Plus500 – Anmeldelse & erfaringer

Handelsplattformen Plus500, er godt kjent hos de fleste norske daytradere. Dette skyldes at Plus500 gjennom flere år har kjørt en ganske aggressiv markedsføringsstrategi på internett. Plus500 ble opprinnelig startet av 6 elever ved Technion Institute of Technology i Israel i 2008, og handelsplattformen var en av de første til å tilby enkel handel med CFD-kontrakter til privatpersoner på hundrevis av markeder. I løpet av 2015 falt selskapets aksjekurs, og casinoselskapet Playtech var på det tidspunktet interessert i å kjøpe handelsplattformen. Men til tross for lange forhandlinger gikk ikke oppkjøpet igjennom.

Vi anbefaler i øyeblikket at du benytter handelsplattformen Markets til å trade og investere.

Plus500 har en enkel brukerflate, men et stort tilbud av spennende markeder.

Design og plattform

Brukersnittet hos Plus500 bærer preg av at den ikke har blitt redesignet på mange år. Allikevel er den norske oversettelsen av både hjemmesiden og handelsplattformen absolutt brukbar. Noen steder er oversettelsene fortsatt noe dårlige enn man kanskje forventer, og dette kan skape dårlig inntrykk og gå ut over troverdigheten til plattformen.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Det neste store problemet for Plus500 er selve plattformens design og funksjonalitet. Grafene minner om noe man kan finne gratis hos Yahoo Finance, grafene kan kun vises som «lines» eller «candlestick», og grafer under 1 time kan kun vises som 1, 5, 15 eller 30-minuttersgrafer. Det er enkelt og greit ikke godt nok. Samme opplevelse får man når man skal velge indikatorer og teknisk analyse til grafene. Her har man kun 18 forskjellige indikatorer, og man mangler vanlige og nyttige verktøy som for eksempel pivotlinjer. Til gjengjeld tilbys man fraktal- og alligator-indikator. Disse er ganske interessante, men de aller færreste benytter seg av dem.

Selve handlene hos Plus500 utføres enkelt gjennom knappene «kjøp» eller «selg» i markedsvinduet. Man kan enten gå inn i markedet med en gang, eller så kan man legge inn ordre på bestemte nivåer. Det er også enkelt å sette inn trailing stop hvis man trykker på «avansert» i handelsvinduet.

Plus500 tilbyr plattformen sin i flere versjoner. På PC og Mac kan man få tilgang til plattformen både gjennom et program eller direkte i nettleseren. Det er så å si ingen forskjell på de to versjonene, bortsett fra at programmet er litt dårligere utformet enn webplattformen. Vi har også fått tilbakemeldinger om at teksten overlapper hverandre, og blir uleselig. Den beste utgaven av Plus500 finner på smarttelefonen. Her ser man tydelig at app-versjonen har blitt laget mye senere enn de to andre versjonene, og plattformen fremstår mye mer profesjonell og moderne. Det er imidlertid ikke optimalt å handle gjennom telefonen, ettersom man som trader kan risikere å miste overblikket på de små skjermene.

Markeder

Antallet markeder og størrelsen på spreads er et positivt element ved Plus500. Handelsplattformen er en CFD-service og tilbyr tusenvis av forskjellige papirer. Du finner blant annet OBX (Norway 25), C20 (Danmark 20) og Sverige 30. I tillegg finner du et utvalg av både norske, svenske og danske aksjer. Hvis man liker å handle råvarer er det også spennende ting hos Plus500. blant annet kan du handle bomulll, kaffe, palladium, soya og andre litt mer eksotiske råvarer.

Plus500N25
Det er alt for få indikatorer og verktøy til teknisk analyse hos Plus500. Her vises et glidende gjennomsnitt i Norway 25.

Priser

I forhold til spreads er Plus500 meget konkurransedyktig. Gearingen varierer alt etter marked og produkter.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Man skal også være oppmerksom på at Plus500 trekker et gebyr på opp til 10 USD hvis kontoen er inaktiv i mer enn 3 måneder, noe som naturligvis bare en dårlig unnskyldning for å trekke penger fra brukerne.

Regulering

– Plus500UK Ltd authorised & regulated by the FCA (#509909).
– Plus500CY Ltd authorized & regulated by CySEC (#250/14).
– Plus500SG Pte Ltd, licensed by the MAS (#CMS100648-1) and IE Singapore (#PLUS/CBL/2018).
– Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), licensed by:
ASIC in Australia, AFSL #417727, FMA in New Zealand, FSP #486026; Authorised Financial Services Provider in South Africa, FSP #47546. You do not own or have any rights to the underlying assets when trading with Plus500.

Undervisning eller spesielle features

Plus500 har ikke noe undervisnings-/opplæringselement på siden sin, bortsett fra en videogjennomgang av handelsplattformen.

Support
Du kan kontakte Plus500 24/7 via e-mail. De tilbyder også en online chat i den webbaserte plattformen, og da vi testet denne responderte de ganske raskt og var meget behjelpelig.

Konklusjon

Plus500 tilbyr et stort antall markeder med gode spreads. Det kompenserer derimot ikke for plattformens til tider dårlige oversettelse, rotete brukersnitt og det mangelfulle tilbudet av grafer og analyseverktøy. For den aktive trader finnes det mange alternativer som er gir en bedre opplevelse enn Plus500.

>>>>>>>>>>>>>>> PRØV PLUS500 HER

————————————————–

Daytrader.no mottat kommisjon og/eller betaling for annonsering fra +500 og andre handesplattformer som omtales her på siden. Daytrader.no tilstreder 100% objektivitet i likhet med hva man finner hos andre profesjonelle medier og deres annonsører. Inntektene fra annonsering bidrar til å sikre at vi også fremover kan levere gode guider og det beste innholdet om daytrading. 

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære