Statoil – klar til kjøp

Av Peter Arendt, profesjonell trader

Det er nå et opptrekk til en større Skulder-Hode-Skulder-bunn for Statoil aksjen. Dette forutsetter imidlertid at aksjen holder seg over 123 NOK. For hvis 123 NOK blir brutt ovenfra og ned, vil det i stedet oppstå en Skulder-Hode-Skulder-topp. Dette vil i så fall bety at man kan se langt etter en langsiktig opptur.

Med den aktuelle tekniske situasjonen kan man legge en rasjonell handelsstrategi for kjøp av aksjen med en forholdsvis lav tapsstopp og et fint profittpotensiale.

Vil du trade som de beste? Prøv Markets – stort produktutvalg og lave priser. Klikk her

Handelsstrategi

Aktuell kurs er 137,40 NOK. Kjøp aksjen nå og/eller ved brudd over 151 NOK. Target i 195 og salgs- og tapsstopp i 123 NOK.

Teknisk analyse

Tilbake i 2002 bundet aksjen ut i en kurs på bare 50 NOK. Deretter begynte aksjen en lenger opptur, som ikke stoppet før i 2006 i kurs 212 NOK. Siden har det gått både opp og ned for aksjen. Etter at aksjen toppet i drøye 195 NOK i 2014, har pilene pekt nedover. Det etterfølgende nedturen gjorde at Statoil traff et lavpunkt i 97 NOK.

Nedturen fra 195 NOK har aksjen foreløpig korrigert med 50%, når den forleden traff 151 NOK. I henhold til Fibonacci vil neste korreksjonsnivå være på 61,8%. Dette tilsvarer en kurs ved gamle topper og motstand fra mai måned i ca. 160 NOK.

Les videre under grafen.

Statoil på ukesgraf
Statoil på ukesgraf

Hvis aksjen bryter over 151 NOK vil det i så fall dukke opp en større Skulder-Hode-Skulder-bunn. Denne bunnformasjonen vil signalisere at aksjen har mål ved toppen fra 2014 i 195 NOK. Et brudd over 151 NOK vil dermed signalisere at aksjen skal korrigere med 100% i forhold til Fibonacci´s korreksjonsnivåer. Et brudd over 151 NOK vil derfor bety et sterkt kjøpssignal. Siden det allerede nå er små styrketegn i de tekniske indikatorene med grunnlag i ukesgrafen – jf. ovenfor – kan man argumentere for et kjøp allerede nå.

Ved kjøp av aksjen nå – altså før bunnformasjonen reelt sett er en realitet – bør det settes en forholdsvis tett stop. Denne ville jeg satt ved brudd inder bunn og støtte fra tidligere i 123 NOK. Dermed er det en forholdsvis lav risiko i forhold til profitten som jaktes rundt 195 NOK.

Meld deg inn i vår Facebook-gruppe - Norske daytradere.Klikk her

Aktuelt kursnivå legger derfor et rasjonelt grunnlag for et forsiktig kjøp av Statoil-aksjen, mens et brudd over 151 NOK vil være grunnlag for å kjøpe seg kraftig opp i aksjen.

Hvis aksjen bryter under støtte og bunn i drøye 123 NOK, vil det i så fall oppstå en lokal toppformasjon. Denne vil i første omgang ha mål ved 100 NOK, noe som tilsvarer bunden fra som ble skapt ved inngangen til 2016. Hvis også dette kurs- og støttenivået brytes, vil det være en risiko for et kursfall mot lavpunktene aksjen så i starten av 2000-tallet ved rundt 50 NOK.

Men med de sterke styrketegnene som finnes i aksjen med grunnlag i ukesgrafen, samt med grunnlag av den sterke candle aksjen skapte forrige uke, hvor en svak start på uken ble snudd til en sterk lukning, er det mer som taler for opptur til 195 NOK enn kursfall mot 50 NOK.

 

arendt-mini

Denne analysen ble publisert første gang på minagro.dk. Peter Arendt samarbeider med daytrader.dk/no. Han leverer analyser av akskjer, forex og avlingpriser. Se med på Peter Arendts side: www.minagro.dk

Del denne artikel

Kommentarer

  • Relatert
  • Seneste
  • Populære