Fintech-gigant med stort potensial

Utgitt: 7. februar 2025

Interessen for digitale betalingsløsninger har vokst eksplosivt de siste årene, i takt med at stadig flere forbrukere ønsker en rask og enkel måte å overføre penger. Et av selskapene i sentrum for denne utviklingen er amerikanske PayPal.

Med global rekkevidde, massiv kundebase og solid inntjening har PayPal lenge vært betraktet som en av fintech-sektorens tungvektere. Per skrivende stund ser det ut som de er priset lavt, og man ser en mulig oppside på 20-25%.

Dette skyldes flere faktorer.

PayPal-kontoret i Nebraska. Kilde: PayPal

Tilbakekjøp og muligheter i krypto

Under covid-19 opplevde PayPal en ekstrem vekst ettersom netthandel eksploderte. Men i tiden etter gjenåpningen har veksten i antall nye brukere bremset opp og aksjekursen har svingt kraftig. Flere analytikere peker på at PayPal nå befinner seg i en ny fase; Selskapet er ikke lenger i en hypervekstfase, men heller en mer stabil verdi-aksje med potensielt mer forutsigbar, jevn vekst.

En av PayPals sterke sider er stabile cash-flows. Ifølge flere estimater akn selskapet generere rundt 6 mrd. dollar årlig i free cash flow. En vesentlig del av dette forventer brukt på tilbakekjøp av aksjer, hvilket historisk sett har hatt en positiv innvirkning på et selsbaps aksjekurs da antallet tilgjengelige aksjer reduseres.

For de mer teknologiske orienterte investorene er PayPals satsing på kryptobetalingsløsninger et spesielt interessant område. Ved å gi brukere muligheten til å kjøpe, selge og oppbevare krypto direkte i PayPal-appen forsøker selskapet å utnytte en potensiell ny megatrend, hvor kryptovaluta kan bli en integrert del av nettbetalinger.

Flere hundre millioner brukere

PayPal ble grunnlagt på slutten av 1990-tallet med ideen om å gjøre onlinebetalinger tryggere og mer tilgjengelige. Siden har selskapet vokst til å bli et globalt fenomen, med hundrevis av millioner av aktive brukere som benytter plattformen til alt fra netthandel til pengeoverføringer mellom venner.

Mange kjenner PayPal som betalingsløsningen på eBay, som selskapet eide i en årrekke. I 2015 ble PayPal utskilt som et selvstendig selskap, og dette gjorde det mulig å etablere partnerskap utover eBay og tilby sine løsninger til alle nettforhandlere.

Selskapet eier også bl.a. Venmo, som er spesielt populær til P2P-overføringer blant yngre forbrukere i USA. Selskapet eier også tjenesten Honey, som leverer rabatt- og kupongløsninger til netthandel.

Du kan handle aksjen på alle handelsplattformer, og hvis du ønsker å handle med gearing kan du bruke et sertifikat, hvor det for eksempel er mulig å geare med 2.

Hvis du tror aksjen skal opp kan du kjøpe et Bull-sertifikat på Nordnet.

Hvis du tror aksjen skal ned kan du kjøpe et Bear-sertifikat på Nordnet.

Press fra konkurrentene

Selv om PayPal har en sterk markedsposisjon, er konkurransen i fintech-sektoren beinhard – og den blir bare skarpere. Her er noen av utfordringene som PayPal må slåss med i de kommende årene. Tech-gigantene Apple (med Apple Pay) og Google (med Google Pay) har for lengst kastet seg inn i kampen om forbrukernes valg av betalingsmetode. Samtidig står kredittkortselskapene som Visa og Mastercard ikke stille, men utvider hele tiden sine egne digitale tilbud.

PayPal har sett sin såkalte “take rate” – prosentandelen selskapet krever per transaksjon – falle jevnt de siste årene. Konkurrentene presser gebyrene ned, og brukerne har i dag flere alternativer enn noen gang før.

Antallet aktive konti har nærmest flatet ut. En stor del av PayPals fremtidige vekst må derfor komme fra at eksisterende brukere gjennomfører flere og større transaksjoner, eller at nye markeder åpnes.

Mulige vekstdrivere fremover

Tross konkurranse og utfordringer er det stadig vesentlige styrker som kan drive PayPal opp og frem.

Mer effektiv drift: PayPal har kuttet utgiftene – eksempelvis i kundeservice og markedsføring – hvilket kan øke overskuddsgraden. Hvis omsetningen holder seg stabil eller vokser kan disse omkostningsbesparelsene borbedre bunnlinjen markant.

Partnere og e-handel: Akkurat som vi ser i andre bransjer, kan nye partnerskap være nøkkelen til å forbli ledende. PayPal har allerede integrasjonsavtaler med store netthandelsplattformer. Hvis selskapet øker sin tilstedeværelse i for eksempel detaljhandelskjeder eller gjennom samarbeid med store leverandører av digitale produkter, kan dette gi ny vekst.

Potensiell gjenoppliving av brukerveksten: Selv om brukerveksten har bremset opp i de største markedene, finnes det fortsatt regioner hvor nettbetalinger er i rask utvikling, inkludert deler av Sørøst-Asia, Afrika og Latin-Amerika. Et aggressivt fokus på nye markeder kan på lengre sikt åpne nye dører for PayPal.

Wedbush Securities følger PayPal tett, og de påpeker ofte at EPS (inntjening per aksje) kan vokse med tosifrede prosent de kommende årene, selv om inntektsveksten har falt til et mer moderat nivå på rundt 8-10 %. Mye av denne potensielle inntjeningsveksten kan komme fra effektiv drift og ikke minst aksjetilbakekjøpene. Av den grunn ser PayPal ut som en aksje som potensielt kan ha en ganske pen oppside.

Du kan handle aksjen på alle handelsplattformer, og hvis du ønsker å handle med gearing kan du bruke et sertifikat, hvor det for eksempel er mulig å geare med 2.

Hvis du tror aksjen skal opp kan du kjøpe et Bull-sertifikat på Nordnet.

Hvis du tror aksjen skal ned kan du kjøpe et Bear-sertifikat på Nordnet.

Under kan du se en utdypende video om Bull- og Bear-sertifikater:

Disclaimer: Investering innebærer alltid en risiko. Denne informasjonen er kun til markedsføringsformål og utgjør ikke investeringsrådgivning. Besøk www.sertifikater.societegenerale.com for full produktinformasjon, spesielt vedrørende risikofaktorer, som beskrevet i dokumentet med sentral investorinformasjon, basisprospektet og de endelige vilkårene. Tidligere resultater er ingen garanti for fremtidige avkastninger.

Del denne artikel