En enkel trading strategi som virker

Utgitt: 6. august 2018

Som aktiv trader er man alltid på utkikk etter en strategi som virker. Imidlertid ender man ofte opp med en trading skjerm full av utallige streker og avanserte indikasjoner. Men i virkeligheten behøver det ikke å være så avansert. Joe Marwood, som er aktiv trader, blogger og analytiker har gjennomført backtesting på flere forskjellige strategier. I et innlegg fra starten av juli 2018 anbefaler han en «pullback-strategi» som kan brukes i indekser, ETF´er og i enkeltaksjer med tilsynelatende solid avkastning.

I en test, som inneholder data fra 1995 til 2018, prøver Joe Marwood å oppnå en risikojustert avkastning på over 28% i året ved hjelp av en såkalt pullback-strategi. På bakgrunn av testene han har gjennomført vurderer J. B. Marwood at strategien også kan brukes på andre indekser samt ETF´er og aksjer med stort volum. Som alltid i trading er det imidlertid ingen garanti for at en historisk avkastning kan fortsette i fremtiden ved å ta i bruk samme strategi.

Strategien er slående enkel og fungerer på følgende måte:

Åpne handelsplattformen din og sett inn et 200 dagers glidende gjennomsnitt samt et 10 dagers glidende gjennomsnitt på det produktet som du ønsker å handle. (For eksempel indekset S&P 500).

Hos handelsplattformen Markets kan du for eksempel søke etter SPY (som er en ETF av S&P 500-indekset). Når du har åpnet grafen skal du trykke på det lille plusstegnet øverst på grafen (se nedenstående grafikk) og deretter innsette to funksjoner: EMA (eksponentielt glidende gjennomsnitt) og SMA (simpelt glidende gjennomsnitt). Verdien skal være henholdsvis 200 og 10 dager. Du skal forsikre deg om at det er snakk om dagsgrafer.

Grunnideen er å kjøpe seg inn i indekset når kursen trekker seg litt tilbake, men samtidig generelt er i en stigende trend.

Kjøp derfor når:
Markedet (i dette tilfellet S&P500) lukker OVER det 200 dagers glidende gjennomsnitt, samtidig med at krusen lukker UNDER det 10 dagers glidende gjennomsnitt.

Selg når:
Kursen lukker over det 10 dagers glidende gjennomsnitt ELLER hvis kursen rammer 10% under din entry-pris.

Vi anbefaler nettmegleren Markets.comKlikk her

Som regel kan du vurdere om markedet lukker over eller under det glidende gjennomsnittet rett før lukketiden på den amerikanske børs. Det vil si, at du kan kjøpe et par minutter før lukketid (kl. 22:00).

Som det ses av nedenstående figur er det noen ganger snakk om relativt «små» handler som blir gjort over få dager. Så hvis man ønsker å få fart på investeringene kan man velge å geare sin posisjon. Hos handelsplattformen Markets er SPY-produktet som utgangspunkt gearet 5 ganger. Det vil si at en stigning på 1% i SPY vil resultere i 5% profitt. Naturligvis vil et fall på 1% dermed også bety et tap på 5%.

Pullback-strategien på Markets
Pullback-strategien på Markets
Del denne artikel