Analytiker advarer: – Aksjemarkedene kan falle 50 %

Utgitt: 14. mars 2022

Peter Arendt er kjent for sine treffende tekniske analyser. Nå kommer han med et varsku til investorer. Dansken mener at store aksjemarkeder står i fare for å falle opptil 50 %.

Peter Arendt, analytiker

– Krisen banker på døren, og situasjonen akkurat nå er meget bekymrende, sier Peter Arendt. Han er blant annet kjent for å ha forutsagt finanskrisen og driver til daglig analysefirmaet MinAgro.

Arendt mener at dagens geopolitiske og makroøkonomiske klima skaper sjokkbølger på aksje- valuta- og råvaremarkedene. Og konsekvensene kommer vi alle til å merke. Inflasjonspress betyr høyere priser, og den eneste inflasjonsdempende muligheten sentralbanker har er å skru opp rentene.

– Inflasjonspresset, som vi ser konturene av nå, kommer oven i en koronakrise. Samtidig pågår det en krig i Europa som legger press på råvareprisene. Hvor mange kriser kan verden egentlig håndtere, spør Peter Arendt seg.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

S&P 500 og DAX i problemer

Peter Arendt bruker både makrotrender og teknisk analyse når han forutser utviklingen på markedene. På begge områder ser det mørkt ut for aksjenes del, og han er bekymret for noen av verdens viktigste indekser.

– Jeg anser det faktisk som sannsynlig at aksjemarkedet skal tilbake til bunnivåene vi så i forbindelse med koronakrakket i mars 2020. For den brede amerikanske S&P 500-indeksen betyr det et fall helt ned til i underkant av 2500, sier Arendt.

S&P 500 handles i skrivende stund rundt 4200 etter å ha vært oppe på ca. 4800 for bare et par måneder siden. Beskjeden til investorer med posisjoner i Europas viktigste indeks, DAX, er like nedslående.

– Signalene er de samme i DAX, og også her ser jeg for meg at vi skal ned og teste den forrige bunnen rundt 8000-nivået. De tekniske indikatorene RSI og MACD har lenge varslet en nedtur, og nå tror jeg investorene kommer til å oppleve konsekvensene, advarer den danske analytikeren.

Du kan se presentasjonen som Arendt holdt sammen med vår danske søsterside nedenfor. Abonner gjerne på vår YouTube-kanal for flere videoer om trading og investering.

Bli en bedre trader med vårt nye e-kursKlikk her

Hvis du også er skeptisk til aksjemarkedet er det mulig å tjene penger på kursfall gjennom såkalt shorting. Det kan enkelt gjøres ved hjelp av CFD-kontrakter hos nettmeglere som Markets.com.

Prisrekord i gull?

Et sted som investorer kanskje bedre kan beskytte investeringene sine er i råvaremarkedet. Både olje og gull har for nylig vært oppe og snust på all time high-nivåer. Og selv om de kortsiktige bevegelsene er store, forventer Peter Arendt at de høye prisene kommer til å forbli høye en stund enda.

– Hvis OPEC åpner kranene kan det få innflytelse på oljeprisen, men det tror jeg ikke skjer. Etter de enormt lave prisene i kjølvannet av koronakrakket tror jeg OPEC-landene nå sitter og gnir seg i hendene, og jeg tror vi ser en oljepris over 100 dollar fatet i en lang periode, vurderer Peter Arendt.

Selv om Arendt ikke spår nye historiske rekorder i oljen er han av en annen oppfatning når det kommer til gullprisen.

Peter Arendt tror gullet slår gamle rekorder.

– Her er tendensen den seneste tiden tydelig. Vi ser at investorer allerede har begynt å flytte penger til det som tradisjonelt blir sett på som “sikrere havner”. Gullet har testet historiske nivåer, og på et tidspunkt tror jeg vi bryter gjennom den gamle toppen i gullprisen, vurderer han.

Long eller short? Handle tusenvis av CFD-produkter hos Markets.com Klikk her

Positiv utvikling i krigen i Ukraina kan føre til at ting endrer seg, men med utgangspunkt i verdensbildet, slik det ser ut akkurat nå, er den danske analytikeren klokkeklar.

– Investorer bør være forsiktige på aksjemarkedet nå. Det vil garantert være dager hvor markedene stiger, men det tror jeg vil være lykkeriddere som prøver å gripe fallende kniver. Og den leken bør du være forsiktig med, advarer Peter Arendt.

Du kan lese mer om Peter Arendt her.

Del denne artikel