Momentum-Swing-Strategien

Utgitt: 30. september 2020

I Momentum-Swing-strategien handler du aksjer basert på selskapenes prestasjoner i løpet av en periode på tre måneder. 

Dette er en mer langsiktig strategi og derfor mindre brukt blant daytradere. Momentum-Swing-strategien går ut på at du hver fredag beregner hvilke aksjer i en indeks (f.eks. OBX) som har falt mest og hvilke som har steget mest de siste tolv ukene. Deretter kjøper du aksjene med størst positiv utvikling i perioden, samtidig som du shorter de dårligste.

AvaTrade gjør det mulig å handle lynraskt, samt både å «kjøpe» og «shorte» Klikk her

Når aksjene har kommet inn i porteføljen beholder du dem til den neste fredagen. Før du går på helg foretar du samme beregningene igjen. Du vil oppdage at det ofte er de samme aksjene som får en plass i porteføljen.

Nedenfor presenteres strategien av Peter Garnry, aksjestrateg hos Saxo Bank, under et webinar på daytrader.dk tilbake i januar 2017. Garnry bruker ikke OBX-indeksen som eksempel, men derimot danskenes C 20-indeks. Innledningsvis forteller han om strategien som beskrevet ovenfor, men han kommer også inn på en lignende strategi hvor han kun går “long” i aksjene som har steget mest.

Videoen er på dansk, men den er tekstet så det er enkelt å følge med.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

Under strategi-fanebladet på hjemmesiden kan du også lese om strategier som i større grad henvender seg til daytradere, for eksempel engulfing-strategien.

Del denne artikel