Kopier de beste børshandlerne i sommerferien. Slik gjør du det

Sommerferien nærmer seg, og det er ikke alle som i den forbindelse får tid til å passe på aksjeporteføljen. Skal man ut å reise, eller er travelt opptatt med familie og venner, kan det gi mening å overlate en del av sine investeringer til en dyktig børshandler som kan stå for handlene imens man selv slapper av og nyter ferien. Derfor har vi satt sammen en portefølje med spennende børshandlere.

man (1)handelsplattformen eToro kan man kopiere suksessfulle børshandlere helt automatisk. Enkelte av disse har oppnådd avkastning på flere hundre prosent over de siste 12 månedene. Andre har oppnådd litt mer moderat avkastning, men kan til gjengjeld skilte med en lavere risikoprofil. Som bruker kan man både kopiere de pågjeldende tradere med store beløp, men også med mindre beløp helt ned til noen få hundre USD, hvis man bare ønsker å se hva såkalt copytrading innebærer. Man kan også til enhver tid lukke alle sine handler og ta ut pengene igjen.

Vi har på daytrader.no satt sammen to porteføljer med gode tradere hvor vi har lagt vekt på at det handles i mange forskjellige markeder og instrumenter. Da blir man eksponert mot et større område og risikoen blir dermed lavere. De to porteføljene er delt opp i henholdsvis mediumrisiko og høyrisiko.

Hvis du vil se hvordan man åpner en konto hos eToro og hvordan man kopierer de enkelte børshandlerne, så kan du ta en titt på de to videoene nederst på denne siden.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> PRØV eTORO HER

Porteføljer med medium risiko og medium avkastning
Medium risiko-porteføljen består av de traderne fra eToro som har en lav til medium risiko, men allikevel oppnår god avkastning. De fem traderne handler til sammen nesten alt hva det finansielle markedet har å by på; aksjer, kryptovaluta, valutapar, råvarer og indekser. Porteføljen består også av «short-term» og «long-term» tradere. Nedenfor kan man lese om hver enkelt trader som inngår i porteføljen. Imidlertid skal det sies at det enorme bull markedet som fant sted i hele 2017 naturligvis har hatt en stor påvirkning på mange av tradernes avkastning. Den høye avkastningen hos «long-term» investorene vil muligens dermed ikke være representativt for fremtiden. De fem traderne har imidlertid, på tross av vanskelige vilkår i 2018, klart å opprettholde fornuftig avkastning for det inneværende år.

 

jeppekirk-150x150Jeppe Kirk Bonde: (avkastning de siste 12 mnd.: 53%)
Den danske «long-term» investoren Jeppe Kirk Bondes portefølje består hovedsakelig av aksjer. Han analyserer kontinuerlig trender innenfor markeder, teknologi, politikk og demografi, hvor disse senere blir satt opp med fundamentale vurderinger for å ta de rette handelsbeslutningene. Jeppe Kirk Bonde oppnådde i 2017 en avkastning på hele 148%, og har per 1/6 en avkastning på 7,76% i 2018. Dessuten ønsker han å handle med lav risiko. Det har tidligere også blitt skrevet en artikkel spesifikt om Jeppe Kirk Bonde og hans strategi som trader.

 

fifty-five-300x146Albert Dietrich: (avkastning de siste 12 mnd.: 23%)
Den tyske traderen Albert Dietrich handler for det meste valutapar, men han velger også å diversifisere sine handler med indekser og råvarer. Albert Dietrich er en swingtrader. Han gjør gjennomsnittlig én til to handler i uken, og holder disse handlene i alt fra få timer opp til en uke. Albert Dietrich oppnådde i 2017 en avkastning på 26,4% og har per 1/6 en avkastning på 7,35% i 2018. Albert Dietrich handler dessuten med en utrolig lav risiko.

 

phillip-bell-150x150Philip Bell: (avkastning de siste 12 mnd.: 55%)
Philip Bell ønsker å holde en diversifisert portefølje. Dette gjør han ved å handle i både kryptovaluta, råvarer og valutapar. Philip Bell bruker teknisk analyse for å ta handelsbeslutninger, men han holder imidlertid samtidig et øye med hvordan det fundamentale påvirker markedet. Philip Bell hadde i 2017 en avkastning på 84,38%, og har per 1/6 en avkastning på 4,5% i 2018. Han har også et mål om å holde en lav risiko.

 

Mindaugas-Drezas-150x150Mindaugas Drezas: (avkastning de siste 12 mnd.: 22%)
Mindaugas Drezas er en trader fra Litauen som ønsker å minimere sin risiko ved å diversifisere porteføljen sin så mye som mulig. Han handler for det meste aksjer, men handler også kryptovaluta, råvarer, indekser og valutapar hvis den riktige handelen dukker opp. Mindaugas Drezas oppnådde i 2017 en avkastning på 27,97% og har per 1/6 en avkastning på 5,79% i 2018.

 

 

Couguar-300x146Henri Gustave D Caron: (avkastning de siste 12 mnd.: 28%)
Henri Gustave D Caron er fra Belgia, handler kun aksjer og omtaler seg selv som en «long-term» investor. Han diversifiserer porteføljen sin ut i fra de områdene og sektorene han vurderer til å ha potensiale i fremtiden, slik som big data, artificial intelligence og gaming. Henri Gustave D Caron oppnådde i 2017 en avkastning på 43,16% og har per 1/6 en avkastning på 5,39% i 2018. På samme måte som de andre investorene i denne porteføljen med medium risiko, viser statistikken at han opererer med lav risiko.

 

Porteføljer med høy risiko og høy avkastning
Høyrisiko porteføljen består av fem tradere fra eToro som til sammen handler nesten alt hva det finansielle markedet har å by på. Kjennetegnene ved disse traderne er at de ikke er redde for å geare deres handler, hvilket selvsagt medfører økt risiko, men som imidlertid også har blir gjenspeilet i en høyere avkastning. Videre er porteføljen både bygget opp rundt «short-term» og «long-term» tradere. Nedenfor kan man lese om hver enkelt trader som inngår i porteføljen.

wesnolte_1504689405_811-300x158Wesley Warren Nolte: (avkastning de siste 12 mnd.: 42%)
Wesley Warren Nolte fra England handler for det meste aksjer innenfor teknologiindustrien, en industri han har jobbet innenfor i nesten 20 år. Wesley er ikke redd for å geare sine handler, noe som imidlertid selvsagt medfører en økt risikoprofil. Han er også fasinert av kryptovaluta, og nøler heller ikke med å handle slike produkter hvis muligheten byr seg. Wesley Warren Nolte oppnådde i 2017 en avkastning på 66,99% og har per 1/6 en avkastning på 7,29% i 2018.

 

erik-150x105Erik Bork: (avkastning de siste 12 mnd.: 30%)
Den danske swingtader Erik Bork handler primært råvarer, valutapar og DAX-indeksen. Erik Bork foretar handelsbeslutninger ut fra teknisk analyse, og er heller ikke redd for å geare sine handler. Helt siden Erik Bork startet å handle på eToro har han ikke hatt en eneste måned med negativ avkastning. Dessuten er Erik Bork medeier av Daytrader.no og daytrader.dk. Erik Bork har siden sin start på eToro i juni 2017 oppnådd en avkastning på 37,66%.

 

JannikMS-150x150JannikMS: (avkastning de siste 12 mnd.: 99%)
Den tyske traderen Jannik Maximilian Slodowitz holder porteføljen sin diversifisert med teknlogiaksjer, industriaksjer og ikke minst kryptovaluta. Han handler også råvarer, valutapar og indekser hvis muligheten byr seg. Jannik foretar handelsbeslutninger ut fra både tekniske og fundamentale analyser, og han er heller ikke fremmed for å geare sine handler. Jannik oppnådde i 2017 en avkastning på hele 278,39%, og har per 1/6 en avkastning på 7,49% i 2018.

 

Vanhede-150x150Patricia Vanhede: (avkastning de siste 12 mnd.: 50%)
Patricia Vanhede fra Belgia handler for det meste valutapar og råvarer. Mer spesifikt EUR/USD, USD/NOK, gull og platina. Hun handler også indekser, som for eksempel DAX og S&P500, hvis den riktige handle dukker opp. Dessuten benytter Patricia seg av ETF´er når hun handler i energibransjen. Patricia holder nøye øye med USD-indeksen samt USD/JPY da hun ofte foretar handelsbeslutninger ut i fra disse. I likhet med de andre traderne i høyrisiko-porteføljen kan Patricia rett som det er også geare sine handler. Patricia Vanhede oppnådde i 2017 en avkastning på 133,28% og har per 1/6 en avkastning på 31,45 % i 2018.

 

Rolando34-150x150Rolando Noria Leonardo: (avkastning de siste 12 mnd.: 450%)
Den meksikanske traderen Rolando Noria Leonardos portefølje består av aksjer og kryptovaluta. Rolando foretar primært sine handelsbeslutninger ved hjelp av fundamentale analyser, men lar seg imidlertid også påvirke av tekniske analyser. Rolando er en stor kryptovaluta- og blockchain-entusiast, men han lar imidlertid ikke engasjementet ødelegge fornuften bak handlene sine. Rolando er samtidige veldig risikovillig, da han både handler kryptovaluta og gearer sine handler med aksjer. Dette er imidlertid også blitt gjenspeilet i en enormt høy avkastning. Rolando oppnådde i 2017 en avkastning på hele 374,08% og har per 1/6 en avkastning på 55,58% i 2018.

 


Hvis du ønsker å se hvordan du helt konkret åpner en konto hos eToro og etterfølgende kopierer en trader, så kan du se på de to videoene nedenfor.

 

 

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære