10.002m8 x 0,0023 = 23 point).

 

Target legges deretter i 80,2 point fra entry i profittens retning (10.025 x 0,008 = 80,2), noe som tilsvarer en kurs på 10.105,2. Stop setes i minus 80,2 point fra entry: 9.944,8.

Vær oppmerksom på at man også kan gå “short” med denne strategien. I så fall legges entry i eksempelet ovenfor i kurs 10.002,8 – 23 point = 9.979,8. Stop og target endres naturligvis i forhold til denne nye entry.

 

Nedenfor ser du en video med forklaring av doji-momentum-strategien.

Tags:
Dobbeltbunner og dobbelttopper

Dobbeltbunner og dobbelttopper

Dobbeltbunner- og topper er velkjente mønstre som ofte forekommer i finansmarkedene. De forekommer ofte i slutten av en trend, og er dermed med på å signalisere at trenden er slutt. Disse mønstrene vil ofte forme seg på en slik måte at dobbeltbunnen ligner en stor ”W” og dobbelttoppen en stor…
Les mer

Her er den beste glidende indikatoren

Her er den beste glidende indikatoren

For å lykkes med trading er det viktig at man bruker de rette indikatorene. Mange tradere benytter seg av en teknisk indikator kalt “glidende gjennomsnitt“. Et glidende gjennomsnitt kan brukes til å få et inntrykk av trenden en aksjekurs befinner seg i. Indikatoren er enkel å bruke, noe som også…
Les mer

Kjøp Ethereum (ether) – slik kommer du i gang

Kjøp Ethereum (ether) – slik kommer du i gang

Ethereum har av mange blitt omtalt som «den neste bitcoin», noe som både kan være riktig og feil. På mange måter er Ethereum et mye mer ambisiøst prosjekt enn Bitcoin. Det er også grunnen til at mange kryptoinvestorer overveier om Ethereum er en bedre investering enn Bitcoin, eller om man…
Les mer

Her er våre fem krypto-raketter

Her er våre fem krypto-raketter

Ofte viser det seg, at de alminnelige aksje-nyttårsrakettene har mye løst krutt, og derfor har vi besluttet å velge årets nyttårsraketter blant kryptovalutaene. Noen av de nye kryptovalutaene, som har fulgt i kjølvannet av Bitcoin, har et reelt rakettpotensiale. Når Bitcoin-feberen har lagt seg, vil det være naturlig at noe…
Les mer

ETX Capital - Anmeldelse

ETX Capital - Anmeldelse

ETX Capital har i løpet av de siste tre årene vokst fra ingen ting til å være en av de mest kjente handelsplattformene for daytradere i flere land – deriblant Danmark med over 6000 kunder. Selskapet holder til i London og har nylig gått inn i Norge med egen norsk…
Les mer