Vestas bryter motstand og går i kjøp

Av Peter Arendt, profesjonell trader

Med aktuell kurs på 579 DKK har Vestas brutt et viktig motstandsnivå i oppadgående retning ved 570 DKK. Bruddet betyr at vi nå har fått bekreftet up-trenden aksjen beveger seg i, og skapt enda et kjøpssignal. Siste analyse jeg laget på aksjen er fra 8. februar, og der anbefalte jeg kjøp av aksjen med bakgrunn i en nedadgående korreksjon til psykologisk støtte ved 500 DKK. Siden den gang har pilen pekt oppover, og kjøpet ble bekreftet denne uken.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Handelsstrategi

Jeg gikk i kjøp i aksjen til 490 DKK, og anbefalte mine lesere på minagro.dk kjøp den 8. februar til drøye 500 DKK. I dag ligger aksjen noe høyere, i 579 DKK, og motstandsnivået ved 570 DKK har dermed blitt brutt. Det signaliserer kjøp av aksjen med mål i 700 DKK. Salgs- og tapsstopp kan settes litt under 535 DKK eller 500 DKK, avhengig av din risikovillighet.

Teknisk analyse

På lang sikt er Vestas i en up-trend, og det er fortsatt et fint langsiktig potensiale i oppadgående retning mot toppen fra 2008 rundt 700 DKK.

Etter å ha truffet 570 DKK i september i fjor, hadde aksjen et større kursfall som stoppet ved inngangen til 2017 i rundt 400 DKK.

Dette nivået (570 DKK) har nettopp blitt brutt, og dermed er up-trenden nok en gang blitt bekreftet. Neste motstand ligger nå oppe ved psykologiske 600 DKK. Deretter vil en gammel topp, og all-time-high, i 700 DKK være motstand og mål for et kjøp.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

I nedadgående retning vurderer jeg at det i første omgang er støtte ved 570 DKK. Deretter ligger støtte ved 525 DKK og ved psykologiske 500 DKK. Ved kjøp av aksjen nå kan salgsstoppet derfor legges ved brudd under et av disse to nivåene – avhengig av din risikovillighet. Vær oppmerksom på at dersom du setter stop i 500 DKK vil tapsrisiko ift. mulig gevinst som jaktes ved 700 DKK være på i den dårlige enden.

De tekniske indikatorene støtter alle opp om en ytterligere styrkelse mot 700 DKK, og støtter derfor opp om et kjøp av aksjen nå.

 

vestas-1024x619

Peter Arendt holder også webinar under Tradingeksperimentet.

 

arendt-mini

Denne analysen ble publisert første gang på minagro.dk. Peter Arendt samarbeider med daytrader.dk/no. Han leverer analyser av akskjer, forex og avlingpriser. Se med på Peter Arendts side: www.minagro.dk

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære