Supertrader: 10.000 timer sammen med grafene

Oppdatert: 30. mai 2017
Massimiliano De Falco, også kjent som Jarodd76 på eToro.
Massimiliano De Falco, også kjent som Jarodd76 på eToro.

Han har fått avkastning på 112% kun i 2017, han følges av 74.000 mennesker, og over 2.300 mennesker kopierer handlene hans automatisk. Den 40 år gamle italienske nettverksingeniøren Massimiliano De Falco er blant de ledende copy tradere på handelsplattformen eToro.

De Falco er en usedvanlig trader. Han hat nemlig en strategi basert på intuisjon og på å ha studert markeder og grafer i 10.000 timer. Helt til det nivået hvor han har utviklet en virkelig god følelse på hvordan gull- eller oljeprisen kommer til å utvikle seg de kommende dagene.

Som copy trader har man mulighet til å tjene ekstra penger på at andre kopierer dine handler. De som kopierer har fordelen med at de kan kopiere suksessrike tradere og deres handler. De Falco har heller ikke fått mange klager fra de som kopierer handlene sine. Han har nemlig levert en avkastning på 54% kun i mai, mye på grunn av at han timet sin investering i Etherum helt perfekt.

Her kan du copy trade. Les mer her.

Daytrader.dk/.no har intervjuet Massimiliano De Falco for å høre hans hemmelighet bak suksessen.

Hva er din bakgrunn, og hvordan startet du med trading?
Da jeg startet med trading var jeg selvfølgelig nybegynner, og på en måte er jeg fortsatt den samme personen. Jeg har aldri lært gjennom bøker, men heller av mine feil. Jeg jobber som nettverksingeniør, og for litt over fire år siden ble jeg lei av å vente på at bankene skulle skape profitt for meg. Jeg ville gjerne ta saken i egne hender, og da fant jeg eToro-plattformen.

Massimiliano De Falcos avkastning de site årene i prosent, som dokumentert på eToro. I 2015 oppnådde han 464%, 2016 44% og i 2017 ligger han foreløpig over 100% i avkastning.
Massimiliano De Falcos avkastning de site årene i prosent, som dokumentert på eToro. I 2015 oppnådde han 464%, 2016 44% og i 2017 ligger han foreløpig over 100% i avkastning.

86% seirende handler i gull

Massimiliano De Falco har en meget allsidig tilgang til handlene sine. Han handler både råvarer, aksjer, indekser og valuta. Det meste foregår med en imponerende treffsikkerhet. For eksempel kan han vise til at 86% av handlene hans i gull er vinnere, og 95% av oljehandlene er vinnere. Samtidig har de vinnende handlene vært større enn de tapende.

Hos eToro kan man se statistikk på hvordan traderne klarer seg når de investerer i forskjellige instrumenter. Oversikten ovenfor viser Massimiliano De Falcos imponerende treffsikkerhet i gull og olje.
Hos eToro kan man se statistikk på hvordan traderne klarer seg når de investerer i forskjellige instrumenter. Oversikten ovenfor viser Massimiliano De Falcos imponerende treffsikkerhet i gull og olje.

Kan du beskrive din strategi i detalj?
Jeg har en enkel strategi: Jeg har ingen. Jeg har min intuisjon og den kunnskapen jeg har fått ved å analyse markedene. For eksempel i gull vet jeg, etter å ha studert markedene i flere år, når jeg skal kjøpe eller selge. Men jeg kan ikke vise hvordan man skal trade, for det er basert på intuisjon og erfaring.

Tidligere handlet du NASDAQ-indeksen mye, hvorfor sluttet du med det? 
Jeg sluttet å handle NASDAQ fordi overnight-gebyret var litt for høyt, og de som kopierte meg ba meg vurdere dette. Jeg tror at forskjellen på meg og andre topptradere på eToro er at jeg lytter til de som kopierer meg. Nå handler jeg bare markeder som ikke har overnight-gebyr. Vi betaler fortsatt spreadet, som er normalt, men ikke fler gebyrer.

Kurtasjefri aksjehandel i tre måneder hos Markets.com Klikk her

Du handler mange forskjellige instrumenter – alt fra gull og olje til valuta of aksjer. Bruker du samme strategi for alle produktene? 
Ja, jeg handler den samme «tidsstrategien», bortsett fra i min investering i Etherum. Dette er en ny valuta jeg har investert penger i. I forhold til de andre markedene vet jeg, rent intuitivt, når det er bra å selge gull, kjøpe olje, NASDAQ og så videre.

De Falco investerer bredt i alt fra råvarer og indekser, til aksjer og valuta. I gjennomsnitt holder han handlene i 2,5 uke, og rett under 75% av hans handler har vært profitable.
De Falco investerer bredt i alt fra råvarer og indekser, til aksjer og valuta. I gjennomsnitt holder han handlene i 2,5 uke, og rett under 75% av hans handler har vært profitable.

Du har begynt å handle Etherum, og det virker som et meget volatilt produkt. Hva er din strategi for Etherum, og hvordan håndterer du risiko når det oppstår ville svingninger? 
Jeg har satt stop loss i noen meget lave posisjoner, fordi jeg vet at det er det meste volatile instrumentet kan kan handle for tiden. Mitt forslag er å kjøpe Etherum og sette et meget lavt stop loss, for deretter å spre risikoen ved hjelp av andre investeringer. På den måten minimeres volatiliteten i porteføljen.

Her kan du trade bitcoins. Les mer her.

Hvordan håndterer du det enorme presset som følger med at over 2.000 mennesker kopierer hver eneste av dine handler? 
I løpet av de siste årene med trading på eToro her jeg lært hvordan jeg enklest, og med begrenset tid, kan besvare de spørsmålene folk sender meg. Jeg har laget en gratis webside med FAQ om plattformen og mine tradingaktiviteter, samt en Facebook-konto for de folkene som investerer med meg. Dette har jeg gjort for å vise at jeg er en ekte person, og ikke en eller annen robot som det fortsatt er noen som tror. Det er ikke så lett å håndtere det å ha så mange følgere, men jeg gjør mitt beste. Jeg er glad for å få muligheten til å vøre med i dette intervjuet, fordi det også er en måte å formidle mine budskap på.

Har du et godt råd til folk som har tradet en stund, men som enda ikke har blitt konsistent profitable enda? 
Ikke tenk på pengene du gjerne vil tjene. Hvis du i en konkret situasjon vurderer om du skal ta en liten profitt eller vente på mer, så vil jeg anbefale å ta profitten og åpne en ny posisjon. Ikke bruk tid på å tenke på de pengene du kan tjene. Når du ser en ny tradingmulighet, la være å spørre andre om det. Bare invester med et mindre beløp og hold deg til din egen overbevisning.

Forhåndsvisning av eToro:

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære