Vinner av Tradingeksperimentet DK: Jeg vil være en fri mann!

Vi har nettopp gjennomført Tradingeksperimentet for andre gang i Danmark. Der har vi hatt en konkurranse gjennom den siste perioden, der en vinner skulle kåres. Her kan du lese om vinneren og hvilke tanker han har om trading.

«Jeg er overrasket! Jeg er så lykkelig!»

Slik lød den første reaksjonen fra 51 år gamle Henrik Skrøder, når daytrader.dk ringte og fortalte at han hadde vunnet andre sesong av «Tradingeksperimentet – kan du bli profitabel børshandler på 80 dager?» i Danmark. Henrik Skrøder vant med en flott avkastning på 27% i perioden konkurransen ble avholdt.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

henrik-768x540«Jeg var sikker på at jeg skulle komme meg over 100% i avkastning for å kunne slå de andre deltakerne, siden markedet generelt har vært positivt i perioden. en det har jo også vært en del feller underveis, og det må jo være der jeg har ristet av meg konkurrentene,» sier en glad Henrik Skrøder.

Mens han har handlet under Tradingeksperimentet har Henrik oppfattet tradingen sin som en intens fotballkamp.

«Stoplosset opplever jeg som keeperen min, og angrepet tar target seg av. Jeg har virkelig blitt bitt av trading, og jeg elsker at man kan måle prestasjonen ved å kikke på sine «vinnere» og samlet avkastning.»

Det er først under Tradingeksperimentet Henrik Skrøder har fått prøvd seg med shorting, stops og alle de andre avanserte mulighetene gearet handel gir. Dette har vært en «øyeåpner» for Henrik Skrøder.

«Det er en utfordring, men jeg har hatt stor glede av å benytte automatiske stops. Den muligheten ville jeg gjerne har kjent til tidligere, for med stops kan man også unngå store tap ved vanlig aksjehandel,» forklarer Henrik Skrøder.

Skrøder begynte å handle aksjer i 2007, men samlet sett har avkastningen vært meget svingende.

«I begynnelsen visste jeg ingen ting om grunnleggende teknisk analyse som støtte og motstand. Jeg husker at jeg i starten kjøpte GN Store Nord fordi den hadde falt 30%. Jeg mente selskapet generelt var solid, og at aksjen nå måtte være veldig billig. Derfor kjøpte jeg meg opp igjen og igjen, selv om kursen bare fortsatte å falle. Til sist hadde jeg skutt inn 300.000 kroner som så bare var verdt 50.000 kroner. Det var en meget ubehagelig opplevelse,» forteller han.

Da Henrik Skrøder hørte om andre sesong av Tradingeksperimentet i november 2016, var han ikke i tvil om at tiden var inne for å bli en mer aktiv trader. Til daglig er han selvstendig næringsdrivende og selger blant annet sammenleggbare sykler i sitt firma. I vintersesongen har han derimot bedre tid, og kan fordype seg i trading.

«Jeg hører mye på Millionærklubben og har også vært på foredrag med daytraderen Tom Hougaard, så Tradingeksperimentet kom på et perfekt tidspunkt for meg,» forklarer han.

Den første utfordringen for Skrøder kom med muligheten til å selge/shorte markedet, og med 10 års erfaring som vanlig aksjehandler, var det noe Skrøder skulle venne seg til. Samtidig skulle han også lære seg selv bedre å kjenne, og blant annet kjempe mot sin trang til å være impulsiv.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

«I de første handlene brukte jeg meget lave innskudd. Jeg var veldig bevisst om at jeg ville ha en suksessopplevelse, så det var likegyldig om jeg hadde tjent 10 eller 1000 kroner. Det var den positive opplevelsen jeg skulle bygge videre på,» sier Skrøder.

box1
Tradingeksperimentets andre sesong i Danmark ble avsluttet med følgende resultater: 1. plass: 27% avkastning til Henrik Skrøder; 2. plass: 17,8% avkastning til Mikkel Klitte; 3. plass: Ønsker å være anonym. Deltakernes samlede vurdering av Tradingeksperimentet var 9,1 poeng på en skala fra 0 til 10. .

 

Henrik Skrøder har bygget opp de fleste strategiene sine rundt den tyske DAX-indeksen, og han starter hver morgen med å sette inn mange tekniske streker på sine grafer. Videre holder han alltid fast ved sine stops, og endrer dem aldri når han først er inne i en handel.

«Trading er en mental disiplin. Det må jeg konstant kjempe med, fordi jeg kan være meget impulsiv. Jeg har løst det på den måten at jeg rett og slett forlater skjermen når jeg har lagt en handel med stops. Ellers blir jeg påvirket av alle mulige innfall. Når tradingen går bra kan jeg til gjengjeld føle en slags rytme med markedet, og det er en god følelse,» sier han.

Henrik Skrøder har vært selvstendig næringsdrivende siden han var 18 år. Han startet med stor gjeld, og dette har han måttet kjempe med siden. Skrøder ser på trading og investeringer som en mulighet for å slippe ut av bankenes klør.

«Jeg har kjempet mot banker hele livet. Jeg er klar over at trading er en utdannelse som alle andre. Man skal bruke årevis på å bli ordentlig god. Men drømmen er at jeg en dag kan bli et fritt menneske – fri for gjeld og banker som har preget store deler av mitt liv. Det blir en lang prosess, men jeg er sterk i troen,» sier Henrik Skrøder.

Med 27% i avkastning kan Henrik Skrøder kalle seg sesongens beste. I Danmark får vinneren også et mentorforløp med den profesjonelle traderen Peter Arendt, som man også kan møte under den norske versjonen av Tradingeksperimentet. I tillegg mottar han bøkene «Aktiehandel og Aktieanalyse» av Peter Arendt, og boken «DAYTRADER» som er skevet av grunnleggerne av daytrader.dk og daytrader.no. Overskuddet planlegger Henrik Skrøder å bruke på en tur til Egypt, der han har vært flere ganger.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Har du også lyst til å lære mer om trading og bruk av teknisk analyse? I så fall kan du melde deg på «Tradingeksperimentet – kan du bli bedre trader på 80 dager?«.

stotte-1024x575

 

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære