Bitcoin-prisen når nye rekordhøyder

Utgitt: 27. oktober 2021

Bitcoin setter nok en gang nye rekorder, og i forrige uke nådde kryptovalutaen over 66 000 dollar. Med det ble den forrige pristoppen, satt i midten av april i år, passert med ca. 2000 dollar. Nå diskuterer kryptomiljøet ferden videre, og en gruppe eksperter ser bitcoin-prisen stå foran uante høyder.

Dagen før bitcoin-prisen dundret opp til ny all time high lanserte ProShares den første bitcoin-ETF-en etter tillatelse fra amerikanske finansmyndigheter. Lanseringen sies å være blant årsakene til at bitcoin fikk krefter nok til å bryte gjennom tidligere motstandsnivå og nå nesten 67 000 dollar. Siden har kursen falt tilbake og handles i skrivende stund i underkant av 60 000 dollar.

Hos nettmegleren Markets.com kan du enkelt kjøpe og selge bitcoin. Markets.com tilbyr for øvrig noen av markedets laveste handelskostnader for deg som investerer eller spekulerer i bitcoin. I videoen nedenfor kan du se hvordan du handler bitcoin hos Markets.com.

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos Markets Klikk her

Enorme kursmål for bitcoin

Et panel bestående av 50 bitcoin- og kryptoeksperter ble for nylig samlet av økonomi-nettstedet Finder.com. Her ble alle deltakere spurt om deres kursmål for bitcoin ved utgangen av 2021. Og resultatet er oppløftende for alle med lange posisjoner i kryptovalutaen. I gjennomsnitt tror de 50 paneldeltakerne at bitcoin-kursen skal opp til over 80 000 dollar i 2021. Ved årsskiftet er forventningen at kursen ligger på ca. 71 500 dollar. Det betyr at det fortsatt er en del oppside å hente fra den aktuelle bitcoin-kursen på ca. 60 000 dollar.

Daniel Polotsky

Mange bitcoin-investorer planlegger imidlertid å sitte på beholdningen lenger enn til det kommende årsskiftet. Av den grunn er det interessant å se nærmere på panelets mer langsiktige forutsigelser. Den samme gruppen tror nemlig at bitcoin-kursen kan sette noen vanvittige rekorder. Og nå er det viktig å holde seg godt fast: Det gjennomsnittlige kursmålet i 2025 lyder på 250 000 dollar og hele 5 millioner dollar i 2030.

Det er viktig å være oppmerksom på at paneldeltakerne trolig ikke er helt objektive i sine høytflyvende vurderinger.

– Når bitcoin modnes ytterligere og samtidig øke i verdi, anvendelighet, alder og pålitelighet, kommer den til å oppføre seg mindre som en vekstaksje og mer som et gullignende aktivum rent verdimessig , hevder Daniel Polotsky, paneldeltaker og stifter av Bitcoin ATM-nettverket CoinFlip.

Polotsky tror bitcoin-kursen kommer til å ende året på 80 000 dollar.

– Sakte, men sikkert kommer bitcoin til å erstatte gull som kongen av «sikre havner» for investorer, og forhåpentligvis skjer tronskiftet i slutten av tiåret vi befinner oss i, sier Polotsky.

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos Markets Klikk her

Bitcoin – det digitale gullet?

På daytrader.no har vi tidligere skrevet om bitcoin-kursmål på 55 000-100 000 dollar i 2021. Da artikkelen ble skrevet lå kursen på rundt 16 000 dollar, små 45 000 dollar under dagens nivå.

Disse antakelsene bygger på «Stock to flow»-modellen. Den måler hvor mye av et materiale som produseres hvert år (flow) sammenlignet med det totale tilbudet (stock). Forholdet de to verdiene i mellom angis som SF, og denne viser hvor sjeldent materialet er.

Etter halveringen i 2020 har bitcoin en SF-verdi som ligger tett på gull. Samtidig vil den forventede bitcoin-halveringen i 2024 sende SF-verdien til bitcoin enda nærmere, og etterhver forbi, gull. Blant annet av den grunn er det mange som omtaler bitcoin som det «digitale gullet».

bitcoin pris

Kursmålene til ekspertgruppen ovenfor kan av noen bli ansett for å være luftige. Men basert på denne modellen er det også ting som tyder på at dagens bitcoin-pris har et godt stykke til toppen.

Med «Stock to flow»-modellen kan vi se priser på noe lengre sikt på 400 000-1 000 000 dollar for én bitcoin. Anslagene høres overveldende ut, men kryptovalutaen har gang på gang overrasket med å nå nye pristopper.

Du kan lese hele artikkelen her. I den presenterer vi også motargumenter for fortsatt stigning i bitcoin-prisen.

Nå kan «alle» kjøpe bitcoin

Den 19. oktober lanserte ProSheres en ny bitcoin-ETF. Det betyr at alle nå kan kjøpe bitcoin og oppnå eksponering mot kryptovalutaen uten å gå via en kryptovalutabørs. ETF-en følger bitcoin-prisen gjennom futures-kontrakter som handles på Chicago Mercantile Exchange (CME).

Administrerende direktør hos ProShares, Michael Sapir, har uttalt at ETF-en er for dem som vil eie bitcoin, men som ikke ønsker å åpne en konto på en kryptobørs av praktiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Det ventes for øvrig at ytterligere tre bitcoin-ETF-er vil lanseres i løpet av de kommende månedene. I tillegg finnes det rundt 40 andre kryptobaserte ETF-er som har søkt om tillatelse hos de amerikanske børsmyndighetene. I takt med at disse børshandlede fondene gjøres tilgjengelige, er det rimelig å anta at de kan fungere som ny bensin på bitcoin-bålet.

Du kan handle bitcoin og andre kryptovalutaer hos Markets Klikk her

Teknisk analyse: Golden cross

Hvis vi bruker enkel teknisk analyse, kan vi se at bitcoin-kursen dannet et såkalt golden cross omkring 15. september.

Et golden cross oppstår når glidende gjennomsnitt 50 krysser glidende gjennomsnitt 200 oppover. I mange tilfeller er dette et klassisk tegn på at en betydelig oppgang kan være forestående. Det er imidlertid viktig å understreke at signalet ikke fungerer som noen fasit, og det bør helst kombineres med annen teknisk og fundamental informasjon.

Siste gang samme signal ble dannet i bitcoin var i slutten av mai 2020. Den gang kostet kryptovalutaen ca. 9000 dollar, men i løpet av det neste året steg kursen ca. 600 %.

bitcoin pris

Hvis du har lyst til å handle bitcoin, anbefaler vi nettmegleren Markets.com. Megleren har tillatelse til å operere i Norge og er regulert av europeisk finanslovgivning.

Les mer om Markets.com i vår anmeldelse av nettmegleren.

Del denne artikel