5-1-strategien

Utgitt: 12. januar 2017

5-1-strategien er utviklet av den danske traderen Hans-Henrik Nielsen fra Markettimer, som er kjent for sine enkle, men effektive strategier. 5-1-strategien er en utpreget daytraderdtrategi. Den kan brukes alene, men kan med fordel benyttes sammen med flere indikatorer.

Strategien brukes i den tyske DAX-indeksen, og tar utgangspunkt i to grafer – en 5-minuttersgraf og en 1-minuttsgraf. På begge grafene plasserer man et glidende gjennomsnitt (Exponential Moving Average, EMA) på 10.

Strategien tar utgangspunkt i en situasjon der 5-minuttersgrafen viser fallende bunner og topper. Når denne situasjonen oppstår venter man på det tidspunket hvor prisen på DAX, på 5-minuttersgrafen, glir ned under EMA-linjen. Så vender man blikket mot 1-minuttsgrafen, og er klar til å utføre en short-handel når denne stenger under 10xEMA.

Vil du daytrade? Vi anbefaler handelsplattformen Markets Klikk her

Stop legger man rett over den tidligere toppen på 1-minuttsgrafen, og target skal tilsvare minst størrelsen av stoppet. Hvis stop er 18 tics, bør man gå etter 18 tics i target også. Hvis markedet raskt flyttes i profittens rentning, kan man med fordel flytte target nedover.

Strategien kan også brukes til å gå long. Da ser man etter stigende topper og bunner, samtidig med at prisen nå skal bryte 10xEMA nedenfra.

Hans-Henrik Nielsen handler også strategien på lengre tidshorisonter (1-timesgrafer), hvor han kombinerer strategien med indkatorer for oversolgt/overkjøpt. Her krever strategien betydelig erfaring, eller mindre innsatser, ettersom omfanget av et tap bli større på en lengre tidshorisont.

Nedenfor kan du se video om 5-1-strategien av Hans-Henrik Nielsen. Videoen er på dansk, men han snakker tydelig.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske Tradere. Trykk her.
Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære