Storinvestor: – Ikke særlig vanskelig å slå markedet

Oppdatert: 3. november 2021

Den tyske storinvestoren Swen Lorenz er kjent for å finne undervurderte aksjer som presterer bedre enn markedet. Det mener han også at privatinvestorer bør kunne.

swen lorenz

Investerer du i enkeltaksjer eller i brede fond og ETF-er? Diskusjonen hvorvidt det ene er bedre enn det andre er en gjenganger, og mange hevder at private investorer har ekstremt vanskelig for å oppnå bedre avkastning enn det generelle markedet.

Den er ikke tyske Swen Lorenz enig i.

– Det er fullt mulig å slå markedet. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at det ikke er særlig vanskelig, sier Lorenz.

Årsaken, mener tyskeren, ligger i restriksjonene fondsforvaltere er underlagt.

– De kan kun kjøpe et bestemt antall aksjer i selskapene de investerer i, de har faste krav til porteføljesammensetninger og fleksibiliteten er lav. Av den grunn har privatinvestorer en stor konkurransefordel, påstår Lorenz.

Se hele uttalelsen til Swen Lorenz i det korte klippet nedenfor.

Kurtasjefri aksjehandel i tre måneder hos Markets.com Klikk her

Uttalelsene til den tyske investoren kom under et webinar hos daytrader.no i forrige uke. Her presenterte Lorenz også tre spennende aksjer som han selv mener er sterkt undervurderte:

  • Bayer
  • Modern Times Group
  • Mercado Libre

Se hele webinaret til Swen Lorenz i opptak og hør hvorfor han mener selskapene ovenfor er fremragende investeringer.

Flere investorer deler aksjetips

Swen Lorenz var den første av flere investorer som kommer forbi oss i løpet av de neste ukene. I e-kurset Verdens beste aksjehandlere vil noen av de aller beste investorene fra inn- og utland presentere deres tanker om markedet og hvilke aksjer de tror mest på i øyeblikket.

Husk å meld deg på og få med deg alle de spennende presentasjonene. Kanskje finner du inspirasjon til ditt neste aksjekjøp.

AKKURAT NÅ: Hør om neste aksjerakett før alle andre – Verdens beste aksjehandlere tipserLes mer

11. november er det duket for norske Espen Teigland, men allerede i denne uken (torsdag 4. november) får vi besøk av en av Danmarks mest populære investorer, Mads Christiansen. Han vil fortelle om tre amerikanske fintech-selskaper som alle opplever en vanvittig vekst.

Mads Christiansen forvalter sitt eget teknologifond, NewDeal Invest, og er fast deltaker i Millionærklubben, Danmarks mest populære radioprogram om investering og aksjer. I fjor oppnådde Christiansen en avkastning på 250 % på sine investeringer.

De tre aksjene han presenterer under webinaret hos oss har, ifølge ham selv, «et kjempepotensial i løpet av de kommende tre til fem år».

Webinaret med Mads Christiansen – og de kommende webinarene – er gratis hvis du har åpnet en konto hos nettmegleren Markets.com og foretatt et innskudd på denne.

Les mer om Verdens beste aksjehandlere og meld deg på de kommende webinarene.

Del denne artikel
Tags:

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære