Dansk valutahandler:

"Jeg har fått tiden tilbake"

"I dag står jeg opp hver morgen med kona mi og barna våre, og sammen følges vi de fem minuttene de har til skolen. Deretter spaserer jeg hjem til jungelhytten vår for å arbeide med noe jeg elsker."

Sarid underviser: Lær å trade valuta

Jeg har fått tiden tilbake

Intervju med utvikler og valutahandler Sarid Harper

Hva drømmer du egentlig om i ditt liv? Mer tid? Flere penger? Eller kanskje begge deler? 

Da Sarid Harper bodde i den danske hovedstaden, København, drømte han først og fremst om mer tid. Han var lei av å hele tiden befinne seg i den berømte tidsklemmen, noe som gikk ut over både økonomi, jobb og det familielivet som han så inderlig ønsket seg mer av. Etter mange år som IT-sikkerhetskonsulent fikk han en idé til en valutahandel-indikator. I dag fungerer den så bra at Sarid har tatt med seg familien til Bali, hvor han lever det livet han alltid har drømt om.

Eierne av Daytrader.no møtte Sarid Harper for første gang for snart tre år siden. Den gang stod han med en bærbar PC under armen og banket på døren til kontorene våre i København.

Sarid hadde ferdigutviklet indikatoren sin og ville gjerne vise oss dens imponerende resultater. Skepsisen var betydelig fra start, fordi vi ofte møter mennesker som mener de har løst "trading-gåten" uten at påstandene bunner i verifiserbar empiri.

Med Sarids indikator var det imidlertid noe som var annerledes. Den virket solid og ga plass til at man som investor eller trader selv tok ansvar for handlene sine. Det likte vi, og indikatoren virket mer troverdig og gjennomtenkt enn mye av det vi hadde sett tidligere. Derfor besluttet vi oss raskt for å holde kontakten med Sarid og følge utviklingen av trading-metodene hans.

Siden den gang har Sarid finpusset på indikatoren, og han handler i dag valuta med stor suksess. Sarid har tatt med seg familien til Bali og har, med egne ord, "fått tiden tilbake".

Nedenfor kan du lese et intervju som vi har gjort med Sarid over Skype. Intervjuet er laget slik at du bedre kan forstå tankene som ligger bak indikatoren og de endringer som indikatoren har skapt for Sarid og familien. Tankene kan du bruke som inspirasjon til dine helt egne drømmer.

Lær å bruke Sarids system
Første sal

Hvor er du akkurat nå, Sarid? 

Jeg befinner meg i huset vårt her på Bali, et sted hvor vi allerede har nådd å bo et helt år. Akkurat nå sitter jeg i andre etasje og kikker ut over jungelen. Vi har ingen vegger her oppe, kun tak, så jeg har en fantastisk panoramautsikt over alt det grønne.

Hvordan vil du beskrive livet ditt i dag, sammenlignet med det livet du levde da du hadde en fulltidsstilling i København?

Tiden som jeg før forærte arbeidsgiveren min, den har jeg nå til meg selv og familien min. Jeg råder fullt og helt over min egen tid, og jeg bruker den på familien når de er hjemme og på utvikling og valutahandel når jeg er alene. I dag står jeg opp hver morgen sammen med kona mi og barna våre, og sammen følges vi de fem minuttene de har til skolen. Deretter spaserer jeg hjem til jungelhytten vår for å arbeide med noe jeg elsker før jeg spiser frokost med kona. Hun skriver bøker om filosofisk estetikk med fokus på bæredyktighet, og vi har innsett at livet kan leves på en helt annen måte enn før.

I skolen lærer barna våre også om det holistiske liv, og den elsdste sønnen vår er i øyeblikket sammen med balinesiske bønder på rismarkene. Her lærer han om å plante ris og forstå livets syklus. Kona mi og jeg er lykkelige for at vi kan gi familien vår slike opplevelser.

Fortell litt om bakgrunnen din og hvorfor du startet med å jobbe med trading? 

Jeg er født i England, men flyttet til Danmark i 1996 etter at jeg møtte, det som skulle bli, kona mi i London. Jeg hadde egentlig begynt å studere medisin, men kom på sporet av datalogi da jeg studerte dansk i Århus. Derfor begynte jeg å studere til dataingeniør og ble utrolig opptatt av IT-sikkerhet. Jeg syntes det var et ekstremt fascinerende og utfordrende felt, og det hele endte med at jeg skrev en avhandling om hacker-angrep.

Etter studiene ble jeg ansatt i et firma som vurderte og testet IT-sikkerheten i forskjellige selskaper, ofte banker. Det var i forbindelse med en sikkerhetsvurdering av en handelsplattform hos en europeisk bank i 2009 at jeg ble presentert for investering og trading. Dette var en ny og, ikke minst, spennende verden, og det var gjennom jobben for banken at jeg kom i kontakt med interessante mennesker som satte skubb i trading-interessen min.

En dag falt jeg i snakk med den ansvarlige for likviditet og distribusjon av ordreflyt når det ble kjøpt og solgt verdipapirer. Jeg husker tydelig da vedkommende begynte å snakke om hvordan systemet deres fungerte og hvordan banken eksekverte kundenes ordrer. Det var faktisk utrolig å høre hvordan systemet kunne dele store ordrer opp i mange små biter, slik at de forsiktig kunne eksekveres uten å påvirke prisen. Forklaringen ga meg en aha-opplevelse, og jeg gikk øyeblikkelig i gang med å lese mer om dette. I dag er konseptet bak programvaren min basert på denne ti år gamle samtalen, selvfølgelig kombinert med masse egen research.

Hvordan gikk du i gang med utviklingen? 

Jeg beholdt jobben min, men begynte samtidig med å sette opp alt det tekniske og kode på fritiden. I tillegg gikk jeg i gang med en video-dagbok, fordi jeg innerst inne visste at jeg hadde fatt i noe riktig. I starten fungerte ikke indikatoren særlig bra, men jeg fortsatte med å teste, og én dag gjorde jeg noen endringer som virkelig hadde effekt. Jeg husker godt hvordan jeg gikk fra bussen til kunden mens jeg spilte inn en begeistret videobeskjed om de nye resultatene. Det var et utrolig spennende øyeblikk.

På det tidspunktet begynte jeg å legge indikatorens resultater ut på Facebook, slik at folk kunne følge med på utviklingen. Det gjorde at jeg plutselig begynte å få henvendelser fra samarbeidssøkende mennesker i både Danmark og utlandet. Det var jeg imidlertid ikke klar for. For meg handlet dette om lidenskap, og jeg følte ikke at verktøyet var ferdigutviklet.

Alle henvendelsene betød likevel at jeg opprettet en privat gruppe for folk som ville følge med på og teste indikatoren min. På den måten skaffet jeg meg en stor mengde tilbakemeldinger og gode idéer som hjalp meg videre. Det er i bunn og grunn den samme gruppen jeg fortsatt driver i dag og som alle kan bli en del av hvis de ønsker.  

Virker indikatoren i alle typer valutamarkeder? 

Ja, men jeg overvåker den hele tiden, for dersom volatiliteten eksempelvis er lav må jeg endre litt på innstillingene. Jeg tester hele tiden systemet og endrer litt her og der hvis nødvendig. Disse endringene skjer i så fall med utgangspunkt i hundrevis av tester og tilbakemeldinger. Dette skjer i bakgrunnen, og det er ikke noe som brukerne behøver å bekymre seg for, men jeg er naturligvis alltid i dialog med folk.

Hva skal folk forvente seg når de lærer systemet ditt å kjenne? 

De må først og fremst regne med å legge ned noen arbeidstimer, slik at de forstår hele tankegangen. Programvaren min gjør det enklere å finne ut hvor og når man skal inn og ut av markedet, men det krever naturligvis at man forstår hva som skjer. Jeg har mange fornøyde kunder, og jeg mottar ofte e-poster fra folk som deler resultatene deres med meg. Det er utrolig motiverende.


Vil du lære mer om Sarids indikator?

Delta i e-kurset fra daytrader.no og lær mer om indikatoren.

Meld deg på kurset

Motta flere intro-e-poster som lærer deg hvordan du forstår markedet ved hjelp av Sarids indikator.

Lær å installere indikatoren

Bli undervist i hvordan du installerer indikatoren korrekt.

Motta undervisning

Få undervisning via webinarer om hvordan du kan analysere markedet og forstå indikatoren.

Don't get left out.

Det skriver de internasjonale brukerne:

"Sarid and his software are simply brilliant. I don’t think I would have been able to be as successful in forex had I not found this software".

Nicholas Majeska

"Pipnotic magic! I have no words to express my gratefulness to Sarid for making this tool available".

Jakes Becker

Motta indikatoren