Uke 49: Positiv børsuke, trafikktall, SSO med ny kontrakt og forventninger til rentemøter

Oppdatert: 14. desember 2016

Av Global Assets and Trading

Vi har hatt et veldig positivt marked denne uken. OSEBX har beveget seg oppover 2,99% og MSCI World Index har beveget seg oppover ca 2,5%. Global sett er det IT-sektoren som har vært best med finans tett etter. Den svakeste utviklingen har vi sett i helsesektoren.

Kurtasjefri aksjehandel i tre måneder hos Markets.com Klikk her

491

Neste uke er det tre ting globalt sett som vi mener kan påvirke markedet mest i våre øyne. I helgen kommer både OPEC og non-OPEC-produsenter til Wien for å diskutere en bredere enighet om et kutt. OPEC har uttalt at de venter at non-OPEC medlemmer vil kutte 600k fpd. Sålangt har kun Russland sagt seg enige i å kutte 300k fpd så her må andre land trå til og kutte like mye. Hva utfallet kommer til å være etter dette møtet, vil nok sette en retning for oljeprisen fremover. Vi har snakket om det før, men nevner det igjen. Får vi et ordentlig brudd over $55/fat på brenten, mener vi at man bør ha fokuset på oljebaserte selskaper. Vi ligger nå å slår rundt tidligere topper fra ca ett års tid tilbake ($54,31).

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

492

De to andre store hendelsene er rentebeslutningene i både Norge og USA. Se mer om dette i slutten av kommentaren der vi skriver om valutamarkedet.

Denne uken har vi fått trafikktall fra flysektoren. Ryanair leverte mandag og passasjerveksten var på 15% å/å noe som gir et totalt antall passasjerer på 8,8m. Den oppnådde en kabinfaktor 95%. Rullerende 12mnd passasjerer vokste 16% til 115,5m passasjerer. Selskapet er priset til 11,96x PE (NTM) mot peers på 8,394x. Ryanair er fortsatt vår favoritt innenfor flysektoren.

Teknisk har den brutt ut av rangen og her kan man fort se oppover med 15+. Tidligere trendtak ligger på 15,35.

493

 

Kurtasjefri aksjehandel i tre måneder hos Markets.com Klikk her

På tirsdagen leverte Norwegian trafikktall også. Der var yielden var på 0,34 vs 0,42 i oktober måned og 0,39 i november i fjor. RASK kom inn på 0,28 mot 0,37 i oktober og 0,33 i november i fjor. Total passasjertrafikk (RPK) økte med 31% å-å, total kapasitet (ASK) økte med 29% å-å og fyllingsgraden økten økte med 0,9pp til 84%. Skuffene lav yield og RASK. Her er det tydelige at flyene har blitt fylt opp på lavere billettpriser. Alt i alt en litt skuffende rapport etter vår smak.

Teknisk sett ser aksjen veldig spennende ut.

494

 

Scatec Solar meldte onsdag om en kontrakt med det brasilianske selskapet Krome Energia Ltda som sikrer fire PV anlegg med total kapasitet på 150 MW. Prosjektene inneholder en avtale med brasilianske myndigheter om en PPA over 20 år som vil generere $28m i bruttoinntekter. Scatec kommer til å bygge, eie og operere anleggene. Kostnaden for å bygge ligger på $212m og er forventet å starte i 2017. Det stipuleres at anleggene skal begynne å produsere fra fjerde kvartal 2018. To andre backlogprosjekter på totalt 78MW har Scatec valgt å ikke gå videre med. Veldig positive nyheter samlet sett og viktig å se at nye kontrakter sakte, men sikkert tikker inn for selskapet.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

Teknisk så er aksjen i øvre del av en fallende range, så videre motstand rundt 35 nivået må være ventet før man evt får noen nye hendelser som virkelig drar aksjen oppover.

 

495

 

På torsdag meldte Oslo Børs om endringer for hovedindeksen. Grieg Seafood skal tas inn på OBX indeksen og Schibsted B-aksjene skal ut. Dette vil nok være positivt for aksjen da alle som har mandat til å handle ev må handle OBX indeksen på vekte om og kjøpe Grieg Seafood. Så en god støtte bør nok aksjen få utover.

Kurtasjefri aksjehandel i tre måneder hos Markets.com Klikk her

Teknisk så har aksjen brutt ut av rangen sin og kommet ned på øvre del av tidligere range og vist støtte der. Så på bakgrunn av det vil vi si at aksjen ser teknisk positiv ut.

496

I valutaverden var ukas to hoved temaer, folkeavstemming i Italia og rentemøte i ECB.  Italia sa nei til ny maktfordeling mens ECB holdt renter uendret, men nedjusterte det månedlige Bonds program fra 80 til 60 Mrd EURO. ECB valgt videre å fortsette å kjøpe etter mars og ut 2017 og lenger om nødvendig noe som igjen kan sette spørsmålstegn til ned justering av beløp. EUR styrket seg men etter at markedet hadde lest og forstått at Europa ikke er friske meldt svekket EUR seg igjen og sluttet uken 1.0550 mot USD. Krona sideveis rundt 9,00 streken mot EUR og her er det oljeprisen som er hovedfokus. USD er sterk og så vel børser, renter og valuta handler på samme side.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

I neste uke er det ett hovedfokus, rentemøte i FED.  Konsensus er en renteøkning og alt annet vil overraske markedet. Renter og valuta bør ha en positiv utvikling om renter økes så får man se om aksjer holder stand. Det er også rentemøte her hjemme og konsensus er uendret rente. Inflasjon fortsatt over Norges Banks mål og med en heller het boligpris utvikling er tiden neppe inne for lavere rente. Regionalt Nettverk tilsier at Norge går sakt fremover om ikke i ønsker fart så i hvert fall fremover. Sverige nedjusterte rentebanken sist og noen aktører ser også en viss mulighet for det samme her på berget.  Olje blir nok en gang hovedfokus om ikke NB overrasker.

 

Global Assets and Trading samarbeider med daytrader.no. For mer informasjon om oss i Global Assets and Trading, gå til vår hjemmeside www.globalassets.no.

Disclaimer
Innholdet i denne markedskommentar skal ikke oppfattes som et tilbud eller anbefaling om kjøp eller salg av finansielle instrumenter. Global Assets and Trading AS org nr 916 172 532 påtar seg intet ansvar for verken direkte eller indirekte tap som skyldes forståelse av eller bruk av innholdet i denne markedskommentar.

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære